Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen

Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen. Photonews

Uncategorized

Brigitte Bardot veroordeeld tot boete van 20.000 euro wegens racistische uitspraken

Simon Segers

De Franse actrice Brigitte Bardot is donderdag veroordeeld tot een boete van 20.000 euro voor uitspraken over de bevolking van La Réunion. De dierenrechtenactiviste uitte kritiek op de wrede behandeling van dieren op het eiland.

La Réunion is een Frans departement ten Oosten van het eiland Madagascar. Bardot had in 2019 gezegd dat de inwoners “een inheems volk zijn dat haar wilde genen nog niet kwijt is”. De 87-jarige voormalige actrice is al decennialang een voorvechter van dierenrechten en vindt dat men op La Réunion dieren wreed behandelt. Ze sprak in een brief naar de prefect van het department van “een aftandse bevolking die nog doordrenkt is met barbaarse tradities”.

Annick Girardin, de toenmalige Franse minister van de Overzeese Departementen, zei: “Racisme is geen mening maar een misdaad”. Het parket vorderde een boete van 20.000 euro voor Bardot en 5.000 euro voor haar woordvoerder Bruno Jacquelin, die de brief verspreidde. Jacquelin werd uiteindelijk tot 4.000 euro veroordeeld, hoewel de actrice de volle 20.000 euro zal moeten betalen.

Marine Le Pen

Brigitte Bardot is reeds meermaals veroordeeld voor racisme in het verleden. Zo uitte ze kritiek op het ritueel slachten van schapen door moslims en schreef ze in een boek dat “haar thuisland Frankrijk overspoeld wordt door buitenlandse indringers, voornamelijk moslims”. Ze betuigde ook meermaals haar steun voor politica Marine Le Pen van de rechtse partij Rassemblement National. Le Pen is een vooraanstaande kandidaat voor de Franse presidentsverkiezingen die starten in april volgend jaar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

14 gedachten over “Brigitte Bardot veroordeeld tot boete van 20.000 euro wegens racistische uitspraken”

  1. De bewering “racisme is geen mening, maar een misdaad” is bijzonder problematisch. Je bent dan niet ver meer van “nationalisme is geen mening, maar een misdaad”, of “katholicisme is geen mening, maar een misdaad”. Is een samenleving waar overtuigingen bestraft worden nog een vrije samenleving te noemen?

  2. Het Frankrijk van Macron is geëvolueerd naar een liberale totalitaire staat. Frankrijk gebruik de mensenrechten als dekmantel om via terreur (rechtszaken) het vrije en kritisch denken buiten de wet te stellen. Voltaire au secours !

  3. Dus het dierenleed blijft verder duren (en extreem links doet niets) en de klokkenluidster word veroordeeld. Dit heeft enkel te maken omdat Bardot rechts is en de perceptie telt, we maken er maar racisme van en door de schuld van extreem links blijft het dierenleed verder duren. En wat betreft de islam, die heeft het alleenrecht, dankzij extreem links, om op te roepen om ongelovigen te doden en ze doen het nog ook, het proces van de bataclan is lopende en al de doden staat op naam van extreem links.

  4. ’t Ja, het is nog alleen extreem links die de meest
    baarlijke onzin mag uitslaan, tot en met geweld
    geweld gebruiken.
    Ik heb een videoke gezien hoe het er aan toe gaat
    op een slachtvloer bij de moslims.
    Er wordt met de arme schapen gegooid eens hun keel overgesneden is.En men laat ze stuiptrekkend doodbloeden.
    Moeilijk vol te houden dat zoiets met “cultuur” te maken heeft.
    Bardot heeft dus eigenlijk geen rassistische uitspraken gedaan,
    enkel gewezen op feiten.
    Enkel een mening geuit en vermits er vrijheid van mening
    bestaat……

  5. Ze zijn weer met nieuwe verkiezingen in aantocht begonnen met de oppositie te muilkorven met behulp van politiek benoemde rechters… Traditionele partijen wereldwijd zijn als de dood voor de uitslag en zullen het uiterste uit de kan halen om hun vel te redden!!!

  6. Dit toont duidelijk aan hoever we in de EU aan het afglijden zijn van democratie. Je wordt voor het uitspreken van woorden, het hebben van een mening strafrechtelijk vervolgd. Je kan het niet eens zijn met iemands mening, je kan het verwerpen, maar iemand opsluiten of beboeten voor een mening is een stap dichterbij de totalitaire staten zoals nazi Duitsland, N Korea, China, de ex Sovjet Unie, Venezuela…en we weten allemaal hoe het met hen loopt en afgelopen is. Het is ook nog bijzonder opvallend dat het steeds hetzelfde type mening dat bestraft wordt, andere meningen, die per definitie evenzo racistisch zijn, worden steeds, zelfs meer en meer, toegelaten onder de noemer “cultuur”. Blanke mensen, en in ons land al zeker geen blanke hetero mannen, hebben geen patent op racisme en zijn niet per definitie milieu ontkenners. Alleen zijn zij blijkbaar de enigen die ervoor kunnen vervolgd worden. Als de EU en haar lidstaten niet snel een einde maken aan deze idiotie zal de polarisatie in de samenleving, het wantrouwen in een rechtstaat, het wantrouwen in de politiek alleen maar verder toenemen en zelfs kritische waarden gaan overschrijden.

  7. in Frankrijk is 30%moslim,laat er nog 5% bijkomen en Frankrijk wordt de eerste moslim staat in WE,gevolgd door Duitsland,de benelux loopt er voor spek en bonen bij,het Noorden zal zich afscheiden en Zweden zal haar moslims deporteren naar Duitsland of Frankrijk.Oost-Europa wordt een Russisch win gewest met Poetin als redder van dit deel van Europa.Timmermans zal zijn EU-klimaatdoelstellingen op zijn buik mogen schrijven,de moslims zullen de plak zwaaien,we zijn erop vooruit gegaan,de sharia wordt wet en allah zal onze kerken bevolken zoals de Turken met de Aya Sofia hebben gedaan.

Plaats een reactie

Delen