Elon Musk laat Twitter beslissen over 20 miljard dollar aan aandelen

Tesla-baas Elon Musk. Photo News

Uncategorized

Elon Musk laat Twitter beslissen over 20 miljard dollar aan aandelen

Simon Segers

Ondernemer Elon Musk heeft in een Twitterpoll zijn volgers gevraagd of hij tien procent van zijn Tesla-aandelen zou verkopen. Volgens de huidige beurskoers van het bedrijf komt dit neer op ruim 20 miljard dollar.

3,5 miljoen Twittergebruikers brachten hun stem uit, en 58 procent van hen was het eens met Musks voorstel. Hij voegde ook toe aan zijn oorspronkelijke bericht dat hij de uitkomsten van de peiling zal respecteren.

Theater

Volgens critici is de Twittervraag theater, omdat de ondernemer volgend jaar 15 miljard aan belastingen zal moeten betalen. “De enige manier waarop ik persoonlijke belastingen kan betalen is door mijn aandelen te verkopen”, verklaarde Musk. De ondernemer krijgt namelijk geen salaris of bonussen, maar alleen aandelen uitbetaald van Tesla. Volgend jaar in augustus vervallen zijn rechten op deze aandelen, dus is hij genoodzaakt deze te verkopen.

Vorige week haalde een andere opvallende tweet van Musk de actualiteit. Hij verkondigde dat hij met 6 miljard dollar de wereldhonger zou oplossen als een VN-topman hem precies kon uitleggen hoe dit gerealiseerd zou kunnen worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen