UAntwerpen rector Herman Van Goethem pictured during a press moment at UAntwerpen university to present the future hyper modern vaccine test center of Antwerp University, which will be built in 2021, in Antwerp, Monday 05 October 2020. BELGA PHOTO DAVID PINTENS

Uncategorized

Antwerpse studentenvereniging geschorst nadat meisjes moeten strippen op doop

Wannes Neukermans

De Antwerpse studentenvereniging Aesculapia moet haar praesidium ontslaan en mag een jaar lang geen activiteiten meer organiseren. Dat schrijft Gazet van Antwerpen, en ook de UAntwerpen bevestigt dat nieuws. De vereniging voor geneeskundestudenten zou eerstejaars hebben laten strippen tijdens een doop. Dat is in strijd met het doopcharter.

De ouders van een eerstejaarsstudente lichtten volgens GVA de universiteit in nadat ze vernamen dat hun dochter had moeten strippen tijdens een doopactiviteit. Het zou gaan om een activiteit van Aesculapia, waar vier meisjes aan deelnamen. Omdat het om een interne tuchtprocedure gaat communiceert rector Herman Van Goethem niet over het incident. Wel kan de universiteit bevestigen dat Aesculapia tot het einde van het academiejaar geschorst wordt en dat alle praesidiumleden ontslag moeten nemen. De betrokken studenten mogen ook nooit nog een bestuursfunctie aan UAntwerpen opnemen. Opvallend: gisterennacht postte Aesculapia nog een opkomend evenement op haar Facebookpagina, hun “buisavond”. Of die nog zal mogen doorgaan is onduidelijk.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat studentendopen op een negatieve manier in het nieuws komen. Zo stierf er in het Waalse Gedinne een student op een evenement met bijna 300 aanwezigen in zijn slaap. Daarnaast werd er al een Brusselse studentenclub aan de Franstalige ULB geschorst nadat ze – in het openbaar – naakte dooprituelen uitvoerden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Antwerpse studentenvereniging geschorst nadat meisjes moeten strippen op doop”

  1. Is dat die man die beweerd dat de univ “te wit”(sic) is waarmee hij niet bedoelde dat er teveel albino’s zouden zitten maar teveel(sic) blanken. Zou dat geen uiting an pure & onversneden Oikofobie kunnen wezen. Indien zo, zit die man daar dan wel op zijn plaats ?

  2. Hoeveel van dat crapuul dat studentendopen organiseert zit er in de regering en het parlement? Waar wacht het parket van de procureur des konings van Antwerpen op om die pooiers in spé te laten oppakken. Drempelvrees voor de ouders met een lange politieke arm? Antwerpen het Napoli aan de schelde. De verloedering van normen en waarden bij de UAntwerpen bereikt de bodem. Schorsing als maatregel ruimschoots onvoldoende. Oneervol ontslag het minimum minimorum?

  3. Niemand is verplicht aan zo een doop deel te nemen . En iedereen mag , tijdens zo een doop , weigeren om bepaalde zaken uit te voeren . Nu ja , in ” om ter strafste” uit den hoek te komen , gebeuren er af en toe dingen die het gebrek aan gezond verstand van onze toekomstige ” elite ” duidelijk maken . En dan is het de taak van de opvoeders , ,om de jongeren sterk genoeg te maken om NJET te zeggen tegen te zotte toestanden . Dan verdwijnen die vanzelf . Maar enerszijds een alles kan , alles mag cultuur in stand willen houden , maar anderszijds bij elke uitwas aan de klaagmuur gaan staan , getuigt van weinig consistentie .

Plaats een reactie

Delen