Uncategorized

Ecolo-minister Khattabi: “Ook jongste kerncentrales waarschijnlijk sluiten”

Redactie PAL

Volgens federaal minister voor Klimaat Zakia Khattabi lijkt het erop dat ook de twee jongste kerncentrales de deuren zullen sluiten. Premier De Croo wil daarover echter nog geen uitspraken doen en George-Louis Bouchez is op zijn beurt geen voorstander van het idee.

Tot nu toe heeft de regering reeds beslist dat 5 kernreactoren zullen moeten sluiten. Daarnaast is er nog de vraag of ook de 2 jongste dat ook zullen moeten doen. Op dit moment werkt minister Van der Straeten aan een rapport dat duidelijk moet maken of deze ook gesloten kunnen worden zonder dat de bevoorrading van energie in het gedrang komt en of de stroom betaalbaar blijft. Hoewel pas op het eind van deze maand een finaal verslag klaar zal zijn zegt Khattabi reeds dat alles op een volledige sluiting wijst. Daarbij dekt ze zichzelf ook in door te stellen dat “de discussie pas beslecht zal worden wanneer de regering heeft beslist op basis van het rapport.”

Alexander De Croo wil zich momenteel nog niet te veel mengen in de discussie. “Tot alle feiten op tafel liggen kan ik weinig zinnigs zeggen hierover. Daarna zullen we met de regering in alle rust de juiste beslissing nemen.“, reageert hij. Daarnaast laat hij ook nog weinig vallen over wat dan met George-Louis Bouchez moet gebeuren. Die is namelijk helemaal niet te vinden voor een sluiting van de overige twee reactoren, wat blijkt uit zijn recente tweet. Over de totale sluiting van de Belgische kerncentrales is het laatste met andere woorden nog niet gezegd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




5 gedachten over “Ecolo-minister Khattabi: “Ook jongste kerncentrales waarschijnlijk sluiten””

  1. Toch knap dat realisme van onze vertegenwoordigers die als het fout loopt niet vervolgt kunnen worden voor nalatigheid en het ondergraven van onze economie , het is veel te gemakkelijk voor politiekers om zo vrij te zijn omdat ze onaantastbaar zijn en zich alle fouten kunnen permitteren op kosten van de belastingbetaler in tegenstelling tot de gewone burger met een zeer klein loon die soms gigantische verantwoordelijkheden heeft en bij falen direct aan de deur gezet word ,vervolgt word en soms zelf in de cel beland

  2. Khattabi, als het haar uit komt haalt ze uitgeprocedeerde criminele illegalen van hey vliegtuig, zet ze België in de kou en de co2 . Ze mag dan gelukkig voor ons geen rechter geworden zijn ze zal wraak nemen op de meest Neroiaanse wijze met chaos en koude.

  3. De kerncentrales kunnen niet gesloten worden zonder onze bevoorradingszekerheid in gevaar te brengen. Dit blijkt uit een gedetailleerd rapport van Elia. In het rapport staat ook dat hernieuwbare energie in feite nutteloos is, want elke MW groene stroom heeft een even grote backup nodig van een stuurbare bron.

Plaats een reactie

Delen