Bulgaarse ambulanciers, illustratieve foto Shutterstock.

Bulgaarse ambulanciers, illustratieve foto Shutterstock.

Uncategorized

Belg komt om in “zwaarste busongeluk ooit in Bulgarije”

Ruben Notteboom

Een bus in Bulgarije is in vlammen opgegaan na een zware crash. Minstens 45 mensen kwamen om het leven, onder wie 12  kinderen. Tussen de slachtoffers zat ook een Belg. Dat bevestigde Vladimir Krstevski van de Noord-Macedonische ambassade in Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. De meeste slachtoffers waren Noord-Macedoniërs.

Zeven mensen vlogen uit de bus door de crash en werden naar het ziekenhuis gebracht. De inzittenden werden volledig verkoold. Het is nog onduidelijk hoe de crash exact heeft plaatsgevonden, maar het is alvast het dodelijkste busongeluk in de geschiedenis van het land.

Zwaarste busongeluk ooit in Bulgarije

Het accident gebeurde rond 2 uur ’s nachts op een snelweg 30 kilometer ten westen van de hoofdstad. De bus kwam uit Turkije en vervoerde toeristen. Volgens getuigen konden enkele mensen die achteraan in de bus zaten het raam breken om te ontsnappen.

Volgens de eerste bevindingen botste de bus tegen een vangrail, kantelde om en vatte daarna vlam. De vraag rijst nu of het om een menselijke fout of technische fout gaat. Het onderzoek loopt nog, maar omdat de bus hevig uitgebrand is, is het moeilijk om concrete vaststellingen te doen.  

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Belg komt om in “zwaarste busongeluk ooit in Bulgarije””

Plaats een reactie

Delen