Trump maakt na 2,5 jaar comeback op X | PAL X

De politiefoto van Donald Trump. Twitter

Binnenland politiek

Barbara Pas (VB): “Pandemiewet devalueert de grondwet”

Simon Segers

Vlaams Belang verzet zich tegen een mogelijke pandemiewet die de federale regering kan invoeren, indien een ‘epidemische noodsituatie’ wordt afgekondigd. Volgens Barbara Pas is dit in strijd met de grondwet

“Alhoewel er helemaal geen sprake is van een epidemische noodsituatie, wordt de pandemiewet nu geactiveerd en wordt de grondwet de facto gedevalueerd”, verklaarde fractievoorzitster Barbara Pas (VB). “Nochtans verklaarde eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) nog niet langer dan twee weken geleden dat we in de letterlijke zin van het woord niet in een noodsituatie zitten en dat allemaal veel zwaarder klinkt dan het is, en dat we gewoon wat voorzichtiger moeten zijn.”

Griepseizoen

Kamerlid Dries Van Langenhove vindt de stijgende ziekenhuisopnames geen reden om een pandemiewet in overweging te nemen. “Iedereen met een beetje gezond verstand weet dat in deze periode van het jaar de ziekenhuisopnames stijgen. Ziekenhuizen liggen iedere winter goed vol met grieppatiënten. Dat was ook zo in pre-coronatijden”, aldus Van Langenhove.

“Het is duidelijk – en de Premier zegt het zelf: er is helemaal géén epidemische noodsituatie. Dus er is ook geen nood aan het activeren van de pandemiewet. Wie vandaag wel voor de afkondiging van de epidemische noodsituatie stemt, die heeft duidelijk andere motieven”, besloot het Kamerlid.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Barbara Pas (VB): “Pandemiewet devalueert de grondwet””

  1. Tja men moet het ook eens bij naam durven noemen.Deze Vivaldi regering is een regering uit zelfverkozen minderheden waarvan de democratie verkracht werdt.( democratie is de stem van het volk naleven, )
    Als premier krijgen we een Waalse onbenul gevolgd door door een uitgespuwdeVld premier.
    Het Corona bedrog is natuurlijk een alibi om zichzelf te voorzien van allerlei volmachten,in een Vivaldi dat dermate corrupt is..
    Er wordt gevogelt met cijfers , geen mens die het kan controleren of het wel effectief is dat ziekenhuizen vol liggen,en vooral wie dat dan zijn ,.
    Nu een noodsituatie uitroepen omwille van een verdoken agenda ,Neen das teveel van het goede.de corruptie druipt eraf.
    Deze Vivaldi regering moet ten val gebracht worden alsook het Europa van vandaag
    Geen volmachten aan deze bedrieglijke bende.en de porno premier moet zich bewust zijn dat hij zich zal moeten verantwoorden aan zijn onderdanen ,
    Terdege snap ik nog steeds niet gezien de corona paniek er geen migratie stop is.,grenzen sluiten zou hierbij toch een vereiste moeten zijn .

  2. Geef ivermectine en de hele hoax is zo opgelost . Dit is een testpandemie, een plandemie. Niet meer en niet minder en dit is een zaak voor wetenschappers en niet voor politici!!

Plaats een reactie

Delen