Joe Biden uitte bezorgdheid na de zaak-Rittenhouse (Photonews)

Joe Biden uitte bezorgdheid na de zaak-Rittenhouse (Photonews)

Cultuuroorlog

Biden “kwaad en bezorgd” over verdict zaak-Rittenhouse

Damien Segers

In een presidentiële verklaring heeft Amerikaans president Joe Biden zijn mening gegeven over het verdict in de zaak-Rittenhouse. Daarin zegt hij net als vele Amerikanen kwaad en bezorgd te zijn. Hij staat echter wel achter het oordeel van de jury.

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn mening gegeven over het verdict in de zaak-Rittenhouse. Daar besliste een volksjury unaniem over een vrijspraak over de volledige lijn, nadat Rittenhouse enkele relschoppers had neergeschoten uit zelfverdediging. De president verklaarde zich kwaad en bezorgd te voelen. Daarnaast gaf hij wel toe dat we het rechtsproces moeten accepteren. “De jury heeft gesproken. Dat systeem werkt.

Ik voerde campagne met een belofte om Amerikanen samen te brengen. Ik geloof dat dat wat ons verenigt vele malen sterker is dan hetgeen ons verdeelt, en weet dat we de wonden van dit land niet zullen helen op één dag, maar ik blijf standvastig in mijn belofte om alles in mijn macht te doen om ervoor te zorgen dat elke Amerikaan gelijk behandeld wordt, met eerlijkheid en waardigheid, onder de wet.”, aldus Joe Biden.

In een kort interview na zijn coloscopie verklaarde Biden echter wel dat hij “achter het oordeel van de jury staat.” Bovendien meldde hij dat zijn gezondheid in orde was na dat onderzoek.

Verder spoorde de president iedereen aan om hun standpunten op een vreedzame manier uit te dragen. Hierbij verwees Biden naar protesten die plaatsvonden in onder andere de steden Brooklyn, Chicago en Oakland na het verdict. Daar waren betogers te zien met borden als “Kyle zal opnieuw doden“. Ook werd “Zeg zijn naam: George Floyd!” gescandeerd. Hoewel de blanke Rittenhouse enkel blanke slachtoffers maakte, ziet onder andere de Black Lives Matter beweging zijn daden en de uitspraak als een uiting van racisme.

https://twitter.com/disclosetv/status/1461782143504367616

Tijdens campagne vergeleek Biden Rittenhouse met blanke supremacisten.

Ondanks het feit dat president Joe Biden nu achter het verdict van de jury staat in de zaak-Rittenhouse en oproept tot kalmte, vergeleek hij Kyle Rittenhouse tijdens de presidentsverkiezingen in 2020 met blanke racisten. In een campagnefilmpje op Twitter is te zien hoe de moderator van een debat tussen voormalig president Donald Trump en Joe Biden vraagt of Trump “bereid is blanke supremacisten en milities te veroordelen […] zoals we zagen in Kenosha“. In datzelfde filmpje is Rittenhouse te zien als voorbeeld van blanke suprematie in Kenosha, de stad waar de schietpartij plaatsvond. Op Twitter zei Biden na het debat dat Trump “weigerde blanke supremacisten af te zweren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

11 gedachten over “Biden “kwaad en bezorgd” over verdict zaak-Rittenhouse”

  1. 3 blanken neergeschoten.
    1 pedofiel met meerdere veroordelingen.(dood)
    1 vrouwenmishandelaar met meerdere veroordelingen(dood).
    en gelijk aan hierboven is zen biceps kwijt.
    maar geen een kleurling.
    biden ziet spoken.

  2. Scheiding der machten, absoluut noodzakelijk met idiote hypocrieten als Biden aan de macht. Hier hebben we de OVld, Groen en Sp, in Duitsland Bloed mama Merkelen cdu , in Nederland hypo Rutten en die blonde woke trut windvaan allemaal willen ze te graag wetgever, krant, rechter en beul zijn.

  3. Ik vraag me nu af wanneer de eerste stemmen gaan opgaan om de volksjury af te schaffen. Een rechter kan je benoemen, benaderen, beïnvloeden, mediatiseren, intimideren of cancellen. Met een volksjury liggen de zaken anders.

  4. Ik wist niet dat de scooter toegang had tot hun gerechtelijk verleden? Hoe is dit relevant?
    Net als bij de moord op Floyd is dit niet gekend door de dader en dus irrelevant. Beide vonnissen zijn correct ongeacht.

  5. BLM zou eigenlijk een naamverandering moeten ondergaan: SLM (Scum Lifes Matter). Als regelrecht krapuul zoals George Floyd of die drie blanke aanvallers gedood/gewond worden wordt er geprotesteerd en/of geplunderd en krijgt George zelfs een gouden kist. Als een zesjarig zwart meisje vermoord wordt in een ‘drive by shooting door, jawel, zwarten of er worden dagelijks tientallen zwarten door andere zwarten vermoord dan hoor je ze niet.

  6. Waarom start men nu geen procedure om die seniele man uit zijn ambt te zetten,moest Trump zoiets gezegd hebben dagen lang zou dit in de media verschenen zijn.
    En waar blijft de soenens met zijn commentaar!!!!slaapt die nog of moet hij van de VRT zijn mond houden.

  7. De jury wordt toch samen gesteld? Niemand weet op voorhand wie er zal in zetelen. Van zodra de jury bekend is kun je pas gaan benaderen . Mensen die je mogelijks niet eens kent. hoe ga je die “vooraf” benaderen ?

Plaats een reactie

Delen