Britse oppositie kapittelt "hypocriete" premier Johnson na vliegreis naar Londen

De Britse premier Boris Johnson. Shutterstock

Uncategorized

Britse oppositie kapittelt “hypocriete” premier Johnson na vliegreis naar Londen

Anton Schelfaut

De Britse premier Boris Johnson heeft zich de woede van de Britse oppositie op de hals gehaald. Volgens Britse media vloog hij vanuit de Schotse stad Glasgow, waar de afgelopen dagen de klimaattop COP26 plaatsvond, met een privéjet naar Londen voor een diner in een herenclub. “Stuitende hypocrisie”, hekelde Anneliese Dodds van oppositiepartij Labour.

De Britse krant de Daily Mirror publiceerde foto’s van Johnson die dinsdagavond een herenclub verliet in de hoofdstad. Daar zou de premier een etentje voor oud-journalisten van de Daily Telegraph, zijn voormalig werkgever, hebben bijgewoond. Volgens een woordvoerder van de premier was een treinrit van Glasgow naar Londen, die ongeveer 4,5 uur zou hebben geduurd, wegens “tijdsbeperkingen” geen optie.

Parlementslid Dodds hekelt het feit dat Johnson de wereldleiders eerst voor een klimaatramp waarschuwde, om vervolgens met een privéjet te vertrekken. “Het lijkt dat er bij het nemen van maatregelen om de klimaatcrisis aan te pakken andere regels gelden voor de Conservatieven dan voor de rest van de wereld”, aldus Dodds.

Het kantoor van Johnson wijst de kritiek van de hand. Zo liet een woordvoerder weten dat het belangrijk is dat de premier de mogelijkheid heeft om door het land te reizen. “Bij alle beslissingen over reizen wordt gekeken naar de veiligheid en de tijdsdruk.” Johnson zou de reis bovendien in een zuinig vliegtuig hebben afgelegd. “Er is ook de meest duurzame vliegtuigbrandstof mogelijk gebruikt”, klinkt het. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “Britse oppositie kapittelt “hypocriete” premier Johnson na vliegreis naar Londen”

  1. Sommigen denken zich alles te kunnen veroorloven wat men ontraad aan de gewone man. Dit is van alle tijden en stopt pas wanneer men ze van hun ivoren toren kunnen gooien.

Plaats een reactie

Delen