Volgens een expert zal niet enkel de aanstaande Kerstmis, maar die van de komende vijf jaar bedreigd worden door het coronavirus. (Shutterstock)

Volgens een expert zal niet enkel de aanstaande Kerstmis, maar die van de komende vijf jaar bedreigd worden door het coronavirus. (Shutterstock)

Uncategorized

Corona-expert: “Kerstmis de komende vijf jaar in gevaar”

Damien Segers

Tim Spector, professor epidemiologie aan het King’s College in London, verklaarde tijdens een online toespraak voor de Royal Society of Medicine dat de komende vijf jaar Kerstmis en de eindejaarsperiode wel eens in het gedrang kunnen komen door het coronavirus. Ondanks het hoge vaccinatiecijfer zal het virus blijven circuleren.

In een toespraak voor de grootste medische nascholingsorganisatie in het Verenigd Koninkrijk verklaarde vooraanstaand coronawetenschapper Tim Spector dat we de komende 5 feestdagenperiodes wel eens zouden kunnen verliezen.

Hij verklaarde dat “We moeten beseffen dat het realistisch gezien niet enkel Kerstmis dit jaar is waar we aan moeten denken, maar die van de komende vijf jaar. Een jaar geleden dachten we dat we enkel de komende winter door moesten en dat het voorbij zou zijn. Nu hebben we echter een beter beeld, en dat gaat allesbehalve het geval zijn. Vaccinatie alleen is niet de uitweg. Het is een combinatie aan maatregelen wat we nodig hebben.” Verder verklaarde Spector dat het toedienen van een derde prik ook absoluut noodzakelijk is. Dat geldt zeker nu we weten dat doorbraakinfecties mogelijk zijn en dat gevaccineerden het virus nog steeds doorgeven.

Huidige maatregelen “compleet onvoldoende”

Hoewel het nu slecht gaat met de cijfers was het Verenigd Koninkrijk in Europa een van de eerste landen dat quasi alle maatregelen schrapte op 19 juli. Na de zogenaamde ‘Freedom Day’ zagen we geen besmettingspiek. Experts in ons land hadden nochtans doemscenario’s voorspeld voor het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien zijn bijna geen maatregelen van kracht. Momenteel heeft het Verenigd Koninkrijk te maken met ongeveer 9000 ziekenhuisopnames, en 1000 mensen op intensieve zorg. Dat is een pak lager dan de piek eind januari van 40.000 opnames en 4000 mensen op intensieve. Tim Spector noemt desondanks de huidige maatregelen “compleet onvoldoende“.

Later deze week komt in ons land het overlegcomité samen om mogelijke nieuwe maatregelen te bespreken. Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert liet alvast weten dat hij niet gelooft in een nieuwe lockdown.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

10 gedachten over “Corona-expert: “Kerstmis de komende vijf jaar in gevaar””

  1. Mooie vooruitzichten. Het is weer de tijd van het jaar dat de experten uit de Kerstboom komen vallen. Nu nog de mainstream media om dit nieuws extra dik in de verf te zetten.
    Lachaert gelooft niet dat er een nieuwe lockdown zit aan te komen? Daar zal een hooggeleerde professor wel over beslissen!

  2. Zou het niet logischer zijn Kerstmis af te schaffen aangezien het hier toch maar over de geboorte van een geprivilegieerde cisman gaat. We zouden dan een alternatief feest kunnen organiseren voor zij die toch maar weeral de pech hebben in het verkeerde lichaam geboren te zijn of er niet uit gerakne welke lichaam ze willen hebben, die niet weten of ze nu hij, zij of het zijn. Kortom, een feest om zij die het niet goed weten te eren.
    We kunnen dit dan het Alfabetfeest noemen.

  3. Vaccins werken zeker Luc maar ze beperken , elimineren daar zijn de medicijnen voor. Hopelijk lukt het met beide.
    Helaas is 6 miljard jaar evolutie niet zo makkelijk tegen te houden. Anders was er geen griep of verkoudheid meer.

  4. Nu, hebben we een beter beeld??? En daarvoor? Ons als proefkonijn gebruiken? Bekijk het filmpje eens van het vaccin van Macron, de vloeistof ging niet in zijn lichaam maar in een buisje. Je vind dit online.

  5. Begint er nu nog altijd geen lichtje te branden??? Het is al lang de bedoeling onze westerse normen, waarden en tradities naar de vuilnisbak te verwijzen. Klimaat-waanzin, corona-waanzin, immigratie-waanzin, verbieden, verplichten, enz… Om maar te zwijgen over onze westerse welvaartmaatschappij die volledig naar de verdoemenis is. 🙁 🙁 🙁

  6. Wat we nu voornamelijk zien met de corona-cijfers is wat 4-6 maanden al aan het gebeuren was in Israël, Singapore, India, Amerika. Bij veel ouderen die in België eerder zijn gevaccineerd is de effectiviteit al aan het afzwakken. In Israël die in hun vaccinatie-campagne gestart hadden in januari, was de effectiviteit in augustus al gezakt naar 30-40%.

    En die lage percentage van effectiviteit na x aantal maanden, is volgens mij is dit de grootste oorzaak van de hoge ziekenopnames. De media en overheid heeft iedereen een Disney sprookje verkocht omtrent de vaccin.

    Waar de vaccins helpen in het beperken van Covid, ging corona sowieso nog een aantal jaar duren.

Plaats een reactie

Delen