Veiligheid en migratie worden opnieuw belangrijke verkiezingsthema’s

Paul Van Tigchelt heeft de eed afgelegd als nieuwe minister. Photonews

Uncategorized

Elon Musk tegen VN-topman: “Leg mij uit hoe ik met zes miljard de wereldhonger oplos en ik doe het”

Simon Segers

Ondernemer en miljardair Elon Musk heeft gereageerd op de oproep van een VN-topman die beweerde dat twee procent van Musks rijkdom, ofwel 6 miljard dollar, de honger uit de wereld kan helpen. “Leg mij uit hoe en ik doe het onmiddellijk”, aldus Musk.

David Beasley, de directeur van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties had tijdens een interview met CNN gezegd dat miljardairs een eenmalige donatie zouden moeten doen. Hij richtte zich specifiek tot Amazon topman Jeff Bezos en Elon Musk van Tesla. “zes miljard dollar om 42 miljoenen te helpen die letterlijk gaan sterven als we hen niet kunnen bereiken. Het is niet ingewikkeld”, aldus Beasley.

Correctie

Een twittergebruiker wees erop dat het voedselprogramma vorig jaar 8,4 miljard dollar ophaalde, maar de “wereldhonger” niet werd opgelost. Musk reageerde: “Als het Wereldvoedselprogramma in deze Twitter thread zeer precies kan uitleggen hoe zes miljard dollar de honger uit de wereld kan helpen, verkoop ik onmiddellijk aandelen van Tesla en doe ik het.” CNN heeft ondertussen een correctie toegevoegd aan het artikel. Beasley zou niet bedoeld hebben dat Musk met twee procent van zijn rijkdom de wereldhonger zou kunnen oplossen, maar hierbij wel zou kunnen helpen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Elon Musk tegen VN-topman: “Leg mij uit hoe ik met zes miljard de wereldhonger oplos en ik doe het””

Plaats een reactie

Delen