De Croo: "Gaan we mensen vastbinden op stoel en onder dwang vaccin geven?"

Premier Alexander De Croo (Open Vld). Photo News

Binnenland politiek

De Croo: “Gaan we mensen vastbinden op stoel en onder dwang vaccin geven?”

Anton Schelfaut

Hoewel er steeds meer stemmen opgaan voor een algemene vaccinatieplicht, blijven de liberalen binnen de federale regering zich daartegen verzetten. “Gaan we mensen vastbinden op een stoel en onder dwang een vaccin toedienen?”, vraagt premier Alexander De Croo (Open Vld) zich hardop af in de studio van VTM Nieuws.

De premier wijst erop dat in België – vooral in Vlaanderen – zeer veel mensen gevaccineerd zijn. “Maar niet iedereen natuurlijk. We hebben trouwens op het Overlegcomité van deze week beslist dat we aan het Coronacommissariaat vragen om alle pistes te bekijken om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen gevaccineerd zijn. En ik zal er alles aan doen om mensen te overtuigen om zich te laten vaccineren.”

De Croo is evenwel geen voorstander van een algemene vaccinatieplicht. “De vraag is of een dergelijke maatregel gaat helpen”, klinkt het. “Ik wil maatregelen nemen die effect hebben. Ga je dergelijke mensen met een verplichting overtuigen? Gaan we mensen die niet willen, vastbinden op een stoel en onder dwang een vaccin toedienen? Ik denk dat mensen overtuigen nog altijd beter werkt dan mensen dwingen.”

Voor de verplichte vaccinatie in de zorg breekt de premier wél een lans. “We zullen nooit aanvaarden dat iemand die in de zorg werkt, zijn of haar patiënten in gevaar brengt”, benadrukt De Croo. “Als ik in het ziekenhuis lig als patiënt, dan mag mijn gezondheid niet nog eens bijkomend in gevaar worden gebracht omdat iemand die daar werkt, zich niet wil laten vaccineren. Vanaf 1 april kan iemand die niet gevaccineerd is, daar niet meer werken en verliest die zijn of haar loon.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

27 gedachten over “De Croo: “Gaan we mensen vastbinden op stoel en onder dwang vaccin geven?””

  1. Lol. DeCrooPorno heeft ons een anti-Vlaamse regering opgedrongen met onverkozen politici die een faliekant energie- en gezondheidsbeleid opdringen.
    Het Orakel van Brakel zou beter de stekker eruitrekken en ruimte maken voor overdachte beslissingen in een gebalanceerd beleid in plaats van roodgroen na te lopen.
    Hij moet toch beseffen dat als je rood en groen mengt er alleen bruin uit voorkomt…

  2. Ja stop ze als het moet in de cel (liefst een isoleercel). Deze individuen zijn een gevaar voor de samenleving en ik ben er mijn geduld voor aan het verliezen. Hard aanpakken die anti vaxxers! Laat trouwens iedereen die tot nu geen vaccine heeft gehad deze ook zelf betalen.

  3. Waarom geldt die individuele vrijheid, die de premier (Alexander De Croo) bepleit, om zich al dan niet te laten vaccineren, niet voor fiscale (belastingen) zaken en verkeer. Totale vrijheid en blijheid. Iedereen doet waarin hij goesting heeft. Exit snelheidsbeperkingen. Exit klimaat-dictatuur. Exit verbod op het dragen van boerka en hoofddoeken. Exit verplichting voor het dragen van een mondmasker. Iedereen die staakt mag het verkeer blokkeren en werkwilligen molesteren. In een woord leve de neoliberale anarchie van het orakel Alexander De Croo (OVLD).

  4. Wat heeft Mr Decroo gedaan in 1958 toen hij met een aangetekende brief VERPLICHT opgeroepen Werdt om 1 jr naar Duitsland zijn dienstplicht te vervullen ??? weggegooid ??? Over de rest van zijn carrière zal ik maar geen commentaar geven !

  5. Meneer de Croo, de patiënten lopen evengoed risico op besmet te worden door een gevaccineerde zorgmedewerker. De gevaccineerden vallen gelijk vliegen, en dan mag u blij zijn dat er nog een niet gevaccineerde u wilt verzorgen…
    Kortzichtigheid alom in de Wetstraat…

  6. Awel hé, dan hoop ik dat dat snotneuzeke is in het ziekenhuis beland waar er een tekort aan personeel is wegens hun dictatoriale eisen en dat hij ligt te creperen, wedden dat hij zich zal laten behandelen door een niet-gevaccineerde. Dat is echt de meest idiote belachelijke uitspraak van een zeer dom persoon. Zo geeft hij openlijk toe dat de vaccinatie dus voor geen kloten werkt hé, waarom zou hij anders schrik moeten hebben om door een niet-gevaccineerde besmet te worden, allemaal leugens en oplichterij dus.

  7. Ten eerste dit is geen vaccin maar een experimentele gen – therapie ! Ten tweede een gevaccineerde verpleegster kan ook besmet zijn ! Ten derde zijn er al veel ernstige bijwerkingen vastgesteld soms met dodelijke afloop ! Ten vierde door alle jongeren te vaccineren zal men de natuurlijke opbouw van de immuniteit vernietigen! En kan zo nog efkes doorgaan !!!

  8. Als gevaccineerd verpleegkundige, ben je nog steeds een gevaar voor jouw patiënten. Het is bewijzen, ook al ben je gevaccineerd, dat je het virus nog steeds zal/kan verspreiden.

  9. Ik ben geen voorstander van verplichte vaccinatie. Ik vind wel dat diegenen die zich niet laten vaccineren geen voorkeurbehandeling mogen krijgen en in speciaal voor hen gereserveerde bedjes terechtkomen, dat staat nl. gelijk met discriminatie t.o.v. “gewone” zieken.
    Reguliere medische zorg zou gewoon moeten doorgaan. Niet- gevaccineerden zouden ergens in een militair noodhospitaal bijeengebracht kunnen worden. Daar zou men in een crisissituatie zoals nu wat mij betreft ook de dronken/gedrogeerde verkeersongevallenveroorzakers bij mogen leggen. Analoog zou dan ook de behandeling van long-/leverkankers/-cyrose ten gevolge van roken/alcoholisme als eersten mogen uitgesteld worden.
    Dat dit allemaal moeilijke keuzes zijn voor dokters en verpleging staat buiten kijf. Nood breekt echter wet, de 5 dwaze maagden moesten ook buiten blijven staan…

  10. En dat heerschap verwijt anderen politieke luiheid, LOL.
    Naast boetes zijn er ook hogere RSZ en/of hogere bijdragen aan ziekenfonds en zorgkas mogelijk en geen of opschorting levensverzekering (nodig bij hypothecair Krediet) voor niet gevaccineerden. Is niks nieuw, wie zelfmoord (1813) pleegt heeft nu ook geen recht op een uitkering van de levensverzekering.
    Doe die idioten betalen voor de extra kosten en last die ze veroorzaken en ze zullen rap anders zingen.
    Dat is wat anders dan zijn populistisch vastgebonden stoel.

  11. Probleem-reactie- oplossing ….om een vooropgesteld doel( de ganse bevolking vaccineren ) te bereiken.
    Eerst wordt het ” onderwerp/vaccinatie plicht ” een gespreksonderwerp in de ” leugenpers ” .
    Verschillende ” politici ” en ” experten ” geven verschillende visies … de ene voor de ander tegen , om ” de publieke opinie ” in te schatten … en te kunnen beïnvloeden.

    Het is misselijkmakend, te observeren hoe de gezamenlijke MSM technieken uit neuro-linguïstisch-programeren ( NLP) en hypnose gebruikt om de ” bevolking ” te manipuleren!
    Weerzinwekkend te zien hoe de bevolking wordt ” uit mekaar ” wordt gemanipuleerd met
    ” de covid shit pass ” als instrument.

    professor Mattias de Smet , psychologie ( U Gent) waarschuwd voor ” massavorming ” ( tegenwind.tv, aflevering 2 )

    Zet je TV uit , gooi je krant weg , en informeer je over wat ” er echt gaande is “.

    Waarom moet de ganse wereldbevolking worden gevaccineerd?
    Waarom gebruikt de ganse MSM tactieken voor ” massamanipulatie en mindcontrole ” ?
    Waarom worden wij ” gemanipuleerd ” ?
    Hoe ” veilig ” zijn die vaccins ? Is ” bij eventuele schade ” het farmaceutische bedrijf aansprakelijk?
    Waarom is er tot op heden nog geen enkel ” debat geweest tussen wetenschappers en virologen met ” verschillende visies “?

    “The most potent weapon of the oppressor is the mind of the oppressed ” ( steve biko)

  12. waarom moet een jonge, gezonde burger, die een paar maand geleden ziek werd met COVID en niet in het ziekenhuis belandde (want, geen overgewicht, geen diabeet, geen erfelijke aanleg) en dus met natuurlijke weerstand, zich toch laten vaccineren?

  13. Volledig mee eens: vaccineren doe je voor jezelf: om bij besmetting minder zwaar ziek te worden. En inderdaad: vind je het niet nodig: bij zwaar ziek zijn door corona: trek dan uw plan en neem geen plaatsen af van anderen.

  14. Wij betalen meer genoeg aan de zorgbijdrage, dus aan de ziekenkas ik heb evenveel recht op ziekenhuisbed dan jij, en moet ik mij daarvoor laten vacineren omdat een facist zoals jij dat zegt? Hahaha je kunt verplichten zoveel da ge wilt, het blijft toch een dikke njet!!!

Plaats een reactie

Delen