Uncategorized

CD&V plots ook voorstander van verplichte vaccinatie

Redactie PAL

In het Vlaams Parlement heeft CD&V vandaag haar wil uitgesproken om de vaccinatie te verplichten. De uitspraak kadert in het Overlegcomité dat deze namiddag van start gaat. N-VA, Open VLD en Vlaams Belang zijn echter geen voorstander.

Het was Maaike De Rudder, parlementslid voor CD&V, die als eerste begon over de vaccinatieplicht. “We moeten de volgende stap zetten en de verplichte vaccinatie moet er komen”, zei ze daarover. Daarna nam ook Wouter Beke, Vlaams minister van Volksgezondheid, het woord. “We moeten hoe dan ook het debat rond verplichte vaccinatie aangaan, maar het is de federale regering die regels rond sancties en afdwingbaarheid moet uitwerken.” Eerder bleken ook de federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke én de PS voorstander van een verplicht spuitje.

De andere coalitiepartners van de Vlaamse regering, N-VA en Open VLD, willen echter de nadruk leggen op een versnelde aanpak van de derde prik voor 65-plussers. Voor wat betreft dat “boostershot” loopt Vlaanderen namelijk achter op de andere regio’s. Daarop reageert Beke dat dit te wijten is aan de hoge vaccinatiegraad in Vlaanderen en het feit dat er bij ons veel meer 65-plussers zijn. “Daarnaast zijn er al 500.000 derde prikken gezet en zijn er de komende weken nog 1,2 miljoen geprogrammeerd.” ging Beke verder.

Vlaams Belang was op haar beurt kritisch voor de koers van CD&V. “De coronadictatuur moet stoppen”, reageerde Stefaan Sintobin scherp. Indien er een verplichte vaccinatie komt zal de tweedeling in de maatschappij volgens hem enkel groter worden. Dat laatste wordt door Beke ontkent, die geen respect wil opbrengen voor ongevaccineerden. “Als 92 procent van de volwassenen is gevaccineerd kan je niet spreken van een tweedeling. Ik heb hoe langer hoe minder respect voor die overige 8 procent.” besloot hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




14 gedachten over “CD&V plots ook voorstander van verplichte vaccinatie”

  1. En ik heb al langer nog minder respect voor deze dictators die hun wil willen opdringen voor verplichte vaccinatie. Ik zou wel is een ‘klappeke’ willen doen met dat stukske beke. De rekening zal rapper gepresenteerd worden dan ze denken. Het mes van de guillotine wordt al gescherpt, de macht aan het volk, denk erom.

  2. Beke veronderstelt dat wie zich een eerste keer liet vaccineren dat zal blijven doen. Hij veronderstelt verkeerd. Ik heb me laten vaccineren na lang twijfelen. Verplicht of niet, ik laat me niet opnieuw vaccineren. Ik neem er alle sancties bij. Iedere sanctie brengt een besparing mee. Dat is meer dan welkom in deze tijden van devaluatie van de euro.

  3. Maaike De Rudder plaatste volgend bericht op twitter: Door de vaccinatie verplicht te maken krijgen we nog meer mensen over de streep om zich te laten vaccineren. Wat bedoelt zij nu eigenlijk ? Iemand die zich verplicht moet laten vaccineren, moet je toch niet meer over de streep trekken ? Beke heeft hoe langer hoe minder respect voor de 8% ongevaccineerden, die Beke noemt zichzelf Christen en Democratisch. Wat een hypocriet ventje is me dat. Ikzelf ben dubbel gevaccineerd maar dat heb ik voor mezelf gedaan en voor niemand anders, derde boosterprik hoef ik niet meer, want mijn tweede prik was volgens de overheid al een booster ?? Dus laat iedereen zelf beslissen, want zelfs bij 100 % vaccinatie zal het virus ook nog verder blijven woekeren, zie maar eens naar Gibraltar, daar zijn ze voor 100 % gevaccineerd.
    Wij zullen Beke en De Rudder alvast een document laten ondertekenen dat zij zich persoonlijk verantwoordelijk stellen voor de eventuele nadelige gevolgen van de vaccins. En die zijn er al bij de vleet. Iemand verplichten betekent ook dat je daarvoor de verantwoordelijkheid dient te nemen voor ingeval het mis gaat.

  4. De echte Tjeven aan het woord : het moet er komen maar we laten het beslissen veiligheidshalve maar over aan een ander niveau en kunnen we de zwarte Piet altijd doorschuiven
    Bovendien ook nog er dictatoriaal : respect voor een andere mening is blijkbaar niet meer nodig.
    Nu nog ’t zelfde standpunt voor de klimaat-hipe en we hebben er een woke-partij bij…

  5. Bedoelt u soms Nürnberger kodex of Nuremberg Code?
    Het verband met vaccins zie ik niet echt. Alle stappen (Fase 1-3 ) werden netjes doorlopen maar dat weet u ook indien u zich hebt ingelezen, toch?

  6. De tsjeven zijn al langer dan vandaag bijna extreem links…. Zie hun sabotage werk tegen alle mogelijke verstren ging migratie ten tijde van zweedse regering.

    ‘Zie hun subsidiepolitiek…

Plaats een reactie

Delen