Boerenbond stapt naar Grondwettelijk Hof als stikstofdecreet gestemd wordt: “Ronduit onwettige en onrechtvaardige elementen”

Lode Ceyssens van Boerenbond. Photonews

Uncategorized

Criminaliteit in Parijs: “We hebben schrik om buiten te komen”

Simon Segers

Een reportage van het mediakanaal Livre Noir werpt een blik op de verloedering van de Franse hoofdstad. Inwoners getuigen over drugsdeals, straten vol afval en ongedierte, prostitutie en agressie.

“Ik woon hier 50 jaar en ik heb deze wijk nog nooit zo overspoeld gezien. We hebben overal schrik om buiten te komen. Ik heb mijn kinderen in alle rust kunnen grootbrengen. Ze konden buiten spelen en fietsen en dat vormde geen reden tot ongerustheid. Dat is nu niet langer het geval”, vertelde een oudere vrouw. “Een man vroeg mij het uur en wanneer ik naar men horloge keek, greep hij me naar de hals.”

Een andere vrouw getuigde evenzeer over de overlast: “Er waren meerdere gevallen van agressie in nabije gebouwen. De omliggende parkings zijn getransformeerd in plaatsen waar verdovende middelen gedeald worden. Verder mogen we ook niet vergeten dat hier prostitutie plaatsvindt. De straten zijn bovendien erg smerig.”

Anne Hidalgo

In het 18e arrondissement (Montmartre) vertelde een inwoonster eveneens over de erbarmelijke omstandigheden. “We bevinden ons tussen mensen die crack roken, drugsdealers en mensen die urineren op de voordeuren. Op de straten vinden we uitwerpselen en ratten.” De vrouw vervolgde dat het hier vooral voor vrouwen erg onveilig is. Ze beschuldigt Anne Hidalgo, de socialistische burgemeester van Parijs. “Ik stem nooit meer op de socialisten”, besloot de vrouw.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

10 gedachten over “Criminaliteit in Parijs: “We hebben schrik om buiten te komen””

  1. De ‘multiculturele maatschappij ‘ is al een contradictie op zichzelf !
    Het is niet één maatschappij maar een maatschappij van verschillende gemeenschappen die naast elkaar leven !

Plaats een reactie

Delen