Een kajak in een Decathlon-winkel (Shutterstock)

Een kajak in een Decathlon-winkel (Shutterstock)

Uncategorized

Decathlon stopt verkoop kajaks in Noord-Frankrijk omdat migranten ermee het Kanaal oversteken

Pieter Van Berkel

De Franse sportketen Decathlon zal in bepaalde Noord-Franse winkels geen kajaks meer verkopen, aangezien deze door migranten gebruikt kunnen worden om het Kanaal over te steken.

De verkoop van kajaks zal volgens Decathlon stopgezet worden in winkels in Calais en Grande-Synthe, in de buurt van Duinkerken, “gezien de huidige context”. Volgens de winkelketen worden de kajaks niet gebruikt waarvoor ze bedoeld waren, waardoor er mensenlevens in gevaar gebracht worden.

De Noord-Franse winkels zouden zelf beslist hebben om de kajaks uit het assortiment te halen. De directie van Decathlon was het eens met hun redenering. De vaartuigen blijven wel online en elders in Frankrijk verkrijgbaar. Reddingsvesten en thermische bescherming blijven eveneens verkrijgbaar in de winkels in Calais en Grande-Synthe.

Afgelopen vrijdag werden drie migranten als vermist opgegeven nadat zij met kajaks het Kanaal probeerden over te steken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

5 gedachten over “Decathlon stopt verkoop kajaks in Noord-Frankrijk omdat migranten ermee het Kanaal oversteken”

  1. Ik heb geen compassie met IS strijders die met een kajak europa willen binnenndringen
    Als ik decathlon was zou ik alles weghalen dat drijft, je geeft toch ook aan een inbreker geen koevoet?

Plaats een reactie

Delen