Meer dan 80 Joodse graven beschadigd in Charleroi: misschien waren het koperdieven

Meer dan 80 Joodse graven beschadigd in Charleroi: misschien waren het koperdieven. Belga

Cultuuroorlog

Benedict Cumberbatch: “We moeten het gedrag van mannen aanpakken”

Simon Segers

De Britse acteur Benedict Cumberbatch heeft zich in een interview met Sky News uitgesproken over “het onderdrukkende gedrag van mannen”. Hij roept mannen op om te “zwijgen en luisteren”.

Het interview vond plaats in het kader van Cumberbatch’ nieuwe film, ‘The Power of the Dog’ van Netflix. In deze Western speelt hij cowboy Phil Burbank in het Montana van de jaren 1920. Het personage is een masochistische man die het leven van zijn nieuwe schoonzus zuur maakt. Cumberbatch gelooft dat deze film “de redenen achter het onderdrukkende gedrag van mannen onderzoekt, zodat dit gedrag kan gefixt worden”.

Status quo van het patriarchaat

“We moeten het gedrag van mannen aanpakken”, aldus de acteur. “De wereld stelt eindelijk vragen en wijst op de tekortkomingen van de status quo van het patriarchaat. Mannen vertonen hier rebellerend gedrag tegen, een kinderlijke defensieve houding, zoals “niet alle mannen zijn slecht”. Nee, we moeten gewoon zwijgen en luisteren. We leven nu in een tijd waar de overlevenden kunnen spreken en een platform krijgen om te realiseren dat er niet genoeg erkenning is van misbruik en nadelen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

17 gedachten over “Benedict Cumberbatch: “We moeten het gedrag van mannen aanpakken””

  1. Zijn WOKE-houding is per definitie zwaar discriminerend. Hij veralgemeent en stigmatiseert een bepaalde groep mensen, nl. het mannelijk gedeelte van de mensheid. Het is niet omdat pakweg Liesbeth haar zielenpoot van een echtgenoot mishandelt dat men daaruit kan besluiten dat alle vrouwen door en door slecht zijn. Misschien heeft Benedict masochistische trekjes maar dat hij dan enkel voor zichzelf spreekt. Natuurlijk zijn er verschrikkelijke mannen. Net zoals er vreselijke vrouwen zijn. Het slechte enkel bij 1 geslacht leggen is gewoonweg oliedom, discriminerend en volstrekt ongeloofwaardig.

  2. Misschien kan de acteur alvast het voorbeeld geven en in alle talen zwijgen en luisteren. Dat doet hij hier in elk geval niet.
    Staf De Laet
    jawel: een oudere witte heteroman
    en daar ben ik fier op.

  3. Heeft hij misschien zelf slechte ervaringen?

    Niemand moet onderdrukt worden en zwijgen! Man; vrouw; kind; dier; …. of als ze de volgorde willen veranderen: dier; kind; vrouw; man;

    Misschien moet men minder luisteren naar gefrustreerde personen en moeten de “leiders” eens beginnen te luisteren naar wat er echt leeft op de straat.

    Luisteren en dan niet de “drie apen” gaan spelen.

  4. Kennelijk een woke zetpil binnen gekregen. Zijn wijsheden kan hij beter afscheiden in het huisje van retraite in plaats van via de media.
    “Zwijgen en luisteren” en geld incasseren.
    “De wereld stelt eindelijk vragen …”. Zijn safehouse stelt die, want voor de wokeling is dat zijn wereld, waarrond de zon en de rest van het mensdom rondjes draaien.

  5. Wat een onzin weer. Mannen zijn niet erger dan vrouwen en hebben nog altijd recht op vrije meningsuiting. Indien we het programma van Woke blijven volgen, zal niemand nog vrij mogen spreken. Is dat onze toekomst?

  6. Benedict is een deugzeur, een oude verwijfde patriarchale zak, betuttelend, een mannetje met een zwakke ruggengraat – dat alles in één.
    Lees de roman in plaats van naar de film te gaan. Thomas Savage ‘Het geweld van de hond’.

  7. ’t Jonge, ’t Jonge.
    Hij moet zich wel erg schuldig voelen om
    die praat uit te slaan.
    Ik voel me niet aangesproken voor wat mannen
    in het verleden uitspookten.
    Mijn vader leerde me dat ik vrouwen diende te respecteren
    Hij zelf was geen Macho en heb hem nooit
    de stem horen verheffen tegen zijn eega.
    Nu wordt het met woke te gek om los te lopen.
    Men maakt geen onderscheid meer tussen de
    mannen die ook vandaag vrouwen met respect
    benaderen en de brutale vlegels.

  8. We ‘moeten’ gewoon zwijgen en luisteren zegt die Cumberbatch. We ‘moeten’ wij gewoon niets. Wat is dat eigenlijk de laatste jaren met die woke pipo’s? Dat ze leven zoals ze willen en andersdenkenden met rust laten. Het lijkt wel een religieuze sekte die haar ideologie wil opleggen aan de hele wereld.

  9. Neen, we moeten het gedrag van nestbevuilende misandrie-adepten “aanpakken”. Hoopt hij met dergelijke verklaringen meer vrouwen te kunnen strikken voor een vrijblijvende “wip” ?

Plaats een reactie

Delen