Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Buitenlandse Zaken roept Belgen op Ethiopië te verlaten

Wijnand Meeus

Overheidsdienst Buitenlandse Zaken raadt aan alle Belgen die in Ethiopië verblijven aan om het land te verlaten. Dit omwille van de verslechtering van de veiligheidssituatie in het land. Op 2 november heeft de Ethiopische regering de noodtoestand afgekondigd, omdat de rebellen van het Volksbevrijdingsfront van Tigray (TPLF) en het Oromo Liberation Army (OLA) aan terrein wonnen.

De toestand in Ethiopië verslechtert al enkele maanden. Begin november vorig jaar stuurde de Ethiopische premier Abiy Ahmed, in 2019 nog de Nobelprijswinnaar voor de Vrede, het leger af op de opstandige regionale autoriteiten in Tigray. Het zou een ‘kort en krachtig’ offensief worden. Maar ondertussen raakte al de hele regio betrokken in het conflict. Sindsdien is Tigray onderworpen aan wat de VN omschrijft als een de facto blokkade van humanitaire hulp. 

Momenteel wordt de schade op tienduizenden doden geschat. Momenteel zouden zich nog ongeveer 145 Belgen en rechthebbenden in Ethiopië bevinden. Die worden aangeraden om zo snel mogelijk het land te verlaten. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Buitenlandse Zaken roept Belgen op Ethiopië te verlaten”

Plaats een reactie

Delen