Jeffrey Epstein (Photonews)

Jeffrey Epstein (Photonews)

Uncategorized

CEO Barclays stapt op na onderzoek naar banden met Jeffrey Epstein

Carl Deconinck

Jes Staley, de Amerikaanse baas van een van de grootste banken van het Verenigd Koninkrijk, stapt vandaag op na een onderzoek naar zijn persoonlijke banden met de dode pedofiele miljonair Jeffrey Epstein. De voorlopige conclusies van dat onderzoek zouden zijn positie onmogelijk maken, zo maakte de bank vandaag bekend.

De bank geeft daarbij aan dat Staley volgens datzelfde onderzoek geen weet had van de vermeende misdaden waar Epstein zich aan schuldig zou hebben gemaakt. Barlcays geeft aan teleurgesteld te zijn in de zaak, omdat Stanley de bank met toewijding en kunde heeft geleid sinds hij aan het roer kwam in 2015. Verder wil de bank zich niet uitlaten over de rest van het onderzoek naar Epstein.

CS Venkatakrishnan, het voormalig hoofd van de afdeling internationale markten, zal vanaf vandaag de nieuwe CEO worden van Barclays. contractueel gezien zou de bank Staley nog 3,3 miljoen dollar moeten betalen tot oktober 2022. Ook zal hij zijn pensioenuitkering blijven betaald zien. Over andere uitbetalingen zijn er nog geen beslissingen genomen. De aandelenkoers van de bank op de beurs kreeg een klap bij het nieuws, maar lijkt zich te gaan herstellen.

Staley beweerde altijd een louter professionele relatie te hebben met Epstein, maar bleef jarenlang contact houden met hem, zelfs nadat die laatste werd veroordeeld wegens seks met minderjarige meisjes. Zelf had Staley die banden geminimaliseerd, maar nu blijkt hij daarover gelogen te hebben. De bankier beweert zich nu te beklagen omwille van de vriendschap met de pedofiel. Staley ontmoette Epstein in 2000 , wanneer die bij JP Morgan zat. Epstein was toen blijkbaar al een klant van hem in New York.

Enkele weken terug besloot de Britse politie om prins Andrew niet te vervolgen. De bewijzen en beschuldigingen door Virginia Giuffre zouden volgens de politie te licht wegen. Virginia Giuffre zegt op haar zeventiende verkracht te zijn geweest door de Britse prins op de domeinen van Epstein, zowel in Manhattan, Londen en Epsteins beruchte eiland in de Caraïben. Die laatste ontkent dat echter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen