De plenaire vergadering van het Waals Parlement. Photo News

De plenaire vergadering van het Waals Parlement. Photo News

Binnenland politiek

Conner Rousseau over betogingen Brussel: “Steun voor Schild & Vrienden”

Simon Segers

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau verklaarde op Instagram dat de betogingen in Brussel van afgelopen zondag door mensen van Schild & Vrienden zijn georganiseerd. “Besef dus welke organisatie je hierbij gesteund hebt”, haalde hij uit naar de deelnemers.

Zondag vonden in Brussel betogingen plaats tegen het coronabeleid van de regering, waaraan ongeveer 35.000 mensen deelnamen. Volgens Rousseau werden deze betogingen georganiseerd door mensen van Schild & Vrienden. “Niet erg als je dit niet wist, maar besef dus welke organisatie je hierbij gesteund hebt. Dat soort extreemrechtse vrijheid is geen vrijheid. Never been. Never will”, aldus de Vooruit-voorzitter op Instagram.

Het Observatorium

Rousseau verwijst hiermee naar een artikel van de extreemlinkse website Het Observatorium. Dit platform heeft naar eigen zeggen als doel “informeren over en bestrijden van alle hedendaagse vormen van fascisme en rechtsextremisme in België en internationaal”. Volgens het artikel zijn de betogingen van afgelopen zondag georganiseerd door een groep genaamd ‘Feniks’. Deze organisatie zou banden hebben met Schild & Vrienden. “De organisatie van de betoging tegen de coronamaatregelen is het zoveelste bewijs dat niet alleen in het buitenland maar ook in ons land rechtsextremisten steeds meer de coronapandemie instrumentaliseren om aan populairiteit te winnen en het brede publiek te radicaliseren”, schreef Het Observatorium.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

61 gedachten over “Conner Rousseau over betogingen Brussel: “Steun voor Schild & Vrienden””

  1. 😂Hier komt er nog is iemand wat leugens vertellen. Hij gaat hier is even zomaar +40000 mensen een schuldgevoel aankaarten. Waar is dat broekventje eigenlijk mee bezig zeg. Zen flutpartijtje verliest weeral een paar honderden of duizenden stemmen. Doe zo vooral verder idiote yuppie.

  2. Het is met de dag erger aan het worden met die man. Hij is in het spoor aan het lopen van Marx van Ranst. Intern bij Vooruit is er al langer onvrede, men beseft dat men op een verkeerd spoor zit.

  3. Dus als bij de volgende verkiezingen zijn partij ‘Onderuit’ gaat is het de fout van rechts.
    Connerke, dommerdje, de oorzaak zal liggen in 60 jaar socialistische corruptie, verspilzucht en import-criminaliteit.
    Willie en Hilde Claes, Steve-onderduiker-Stevaert, Tobback-oud en-nog-ouder, Keizer Jehan-de-alfaman-van-Oostende, Freya VdBrol, de complete PS van Elio Fellatio tot Dumbo Flahaut en jijzelf natuurlijk, de man met de 600 euro basketsloefkes die er naast liep.
    Jouw partij maakte met het ABVVee zieke figuren als Dyab Abou Jah Jah groot, manipuleerde via Tony Coonen ziekenfonds en immo. Maar erger nog, meer dan 60 jaar pikte je de helft van Vlaanderen’s loon, gaf het aan corrupte walen en liet Vlaanderen voor jouw falen betalen.
    Viv-Aldi is voorbij. Gebuisd, gesjeesd, in jullie eigen stront geduwd.
    Het is te laat om de Vlaamse meerderheid de fout te geven. Die meerderheid had je zelfs nooit klojo.
    Maak nog een selfie voor je op de viv-Aldi-composthoop terecht komt.
    Je stonk toen je begon en het werd alleen maar erger….mestkever….
    Eigenwaan, gedaan, lege banaan…

  4. doet me denken aan de patriarchale pastoors uit de jaren 60 ; maar dan érger ! en ja , het zou me wat als die Schild & Vrienden er voor iets tussen zitten ! is dat dan erger dan een rooie vakbond ?? rood ziet samen met blauw en groen purper van jaloezie wetende dat ZIJ zo’n evenement nooit ofte nimmer konden/kunnen/ ooit zullen kunnen op gang trekken (wat overigens makkelijk te begrijpen is ! en dan nog wel zonder “support” van MSM of eender welke vakbond !

  5. t is waar , we moeten conard dankbaar zijn , in zijn lompigheid heeft m niet door dat met zo n “old school” vermanende vingertjes op slag paar duizend stemmen méér naar VB gaan ! t weze hem gegund , en BTW: als t in de politiek ni lukt , heeft m altijd zijn plan B : kleertjes braderen !

  6. Mateke,uw partij heeft altijd deel gemaakt van zowel de Vlaamse als de Federale regeringen, en bij de laatste verkiezingen heeft u de macht genomen daar waar u aan de zijlijn had moeten staan.
    Democratie is niet de hipste sneaker dragen ( die ne waerkmens trouwens niet kan betalen) maar de stem van’t volk respecteren waar u trouwens de mond van vol heeft..
    Uw partij heeft een verleden dat bol en rood gekleurd is van het ene schandaal na het andere,de ” bitch” in het bijzonder, alles wat deze geleerde fantast aan raakte ging in rook op het zilverfonds in het bijzonder.
    Uw beleid avec Verhofstadt fantastische, is een beleid van migratie met alle gevolgen van dien, covid-sars- de voorgaande was mers.in 2003 werdt de bevolking al besmet omwille van een electoraal migratie beleid.

  7. Op het nieuws zag ik Palestijnse vlaggen wapperen aan de versperringen die de politie had opgeworpen. Ook van Vlaams Belang of Schild en vriend, Mr Rousseau? In de van gratuite beschuldigingen te uiten, wees een man en vraag aan uw ideologie genoot, de burgemeester van Brussel, gewoon de voornamen van de gearresteerden vrij te geven. En toen werd het stil en ga snel opnieuw liggen wenen op spoed als je iemand iets verkeerd zegt over je toestand…

  8. Vooruit daar gaan we weer met de al oude linkse strategie. Om het niet over de inhoud te moeten hebben noem je tegenstander racist, fascist of extreemrechts en hij zal al zijn energie moeten steken in het ontkennen van zijn racisme, fascisme of extreemrechtse sympathie. Trapt iemand hier nog in?

  9. Hoe meer hij zijn bek open doet hoe minder moeten ze hem hebben wat een sukkel .Draait en keert het hoe je het wil ,uw partijtje is voorbij gestreefd net als die andere leugen partijen .U had beter de naam VOORBIJ gekozen, dit pastte meer bij uw partij

  10. Waarom worden onze verkozen politiekers uit de regering gezet en vervangen door freaks zoals deze? Is dit wettelijk? Zulke radicaal rechtse nazi’s mogen ze bij mij onmiddellijk in de gevangenis steken voor verkiezingsfraude op het hoogst niveau.

  11. Die inclusieve Rousseau is goed bezig de haat en tweedracht in onze maatschappij op te poken. Hij zegt dan nog dat het “niet erg is als je dit niet wist”, wat een misprijzen heeft die idiote sos toch voor zijn medeburgers. Volgens mij heeft de ziekenhuisbacterie het resterende deel van zijn hersenen aangetast.

  12. Mateken had perfect kunnen functioneren in de tijd van de Teletubies,de overblijvende tubies zijn te oud en te vadsig geworden en bovenal hebben ze mensen bedrogen , bestolen ,duizenden gekleurde profiteurs en criminelen binnengelaten,Vlaanderen met een enorme federale schuld opgezadeld en dat ventje durft zijn mondje opendoen.

  13. Wie een beetje de politiek en de media volgt weet dat parallel aan de Corona crisis, een strijd bezig is tegen rechts.
    Ik zou me als N-VA maar niet te gerust voelen. Zodra ze zich kritisch gaat opstellen tegen het coronabeleid gaat N-VA ook als extreem-rechts worden gekappiteld.

  14. Toen het voorzitter verkiezingen waren was er geen enkele socialist met naam die de job wou bang om nog meer voorkeurstemmen te verliezen in 2024 of vroeger en dan hebben ze maateke maar naar voor geschoven wat duidelijk een grote vergissing was.

  15. Wordt het geen tijd dit kind een halt toe te roepen. Hij maakt de politiek nog belachelijker door zijn infantiele uitspraken. Vooruit/achteruit heeft duidelijk op een verkeerd paard gegokt, ’t is nen ezel. Die kunnen harder liegen dan een koerspaard lopen.

  16. En Conner Rousseau heeft banden met Frank Vandenbroucke die een fervent aanhanger van Josef Mengele moet zijn. Want diezelfde Vandenbroucke die zich nu minister van volksgezondheid noemt, wil iedereen inspuiten met een mRNA vaccin dat voor 2020 nog verboden was, vergif dat DNA kan wijzigen. Verdomme groot gelijk dat er protest komt tegen deze waanzin.

  17. Niets is slechter voor de emancipatie van homo’s dan prominente figuren die als huichelaar in de kast blijven zitten en zo de indruk wekken dat er iets mis is met hun geaardheid. Schelden op (extreem-) rechts gaat daar niets aan veranderen. En de anarchisten die elke betoging doen ontaarden zijn extreem-links, Connertje.

  18. Hoe laag kan een politiek leider vallen??? Het beetje sympathie, dat ik eigenlijk wel had voor deze jongeman, is meteen volledig weg! Sorry, ik wil van dat sufferdje niets meer lezen of zien! Hij maakt zich tot schande voor de Vlaamse en Belgische politiek!

  19. Dus die kaviaar-rooie leegloper schat het leden/sympathisantenaantal voor Schild en Vrienden in op rond de 200.000 want statistiekgewijs is gemiddeld maar 1/5 der leden van een vereniging bereid tot openlijke daadwerkelijke acties zoals betogingen. Wat deze figuur vooral bewijst, is het feit dat hij zich al goed thuis voelt in de Ivoren Toren der Elite en dus zéker geen behoefte heeft om zich eens in te beelden wie er effectief meedeed aan de betoging tegen de vrijheidsberoving: hoofdzakelijk bezorgde ouders, werkende burgers, mensen met gezond verstand maar een niet-poco-wenselijke visie, kritisch nadenkende mensen, wérkenden in de zorg, gewone burgers met verantwoordelijkheidszin die niet bereid zijn hun leven en dat van hun nabestaanden te laten inpalmen door de overheid, burgers die walgen van een klikmaatschappij, burgers die niet willen kiezen voor een bepaald kamp. Kortom, allemaal mensen die een maatschappij voorstaan welke niet passend is voor maatschappijparasieten als Rousseau, die neerkijkt op het plebs dat dagelijks zijn nikkel en lasten afdraagt zodat Conner de Schoelje zijn basketsloefkes zou kunnen dragen. Zielige malloot.

  20. Hij wacht op Frank om de FFP2 maskers te vervangen door muilbanden van het merk Mateke.
    Ik heb plaatsvervangende schaamte voor mijn socialistische vrienden dat deze nitwit hun voorzitter is.

  21. Te lezen op hun website : ‘Het Observatorium streeft naar een samenleving waar vrijheid, gelijkheid en universele mensenrechten hoogtij vieren’. Je zou dan toch verwachten dat ze op de eerste rij zouden staan bij deze manifestatie.

  22. Den dries heeft al nen dikke nek genoeg . Dit is het sterkste compliment dat je hem kan geven : 50 000 man op de been brengen . Zonder steun van de ” lugenpresse ” . Wie weet vertelt den dries de waarheid , en zijn ze daarom zo gebeten op hem .

  23. Mateke is blijkbaar vroegtijdig uitgeschoven op de kiesdrempel en te bed in het hospitaal. “Hersenschudding” kan het niet zijn wegens voor de hand liggende redenen, ten bewijze dit straf staaltje Connardiaanse “logica”

  24. Dat is begrijpelijk omdat hij zich tot het publiek wendt en hen daarbij als “teven” (“bitches”) betitelt. Als ik bij de beenhouwer of bakker kom, ben ik nog nooit als “teef” aangesproken, maar die respecteren dan ook hun klanten.

  25. Den echten Eddy Wally zou zijn publiek nooit “teven” (“bitches”) genoemd hebben, zeker niet die dames die bij de marktkramer hun sacoches kwamen kopen, want Eddy Wally was een commerciëel genie.

Plaats een reactie

Delen