Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Binnenland politiek

CD&V: “Verplichte vaccinatie uit respect voor helden van de zorg”

Simon Segers

CD&V pleit voor een algemene vaccinatieplicht tegen Covid19, dat kondigt de partij aan op haar website. “Elke niet-gevaccineerde riskeert ons zorgsysteem te belasten. Daarom moeten we nog meer mensen in het hele land vaccineren, met verplichting als het moet”, aldus de christendemocraten.

Volgens CD&V hebben niet-gevaccineerden acht keer meer kans om gehospitaliseerd te worden en belasten zij zo de zorgsector. “De zorg staat enorm onder druk. Er worden ziekenhuisbedden ingenomen door coronapatiënten, die eigenlijk nodig zijn voor andere patiënten. Kankerpatiënten lopen zo levensnoodzakelijke zorg mis. Als we iedereen vaccineren, volgen er minder ziekenhuisopnames, zeker op intensieve zorgen. Het is dus noodzakelijk dat we zo vel mogelijk mensen vaccineren. Dat kan door vaccinatie te verplichten”, aldus CD&V.

Niemand geviseerd, niemand uitgesloten

De partij argumenteert ook dat verplichte vaccinatie voor iedereen een eerlijker systeem is: “Als we iedereen verplichten om zich te laten vaccineren, moeten we dat niet meer per sector bekijken. Dat is eerlijker en ook juridisch correcter. Het zal geen zin meer hebben een andere job te gaan doen, niemand wordt geviseerd en niemand wordt uitgesloten. Ook het risico om een tweedeling in de samenleving te krijgen van gevaccineerden en niet-gevaccineerden verdwijnt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

20 gedachten over “CD&V: “Verplichte vaccinatie uit respect voor helden van de zorg””

  1. Niet gevaccineerde zouden de oorzaak zijn van overbelasting ziekenhuizen,
    Ziekenhuizen zijn al decennia onderbemand, gevolg van een CDNv beleid. Bezuinigingen.
    De zorgesector idem waar oudjes dagenlang indezelfde Pamper lagen ,en maaltijden werden overgeslagen.
    Het verplichten van het covit instrument kan geen alibi zijn om de CDNv puinhoop te vrijwaren.
    Oorzaak en gevolg.

  2. De CD&V, en andere christen democratische partijen in Europa (bijvoorbeeld Oostenrijk), zijn in de loop van de corona-crisis volledig onder controle gekomen van de loge, de big pharma en de globalistische elite. Vroeger beschermden de christen-democraten het volk tegen de subtiele terreur van deze elites. Nu niet meer blijkbaar.

  3. “Ook het risico om een tweedeling in de samenleving te krijgen van gevaccineerden en niet-gevaccineerden verdwijnt”.
    Oké, wanneer er geen keuze meer is staan alle neuzen in dezelfde richting.
    Of dit een terechte redenering is geweest zal de toekomst uitwijzen, want vandaag zijn de deskundigen het onderling niet eens.

  4. Uit respect voor de brandweerman wordt alle vuur verboden, uit respect voor de nabestaanden van verkeersslachtoffers worden alle auto’s verboden, uit respect voor de slachtoffers van kindermisbruik in de kerk worden priesters verboden,….

  5. Dat gelul over juridische afdwingbaarheid van verplichte vaccinatie smelt als sneeuw voor de zon als je de juridische potentiële claims tav de Belgische staat bekijkt:
    De moedwillige discriminatie tvv covid-patienten op intensieve benadert doodslag.
    De artsen mogen niet langer richtlijnen opgelegd krijgen.

  6. Wat een ziekelijke redenering van de “Cristendenmocraten”. Hun partijnaam is even hypocriet als hun standpunten. Jonge gezonde mensen die niet of nauwelijks hinder hebben van covid, die gaan ze verplicht vaccineren met een vaccin waarvan alle latere nadelige gevolgen nog niet gekend zijn. Minderjarigen verplichten zich te laten vaccineren is ronduit walgelijk. Nooit gaan wij de niet-gevaccineerden discrimineren of uitsluiten van deelname aan de maatschappij. Het kerkbezoek zit al onder de kiesdrempel, nu nog jullie partij.

  7. Vaccineren met iets dat nog altijd de status “experiment” heeft is strijdig met de “code van Nürnberg’.
    Cd&v heeft de mond vol van rechten van de immigranten, maar vergeet de rechten van hun eigen bevolking.
    Zij voelen zich goed thuis in Vivaldi.

  8. Neen dat klopt niet, wie geen vaccin wil betaalt een boete voor zo ver er vervolgd wordt en daarmee blijven we bij hetzelfde, een tweedeling.

    In België hebben we de Abortuswet en de Euthanasiewet waar iemand zelf mag beschikken over zijn lichaam en kiest voor wat hij/zij wil, maar voor een vaccin dat niemand volledig beschermt moeten we plots luisteren naar wind-en snoeshanen van Ranst op kop.
    Individuele vrijheid staat in de Grondwet en de Europese Mensenrechten , de eisers voor vaccinatieplicht doen me denken aan het Communisme of Nazisme en staat haaks op democratie.

    Zorg voor meer bedden en personeel en het probleem van de overbevolking is opgelost en stop met mensen te chanteren en discrimineren.
    Ze hebben veel te veel toegelaten net zoals eerder.
    Grenzen sluiten, geen feesten zonder masker en met beperkte aantallen ,ook sportwedstrijden indoor zonder publiek en outdoor met 10à 20% van de capaciteit zoals vorig jaar en in blokken met maskers op.

  9. Welke juridische claims tegen de staat? Laat me niet lachen , we leven in een democratie met individuele vrijheid in de Grondwet en de Europese Wetten.
    Het gebrek aan personeel en bedden is te wijten aan de besparingen in het verleden zowel door politiek als ziekenhuizen ,net als in de ouderen en jeugdzorg.

    Nu er een virus is kan men zijn grote tekortkomingen onder de mat vegen en anderen met alle zonden Israël opzadelen,discrimineren en brandmerken, ik voel me eerder in Cuba, China, Noord-Korea dan in België.
    Voor de asielzoekers(gelukzoekers) hebben ze geld genoeg net als om in Afrika te gaan sponseren(Waalse Regering) maar voor de eigen bevolking mag het niets kosten.

  10. Waarom blijft men de niet gevaccineerden culpabiliseren? Wat tracht men daar mee te bereiken??? Dit terwijl de ziekenhuizen momenteel vol gevaccineerden liggen, wegens het onaangepast gedrag met hun covid safe ticket, aangemoedigd door de regering, als beloning. Ja, inderdaad cijfers gaat ge nu niet vinden, want Frank Vandenbroucke heeft nu iedereen opgedragen geen cijfers meer vrij te geven over het aaantal gevaccineerden en niet gevaccineerden opgenomen in de ziekenhuizen. Merkwaardig niet? Nu blijkt dat de vaccins niet werken zoals het hoort, wilt ge iedereen, die slecht werkende vaccins opdringen, ook aan zij die reeds corona gehad hebben, en beter beschermd zijn dan de gevaccineerden.

Plaats een reactie

Delen