Middelkerke mayor Jean-Marie Dedecker pictured during a press conference of the Belgian cycling federation (KBWB-RLVB) concerning the upcoming Belgian Cyclocross Championships in January 2022 and the Belgian Road Cycling Championships in June 2022, in Westende, Tuesday 09 November 2021. BELGA PHOTO KURT DESPLENTER

Uncategorized

Dedecker: “Minister Vandenbroucke, u bent een haatzaaiende populist”

Wannes Neukermans

Tijdens een verhitte discussie over de nieuwe coronamaatregelen verwijt onafhankelijk Kamerlid Jean-Marie Dedecker Frank Vandenbroucke ervan een “haatzaaiende populist te zijn”. Dat gebeurde nadat de minister van Volksgezondheid hem er van verweet een te felle aanhanger van de immuniteit te zijn.

Dedecker hekelde tijdens de plenaire zitting van de Kamer van Volksvertegenwoordigers de nieuwe coronamaatregelen. Zo vindt hij het onder andere schandalig dat het CovidSafe ticket nu op bepaalde plaatsen niet meer voldoende zijn om binnen te mogen. Ook de verjonging van de mondmaskerplicht vindt hij schandalig. Dedecker roept dan ook op om het virus te laten circuleren bij de kinderen, ter bevordering van de immuniteit. Toen Frank Vandenbroucke dat hoorde, verweet de minister hem ervan voorstander te zijn van het “Darwinisme”. “Ja, meneer Dedecker: daar bent u voorstander van hé. De strategie die u voorstelt is er één van duizenden extra doden.”

Dedecker was het hier niet mee eens. “Meneer de minister, u bent een haatzaaiende populist. Als je kijkt naar Zweden, waar de scholen nooit gesloten zijn en de cijfers helemaal niet zo slecht zijn. De tegenstelling mondmaskers en scholen sluiten is dus onzin. Waarom kan dat hier niet? Ik weet het antwoord al: u heeft nog nooit gehoord van immuniteit, maar enkel van inenten en repressie. Dus ja, liever Darwin dan Stalin!

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

49 gedachten over “Dedecker: “Minister Vandenbroucke, u bent een haatzaaiende populist””

  1. Wat Dedeckers niet schijnt te weten(doheid of luiheid) is dat Zweden de hoogste mortaliteit heeft bij Covid besmetting. Je kan het allemaal niet 1op1 vergelijken. Mensen dus besmetting zijn dynamisch, zelfs 1 graad omgevingstemp(gemiddeld) kan verschil maken. En dit is maar de basis van virologie. Er zijn gewoon gigantisch veel parameters.

  2. JMDD is in deze fout. FVDB is nooit stalinist geweest, trotskist daarentegen wel. Wat het aantal misdaden en hun fanatisme betreft waren die twee heren aan elkaar gewaagd, dat dan weer wel.

  3. De regering is de pedalen kwijt. Het virus is ‘out of control’ en met de maatregelen van 1,5 jaar geleden zal men deze golf ook niet indijken. Een lockdown heeft nog nooit geholpen , integendeel . In plaats van een miljard te spenderen aan testen, opvolging enz. , had men beter de intensieve zorg versterkt , de kwetsbaren en ouderen beschermd en de rest van de bevolking met het virus leren leven. Het virus is nu endemisch en zal nooit meer weggaan.

  4. Potverdorie, kan de JM dat belachelijk vanhetbroekse is geen staaltje van zijn oude sport laten zien en is een paar keer duchtig de mat ermee afvegen. Dat dictatorke dat niet verkozen is zou is dringend moeten ‘aangepakt’ worden.

  5. Vandeculotte is een corrupte incompetente dommekloot.
    Agusta, Zilverfonds, Pensioenfondsen, sale en leaseback…en niet verkozen
    Maar Connaar Kaviaar speelt het opnieuw klaar.

  6. CV vandenbroecke = corruptie geld zogenaamd verbranden, strafbaar feit maar geld is niet verbrand maar in zijn zakken. Niet op een verkiezingslijst gestaan, niet verkozen geweest en toch MINIster geworden, kan alleen in de belZIEK. Zou die vandenbroecke niet verdienen aan de farmasector?

  7. “Darwinisme” als verwijt naar kamerlid JMDD kan tellen. Een non-argument van de socialist Franck Vandenbroucke, minister van Volksgezondheid (sic). De ultieme repliek van een professor die doceert aan de universiteit. Wat een afgang. Een academicus die onbekwaam blijkt zijn (wan) beleid met intellectuele argumenten te verdedigen. Een socialist die toogpraat debiteert in het parlement dat men gewoonlijk pleegt te horen in de volkshuizen. Quid het respect van een socialistische minister voor de verkozenen van het volk. Blijkbaar nog altijd even arrogant als ten tijde van de corruptiezaak “Agusta” eind vorige eeuw.

  8. Alles met Vandenbroucke zet ik af, maar toch vind ik de vergelijking nogal grof, als ze iemand met Hitler vergelijken dient die vaak klacht in. Ik begrijp niet waarom het stalinisme aanhangen niet evengoed strafbaar is als het nazisme. Het bezit van één koe was genoeg om over de kling gejaagd te worden.

  9. VDB is in ieder geval lid geweest van het Trotskistische RAL, revolutionaire arbeidersliga. Dat zijn zo van die kringen waar veel over arbeid geluld wordt maar zeker niet uit praktijk ervaring.

  10. Het verschil tussen een gunst en een recht al opgezocht Erika? Andere mensen voor dom houden terwijl jezelf een kemel van formaat schiet… hoe dom of lui kan je zijn nietwaar. Nu blijk je ook al viroloog te zijn. Moesten ze de arrogantie van jou en Liesbeth in energie kunnen omzetten dan konden direct de kerncentrales dicht en de windmolens plat.

  11. Dat er in Zweden plots meer doden vallen door zogezegd Corona heeft zeer waarschijnlijk een andere verklaring. Hier komen we er ook aan gezien de vaccinaties amper hun werk doen en velen met valsveiliggevoel op stap gaan. JM is correct en komt steeds met waarheid naar buiten. Dat is waar LDD voor staat waakhond in de wedstraat.

  12. Misschien is de meestzeggende parameter de oversterfte; en daar zit Zweden in de middenmoot las ik onlangs. ´t Is maar uit welke richting je welke cijfers bekijkt natuurlijk. Nog niet zo lang geleden toeterden de media hier dagelijks dat de USA de meeste doden telde…men vergat er wel steeds bij te zeggen hoeveel inwoners dat land heeft; wel vermelde men de naam van hun toenmalige president!

  13. Bijlange niet want Connard Caviar heeft zich vroegtijdig mistrapt op de kiesdrempel en de nog maar net “ontwaakte verworpene der aard” ligt nog te bed, in één of ander hospitaalbed.

  14. U vergist zicht zich Zweden telt 15088 doden en België 26123, als je weet dat België maar 1miljoen inwoners meer heeft dan Zweden, dan liggen de sterfte cijfers in België 1/3 hoger dan in Zweden.

  15. Dat is nu juist waar het om draait, die besmette zijn allen imuum tegen covid. Kijk naar de sterfte cijfers, Zweden 15088 en België 26123 = +/-1/3 meer voor België, aantal inwoners in acht genomen.

  16. En bij welke leeftijdscategorie geldt die hoogste mortaliteit in Zweden? Ik weet het, weet u het ook? U bent helemaal geen wetenschapper dus aan uw “doheid” hebben we geen boodschap. Zweden heeft beter resultaten zonder lockdown, zonder repressie, zonder al die extra sterfgevallen door laattijdige diagnoses van andere aandoeningen. Vandenbroucke sluit daarvoor zijn ogen, hij weet als populist dat elke bijkomende maatregel hem nog populairder maakt bij de grootste angsthazen in onze maatschappij zoals u er eentje bent.

  17. Trotskisten waren niet alleen antidemocraten maar ze vonden, net als Stalin, het bovendien legitiem om politieke tegenstanders fysiek te laten elimineren. Als Trotskist kan FVDB niet anders dan het onverdraagzaam en moordzuchtig gedachtengoed van die factie gedeeld te hebben.

  18. Tja, als je het verschil niet kent dus absolute en relatieve cijfers, kan je je best buiten de discussie houden me dunk.
    Ik zoek telkens de bron, de originele , niet die hier vermeld en dan kom je bij pubmed en co waar je serieuze boterham statistiek voor moet begrijpen. Iets makkelijker is science / nature.

  19. Ben je weer bezig Liesbeth, je kent het verschil niet tussen een recht en een gunst maar vindt wel dat andere mensen dom zijn. Naast rechtsgeleerde, biologe, virologe nu ook statisticus? Gij zijt gewoon een supergenie. Is er in feite iets waar gij niet super bekwaam in zijt.

  20. het gaat al lang niet meer over vaccineren,het gaat erom om die regering te been te houden en daarvoor zijn deze idioten tot alles instaat,de mensen,wij dus,zijn collateral dammage,.De PS heeft zijn slag bijna gehaald als de niet gevaccineerde wallo-bruxelse verplegers en sters hun loon blijven behouden bij opschorting van hun contract,wat nu niet is,dan is het bewijs geleverd dat de PS de baas is van deze vivaldidioten-club.De onmacht van sanderken en zijn ploegsken is schrikbarend en om er wat schwung in te krijgen kunnen ze La Liekens laten opdraven ipv van TV shows te presenteren,ze zou haar zuurverdiende geld nuttig kunnen aanwenden om voor deze idioten te paraderen al dan niet in négligé,het oog wil ook wat nu het verstand ontbreekt

  21. Haha Liesbeth heeft een hoge dunk van zichzelf, ze begrijpt zelfs “serieuze boterham statistiek”, LOL. Maar Liesbethje blijkt zelf de cijfertjes niet eens te kunnen interpreteren. Zweden heeft ook in relatieve cijfers geen hogere moraliteit! Liesbethje is echt niet van de slimsten “me dunk”.

  22. Prachtige repliek 🙂
    Kijk ook naar Oostenrijk: daar sloot men de WAPPIES op en mochten alleen de VAXXIES naar buiten, resultaat: de besmettingen laaiden torenhoog op onder de VAXXIES…
    Hoe ze (t gaan) inkaderen weet geen mens maar van 1 ding mag je zeker zijn: die besmettingen zijn sowieso de schuld van de ongevaxte WAPPIES… Logica doet er niet toe: aan de kassa hangen bij Big Pharma des te meer…dus IEDEREEN AAN DE SPUIT ! Mensenrechten? Wasda?

  23. Zweden heeft de LAAGSTE mortaliteit. Ik geef je de cijfers van 17 november 2021.
    Zweden: 1 dode ; België: 41 doden; Denemarken: 5 doden; Noorwegen: 43 doden; Nederland: 44 doden; Finland: 3 doden.
    Waar je deze uitspraak vandaan haalt is mij een raadsel.

  24. Beste,

    De man heet wel “Dedecker”. Verder is het altijd wenselijk bij enige commentaar correct Nederlands te schrijven. Mij overkomt het ook hoor, méér dan me lief is, fouten typen en pas opmerken wanneer het stuk al verzonden is. Maar “domheid” kan je maar best juist schrijven. Verder: Mensen dus… enz. is niet meteen begrijpbaar Nederlands.

Plaats een reactie

Delen