Anuna De Wever (Photonews)

Anuna De Wever (Photonews)

Uncategorized

Anuna: “Zuhal Demir, je berooft ons van een leefbare toekomst”

Pieter Van Berkel

De klimaatjongeren van Youth for Climate reageren “geschrokken en geschaamd” op het voorstel van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) om de Belgische klimaatdoelstellingen op EU-niveau te heronderhandelen. “Je berooft ons van een leefbare toekomst”, schrijven de jongeren in een persbericht.

“Het feit dat Vlaanderen ervoor gezorgd heeft dat België zonder federaal akkoord op COP26 is aangekomen en we daardoor niet de Europese doelstellingen konden halen, was al meer dan beschamend”, zegt Anuna De Wever. “En nu durft Demir ook nog eens te eisen dat België op nationaal niveau minder zou moeten doen?”

“We begrijpen niet waarom Zuhal Demir alles blijft blokkeren”, klinkt het. “Alle grote hefbomen om meer klimaatambitie te genereren in België liggen op haar domein.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

31 gedachten over “Anuna: “Zuhal Demir, je berooft ons van een leefbare toekomst””

  1. Voor mensen die niks kunnen en te lui zijn om te studeren of te werken is er inderdaad geen rooskleurige toekomst. Mensen die enkel maar arrogant kunnen zijn, daar is geen vraag naar.

  2. Waarom Vlaanderen dwars ligt? Omdat Vlaanderen de uitstootboete alleen zal moeten betalen, zij zijn het dichts bevolkt, het meest productief en Brussel in Vlaanderen ligt zal het gewest niet verantwoordelijk zijn. Wallonië en de Oostkantons zullen propere gewesten zijn en niet moeten bijdragen aan milieu taksen.

  3. Tja, Anuna, dit lijkt mij een geschikt moment om te verkassen naar beter oorden : Wit-Rusland, Afghanistan, Turkije, China, India….. daar liggen kansen want daar nemen ze het nog minder nauw met klimaatregels. Mensen zoals jij en Groen zijn zowat de slechtste ambassadeurs voor het edele groene gedachtengoed met regels, verboden, straffen,……. Begin met het begin = oproepen voor een zacht dalende wereldbevolking.

  4. Klimaatjongeren, jullie beroven jullie eigen toekomst met klimaat-nihilisme door niet naar school te gaan en hierdoor niet bij te dragen aan de maatschappij op lange termijn. Om klimaatdoelstellingen te halen moet men geld hebben, en geld komt door te werken. Zonder economie kunnen jullie fluiten naar enige verandering.
    Dus graag naar school, studeren en bijdragen voor een leefbare toekomst, zowel economisch als klimaatvriendelijk.

  5. Zet da joenk eens live op televisie in een debat, ze zal snel onderuit gaan. Ze reageert enkel schriftelijk omdat de firma van haar mama alle teksten schrijft voor extreem links en anuna neemt dit gewoonweg over. Zelf heeft ze geen technische basis om over zulke zaken te praten want er zijn al vele tegenstellingen in deze klimaathysterie.

  6. Als je een diploma middelbaar hebt gekregen van je af te zijn, als je een postje gekregen op de EU van een politieke partij en zo de toekomst van iemand die wel de juiste kwalificaties heeft, afgenomen hebt, als je nooit gewerkt hebt in je leven, als je elke blanke man een racist, klimaatontkenner en nazi noemt, als je elke Vlaming, niet Waal of Brusselaar, met 100.000€ kosten wil opzadelen tegen 2030 en dat nog te weinig vindt, als je geen woord durft te zeggen over de grote echte vervuilers van deze planeet, als je dagelijks polariseert maar er niet voor vervolgt wordt…dan pas heet je Anuna Dewever.

  7. Anuna, je berooft ons van het maken van juiste keuzes, van het vermijden van ideologisch gedreven oplossingen, van fier en consequent handelen, van een ambitieuze jeugd die onderneemt in plaats van spijbelend mee te huilen met de wolven

  8. Juist Dirk en Anuna zal de te volgen regels eens opleggen aan ons land, dat ocharme 0,O4 co2 uitstoot wereldwijd heeft en in landen als China 28 % uitstoot nemen geen extra maatregelen, India na China en Rusland de derde grootste uitstoter houdt vast aan steenkool , maar het zal beteren als Anuna en Greta in die landen hun stem zullen laten horen

  9. Inderdaad Anuna , voor laaggeschoolden is er minder toekomst , en als ge op 18-jarige leeftijd nog niet weet of ge nu M – V – X of wat dan ook zijt moet U zich toch eens laten testen op uw geestelijke gezondheid of heeft uw hersenpan te leiden of te lijden door de klimaatsverandering

  10. Inderdaad, Anuna en de andere werkschuwe linkies, beroven een flink deel van de jeugd van hun toekomst door hen aan te sporen om niet naar de klas te gaan en hun opleiding te verwaarlozen. Komt me bekend voor: de eersten die eraan gaan in de totalitaire, Marxistische regimes, zijn de intellectuelen. En die zullen er in de toekomst dus minder zijn….

  11. Mijnheer Van Dessel, als professoren, of is volgens U professers , zoals aan de Universiteit van Gent het hun studenten het niet kwalijk nemen als ze spellingsfouten of is het fauten, wat komt U dan aanklagen of het nu Berooft of beroofd is ?

  12. Dat “Gaston & Leo” en Theo Van den Bosch zo iets in een sketch zouden kunnen ingelast hebben, lijkt voor rede vatbaar. Maar dat zij zoiets “Stand-up” zou kwaken : “beroving van een leefbare toekomst” is domme gansjes prietpraat, die zelfs PoCo-gazettenpraat schrijvelaars niet zouden durven laten afscheiden via hun klavier.

Plaats een reactie

Delen