Duitsland. Foto Shutterstock.

Duitsland. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Beperkingen voor ongevaccineerden in Saksen, Duitsland

Ruben Notteboom

De Duitse deelstaat Saksen voert beperkingen in die specifiek voor ongevaccineerden gelden. Tot nu toe waren de meeste beperkingen tweezijdig: of je moest gevaccineerd zijn, of je moest negatief getest zijn. De nieuwe beperkingen viseren echter ongevaccineerden. Wie niet gevaccineerd is, maar recent hersteld is, heeft geen last van de beperkingen.

Maatregelen Saksen strengste van Duitsland

Zo mogen ongevaccineerden die niet recent hersteld zijn niet meer naar overdekte evenementen en horeca. De Saksische minister van Integratie, Petra Köpping (SPD), vindt deze maatregelen meer dan noodzakelijk. “We zijn er niet in geslaagd de afgelopen maanden een beschermende muur van gevaccineerde mensen op te bouwen,” klinkt het.

Kinderen en mensen die om medische redenen niet gevaccineerd mogen worden, worden niet geviseerd door de beperkingen. De maatregelen zijn de strengste van Duitsland en duwen de grens omlaag voor andere deelstaten om hetzelfde te doen. In Beieren waren er al gelijkaardige regels, maar enkel voor een aantal evenementen. In Saksen gelden de regels zeer algemeen. Saksen heeft de laagste vaccinatiegraad en de meeste besmettingen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

6 gedachten over “Beperkingen voor ongevaccineerden in Saksen, Duitsland”

  1. En Vlaanderen bij de regio’s met de hoogste vaccinatiegraad en (net niet) de meeste besmettingen. En toch blijft men maar proberen om die twee te linken met elkaar en discriminerende maatregelen in te voeren.

  2. Ongelooflijk wat die Petra Köpping uitkraamt. Men weet dat gevaccineerden zeer vlug hun niveau aan antilichamen tegenover covid-19 zien dalen. Iemand die niet gevaccineerd werd en toch covid-19 oploopt zal na genezing VEEL LANGER antilichamen behouden. Als ik de kranten moet geloven zou het vaccin alleen maar de patiënt minder ziek maken tijdens een besmetting. Het is bijzonder onduidelijk wat zij bedoeld met patiënten die recent hersteld zijn. Waarom moet iemand die verleden jaar als ongevaccineerde covid-19 kreeg en ervan genas nu geweerd worden? Trouwens het feit dat we nu waarschijnlijk om de 6 maanden een nieuwe inspuiting moeten krijgen boezemt mij helemaal geen vertrouwen in. Ik denk eerder dat wij hier experimentele rommel krijgen die nog niets bewezen heeft. Kent gij andere vaccins zoals polio, pokken, tuberculose,… waarbij we om de 6 maanden moeten ingespoten worden?

Plaats een reactie

Delen