Uncategorized

Amerikaanse Democraten schuiven steeds verder op naar links: forse daling in populariteit

Niels Geerinck

De Amerikaanse democraten schuiven verder op naar links en verliezen hierdoor een groot deel van de meer gematigde kiezers in de Verenigde Staten. Het peilingsbureau YouGov laat zien dat de partij, ondanks de verkiezingsoverwinning, fors moet inboeten aan populariteit. Zo meldt The Economist.

Uit een recent onderzoek van het peilingsbureau YouGov, blijkt dat ondanks de recente overwinningen van de Democratische Partij er zich vooral een leegloop voordoet van gematigde kiezers. Zo zou volgens de peiling het aandeel van gematigde kiezers sinds januari 2020 afgenomen zijn van 49% naar 46%. De daling in populariteit van de Democraten, bij die kiezersbasis, werd echter al ingezet na het aftreden van Barack Obama.

De recente verderzetting van de leegloop zou te wijten zijn aan de ideologische koers die de partij van Joe Biden momenteel vaart. Het kiespubliek dat zich meer ‘centristisch’ of als gematigd opstelt, wordt echt niet warm van de grote uitgaven die momenteel hoog op de Democratische agenda staan.

De peiling toont ook een algemeen onbehagen voor het huidige politieke klimaat in de VS. Het aandeel van kiezers die partijpolitieke labels mijden groeit. Steeds meer burgers noemen zichzelf ‘onafhankelijk’ en kunnen zich niet vinden in de standpunten van de Democraten of de Republikeinen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

6 gedachten over “Amerikaanse Democraten schuiven steeds verder op naar links: forse daling in populariteit”

  1. Lol. De eerste resultaten van de gouverneurs verkiezingen in Virginia en New Jersey van 2/11/2021 zijn binnen. In beide gevallen zijn de democraten (What’s in a name) de verliezers.
    De VS-burgers lijken hun eerdere fout ingezien te hebben en de richting is “Bye Bye Biden”…

  2. Biden heeft nooit beseft dat hij slechts 0.2% meer stemmen had dan Trump, als je dan 49.9% van je bevolking keer op keer schoffeert dan weet je dat het slecht zal aflopen met je beleid. Nu zijn de Amerikanen er nog steeds beter vanaf dan de Vlamingen, waarvan niet alleen hun stem minder waard is dan dat van een Waal, maar ook niet eens democratisch zijn vertegenwoordigd in bij de vivaldi postjesgraaiers.

Plaats een reactie

Delen