Conner Rousseau (Photonews)

Nieuwpoort, Belgium - April 06 : Conner Rouseau president of the Belgian Socialist Party Vooruit pictured on April 6, 2021 in Nieuwpoort, Belgium, 6/04/2021 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews

Binnenland politiek

Conner Rousseau: “Beslissingen die je neemt, die voer je uit”

Belga Press Agency

“Beslissingen die je neemt, die voer je uit.” Dat zegt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau vrijdag over de verplichte vaccinatie in de zorg. Het kernkabinet raakte het daar eerder over eens, maar de PS komt daar nu op terug. Rousseau pleitte in De Ochtend op Radio 1 er ook voor om de tijdelijke werkloosheid voor de eventsector te verlengen.

Het federale kernkabinet besliste begin deze week dat het coronavaccin verplicht wordt voor het zorgpersoneel. Wie zich tegen 1 april niet heeft laten vaccineren, wordt ontslagen. Maar PS-voorzitter Paul Magnette, wiens vicepremier Pierre-Yves Dermagne nochtans mee het licht op groen zette in de kern, trok dat akkoord even later in twijfel. Hij vindt dat er geen sprake kan zijn van een verplichting voor het zorgpersoneel als dat niet voor de hele samenleving geldt.

De PS wil dat zorgpersoneel dat zich niet laat vaccineren niet ontslagen, maar wel geschorst wordt. Daardoor zouden ze een tijdelijke uitkering krijgen, die niet daalt in de tijd. Dermagne zou dit voorstel vrijdagochtend voorleggen in de kern.

“Niemand heeft nog begrip voor mensen die zich niet laten vaccineren.”

“Op zo’n manier beslissingen terugtrekken, dat is geen beleid”, zegt Rousseau vrijdag in een reactie in De Ochtend. “Het is alsof je tegen iemand zou zeggen dat hij maar 100 mag rijden op de autostrade, maar er meteen bij zegt dat je er geen gevolg aan verbindt voor wie 180 rijdt”,  voegt die daar aan toe. “We zullen zien hoe de ministers er uit geraken. Ik ben voorstander van de beslissing zoals die genomen is. We verliezen al heel veel tijd met politie gehakketak. Beslissingen die je neemt, die voer je uit. Het is nog altijd crisis”, aldus Rousseau, die blijft pleiten voor een verplichte vaccinatie voor iedereen. “Niemand heeft nog begrip voor mensen die zich niet laten vaccineren.”

Rousseau brak vrijdag ook een lans voor de verlenging van de tijdelijke werkloosheid in de eventsector. Die regeling loopt normaal gezien af eind december, maar heel wat discotheken sluiten tijdelijk de deuren door de nieuwe regels beslist op het Overlegcomité. Dat bepaalde dat wie wil feesten in een discotheek dat ofwel met een masker moet doen, of eerst getest moet worden aan de ingang. “Het is essentieel dat we de sector ondersteunen, en dat kan door de tijdelijke werkloosheid te verlengen”, aldus nog Conner Rousseau.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

19 gedachten over “Conner Rousseau: “Beslissingen die je neemt, die voer je uit””

  1. Inderdaad,
    Connor heeft gelijk. En wil hij dan even komen verklaren waarom VDB terugkomt op alle beslissingen over onze beloofde vrijheid.
    Misschien best eerst in eigen boezem kijken, mateke.

  2. Oeioei, het kleutertje krijgt zen goesting niet en begint te janken. Als een meerderheid van dat pispartijtje een andere richting willen varen is dat ‘democratie’ kleutertje.

  3. Er was bij zijn ziekenhuisopname precies meer aan de hand…. het groene wormpje in zijn schedel, dat zich voedt met grijze hersencellen, meldt dat het ‘eten’ op is.

    Connaar Kaviaar neemt een corrupte politieker aan, die niet verkozen is, en maakt hem mini-ster van volks(on)gezondheid.
    En wat met die feestjes tijdens de lockdown. Maar ja, Connaar speelt het toch klaar.
    En zelfs zijn vakbond verwerpt de idee van verplichte inenting
    Lol, Connaar-brol…

  4. Nog steeds is dit vaccin experimenteel ,men mag zelfs niet weten wat er in dit vaccin zit,nevenwerkingen worden niet gepubliceerd ,wetenschappers die critich zijn over dit vaccin worden bij het groot vuil gezet .
    Elk medicijn heeft een bijsluiter behalve dit vaccin,en wie het vaccin tot zich neemt doet dit geheel op eigen risico’ ,de pharmachie is vrij van elke verantwoording ,wat op zich toch merkwaardig is.
    Deze regering met hun Raspoetins staan stuk voor stuk ten dienste van de machtige pharmachie, B.Gates.

  5. Geen getallen uit je duim zuigen. het is allemaal makkelijk op te zoeken. (en waarschijnlijk hebben ze daar geen mutualiteit?)
    The Australian Government is developing a claims scheme to reimburse people who suffer a moderate to significant impact following an adverse reaction to an approved COVID-19 vaccine.
    For claims between $5,000 and $20,000, claimants need to have been hospitalised for at least one night,

  6. Ingegroeide teennagel? Hij zag er toch maar plattekes uit in zijn hospitaalbedje. Gelukkig is nu alles terug ok, uitgezonderd de hercencellen natuurlijk: daar is echt iets mis mee!

  7. Het ‘kingsken’ zonder land vergeet dat er ook heel veel mensen zijn, ook onder links die het niet meer begrijpen hoe een ‘socialistische’ partij blijft polariseren over deze kwestie. In Knack deze week schreef een onderzoeker dat 92 procent van de Vlaamse bevolking zich liet vaccineren uit bezorgdheid om het virus. Kan iemand eens effectief onderzoeken waarom velen zich daadwerkelijk lieten vaccineren : angst voor het CST en de daaraan gekoppelde reis- en uitgangsbeperkingen. Maar ja, parlement en bevolking is in de val gelokt. En er wachten ons nog vele leugens en valkuilen.

  8. Daarjuist prof Frank in de Wetstraat, geen enkel commentaar. Bij moeilijke vragen hoor je de prof niet. Bij wat gelikte vragen bij VRT is hij altijd present en liefst geen debat met een tegenstander.

  9. Neen het is niet experimenteel
    Wat er in zit is RNA omgeven door lipiden (vetten)
    Nevenwerkingen worden wel degelijk gepubliceerd.
    Ook vaccins hebben een bijsluiter, dat is wettelijk verplicht
    Dat is niet merkwaardig, dat is standaard bij elk vaccin.

    het woord is kritisch maar in dit geval eerder blindheid.

  10. Heb je Bertje den Bleiter in de Afspraak horen uitvliegen tegen Walter Van Steenbrugge ? Dan besef je pas dat de gevolgen van het toedienen van dit experimenteel vaccin moeten verzwegen worden in de media. Dit is inderdaad blindheid van U.

  11. Lopen die dan echt zo dik rond? Kan je niet beter eens wat relativeren en bijvoorbeeld een bewezen en nagegaan percentage daarop plakken, of moeten we blindelings uw stelling aanvaarden!???

Plaats een reactie

Delen