Uncategorized

Belgische staat aangeklaagd voor niet opvangen mannelijke, alleenstaande migranten

Redactie PAL

Vandaag werd een vordering in kortgeding ingediend voor de rechtbank van eerste aanleg in Brussel tegen de Belgische regering. Reden daartoe is dat er amper nieuwe opvang wordt voorzien voor migranten, waardoor heel wat onder hen geen onderdak krijgen of geen verblijfsvergunning kunnen aanvragen.

Een tiental organisaties die zich inzetten voor migranten hebben de handen in elkaar geslagen om de Belgische staat aan te klagen. Vluchtelingenwerk Vlaanderen zegt dat ze zich daartoe genoodzaakt zagen omdat er vandaag 400 mensen aan het Klein Kasteeltje in Brussel stonden, maar dat er 250 onder hen geen opvang kregen. Daarnaast sloten onder andere ook Artsen zonder Grenzen en Dokters van de Wereld zich aan bij de vordering. Het probleem ligt volgens hen vooral bij de jonge, alleenstaande mannen.

Volgens de klagers is het zo dat deze mannen geen kans krijgen om een aanvraag voor onderdak te doen. “Een zeer beperkt aantal mensen kan zich op dit moment aanmelden. In de eerste plaats wordt gekeken naar mensen met een ‘kwetsbaar profiel’, maar de anderen worden op straat achtergelaten”, zegt Elias Vandingeren van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. “De afgelopen dagen waren de diensten gesloten door de feestdagen, maar ook daarvoor waren er al schrijnende taferelen.”

Het mag dan wel zo zijn dat de federale regering aankondigde om 5.400 extra plaatsen te creëren, toch is dit volgens de organisaties niet genoeg omdat het geen oplossing op korte termijn biedt voor de mannen. Dat zou volgens hen in strijd zijn met de Belgische en Europese wetgeving inzake asiel en opvang. Die wetgeving stelt namelijk dat het verplicht is om migranten een dak boven hun hoofd te bieden terwijl hun asielaanvraag wordt behandeld. “Er moet dringend een toekomstvisie komen op het asielbeleid”, sluit Vandingeren af, die de huidige situatie ziet als een symptoom van slecht beheer.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




40 gedachten over “Belgische staat aangeklaagd voor niet opvangen mannelijke, alleenstaande migranten”

  1. Doe maar ineens 2 of 3 miljoen plaatsen, dan zijn we een paar jaren gerust. De benzine zal nog wel opslagen, de huishuur wat duurder, de voedingsmiddelen onbetaalbaar, nog wat meer mensen aan het ziekenfonds, maar dat zal dan maar zo zijn. Gezondheid!!

  2. Subsidievreters als vzw’s en ngo’s hoeven zich duidelijk niet te storen aan de hinder die de man en vrouw in de straat ondervinden van de toestroom van vluchtelingen en asielzoekers.
    Dan zijn er nog de belangrijke geldschieters (sponsors) achter de schermen, met een geldstroom waartegen in te gaan vechten tegen de bierkaai lijkt.
    Toch zou het zinvol zijn dichter bij huis te beginnen door het dichtdraaien van de subsidiekraan. Daarnaast zou het toekennen van subsidies, voor welke doelstellingen dan ook, afhankelijk kunnen worden gemaakt van heel strikte voorwaarden waarbij in geval van niet-naleving de gunst wordt stopgezet en het geld teruggevorderd, beslissingen waartegen geen beroep mogelijk is, daar subsidies een gunst zijn, geen verworven recht.
    Dit vergt alleen bereidheid bij politici de nek uit te steken, uit respect voor de belastingbetaler.

  3. Ze zullen hier oogsten wat ze zaaien hoe meer migratie hoe meer myserie , asielbedriegers en gelukszoekers .Het hypocriete Europa doet alsof zijn neus bloed .Ze gaan er het arme Europa van maken .En maar zeiken over klimaat terwijl het echte probleem niet wordt aangepakt

  4. De WOKE aanhangers en linkse aanverwanten zijn compleet tegen blanke hetero mannen.
    Waar zit het verschil met (licht)bruine hetero mannen ??
    Misschien oudejaar 2015 in Berlijn?
    “Over 1,200 women assaulted in Germany on New Year’s Eve.” -> google search

  5. Terecht! België moet meer doen om mensen te helpen. Ook nu de mensen aan de Poolse grens, de situatie is daar onmenselijk! mensen worden nat gespoten in vries temperaturen door polen en België zegt niet. Als ze hier dan toch ooit moesten aankomen worden ze gewoon niet geholpen. Ik hoop dat de overheid zware sancties krijgt!

  6. Moet het echt een keurig ingericht verblijf of een hotelkamer zijn? Na de overstromingen vorige zomer moesten getroffen landgenoten wekenlang op veldbedjes in sportzalen overnachten. Die jonge asielzoekers zijn wat gewoon hoor, die gaan echt niet sterven van enkele weekjes op een veldbed in een zaal. Het leger heeft duizenden veldbedjes liggen en op nog geen kilometer van Fedasil liggen de vele lege maar comfortabele van Tour & Taxis.

  7. Een onophoudelijke stroom aan illegale immigratie neemt alle draagvlak weg in onze samenleving. De mensen zijn het beu en zien in deze strategie een bewuste keuze om onze instellingen te laten falen. De politiek zal met haar softe remedies het probleem laten escaleren.

  8. Het blijft dweilen met de kraan open. Hoe meer capaciteit hoe meer aanzuigeffect. Als ik goed begrepen heb gaat het hier niet om oorlogsvluchtelingen die asiel willen aanvragen maar wel om immigranten die asielfraude willen plegen.

  9. Het is duidelijk dat die landen een te hoog geboortecijfer hadden de afgelopen decennia en met een overbevolking kampen, anders zouden ze hier niet in de kou komen zitten. Hoe krijg je dus het geboortecijfer van die landen naar beneden, zodat ze allemaal kunnen terugkeren? Zelfs als die honderdduizenden ‘nieuwe Belgen’ van Verhofstadt terugkeren zuĺlen de Vlamingen of Belgen het nog moeilijk hebben om te overleven. En dat domein van Verhofstadt in Italië kan ook niet zoveel Belgen onderhouden, dat is ook geen oplossing, dat we daar naartoe gaan.

  10. Belgische staat gedagvaard en aangeklaagd…maar geen enkele illegaal aangeklaagd om illegaal in het land te zijn…rij eens 2km te snel en je wordt wel degelijk aangeklaagd…2 maten en 2 gewichten…typisch België, alles voor de vreemdeling, niets voor de eigen bevolking.

  11. Dat artsen voor het volk, artsen zonder grenzen en vluchtelingenwerk Vlaanderen klacht indienen bewijst alleen maar dat die ganse business in handen is van extreem linkse organisaties; Wat vluchtelingenwerk Vlaanderen betreft, zij zouden beter dat Vlaanderen uit hun naam verwijderen want zij vertegenwoordigen Vlaanderen niet.

  12. Om te beginnen zou Vluchtelingenwerk Vlaanderen zijn naam moeten wijzigen naar GelukzoekersWerk. Aangezien ze er Vlaanderen geen dienst mee bewijzen zou de toevoeging Vlaanderen verboden moeten worden.
    Verder zou de rechtbank de aanklacht onmiddellijk als ongegrond moeten verwerpen. Volgens de internationale overeenkomst geldt de opvangplicht enkel voor vluchtelingen uit een bedreigde situatie (en dat wordt zelfs al willekeurig uitgebreid naar politieke slachtoffers (collaborateurs zoals recent uit Afghanistan!).
    En het clubje waar deze door ons dik betaalde malloten voor opkomt hoort daar zeker niet bij

  13. We kunnen al die pro asilbetruger organisaties eens aanklagen als medeplichtige bij elke misdaad , door deze asilbetruger begaan . En vermits het ( overgesubsidieerde )VZW s betreft , kunnen we de VZW ’s veroordelen voor het misbruiken van overheidsgeld en hun bestuurders voor hun medeplichtigheid . Nu eerst nog rechtvaardige rechters vinden . Die zijn al meer dan een halve eeuw zoek .

  14. Bartje is waarschijnlijk nog nooit een asielzoeker tegengekomen. laat staan dat hij ooit met één van die mensen gepraat heeft. Het egoïsme neemt bij sommigen wel heel erg toe.

  15. Waarom komt op onze belastingsbrief geen vakje waarin vermeld wordt aan welke subsidieslurper wij een % willen afstaan en zouden de regeringen moeten verboden worden met van ons belastingsgeld sinterklaas te spelen om hier en daar een stemmetje te schooien om toch maar verkozen te geraken .
    Dit zou pas de naam Democratie verdienen .

  16. Als ik naar een land buiten Europa wil reizen heb ik een visa nodig of wordt ik bij aankomst toegelaten. Zij komen zonder visa of documenten maar eisen hun “recht” op. Illegalen hebben hier geen enkel recht en moeten terug. Hoog tijd om massaal te betogen in Brussel. Onze regering en EU zijn compleet waardeloos. Hun overbevolking moeten ze daar maar regelen.

  17. Foert, uw eis is pure en onversneden xenofilie, terwijl ons belastinggeld nuttig dient besteed ten bate van onze eigen volksgenoten o.a. ter opkuis van achterstand in de opvang van sukkelaars allerhande, opkrikking tal van zeer karige pensioentjes die zich onder de Europese armoedegrens situeren. Ik hoop dat elke adept van nestbevuilende Oikofobie “zware sancties krijgt”

  18. Dit voorstel lijkt wel geïnspireerd door (verplichte) Kirchensteuer in Duitsland en daar valt inderdaad wat voor te zeggen.
    Ik zie het helaas nog niet zo gauw evolueren in de zin die u wenst omdat politici het niet kunnen rooien zonder subsidiezwelgers (vzw’s, media), die uit hun milde hand lebberen en enthousiast hun woord verkondigen. Dan zijn er, nogmaals helaas, politici die zich tegenover de linkse vzw’s aan de andere kant van het kleurenspectrum bevinden, maar er toch voor terugschrikken hen subsidies te weigeren, terwijl ze daar niets bij te winnen hebben, integendeel!

  19. Hoe minder asiel gegeven wordt hoe beter. De meesten zijn gelukzoekers, profiteurs en al zeker die alleenstaande mannen. Ons land is vol, vol is vol. Hand in hand terug naar eigen land. En Artsen zonder Grenzen en Dokters van de Wereld steunen die migranten, ze halen ze zelfs naar Europa. Van mij krijgen ze geen euro meer.

Plaats een reactie

Delen