Uncategorized

Éric Zemmour officieel presidentskandidaat

Redactie PAL

Éric Zemmour, de rechts-conservatieve journalist en schrijver, heeft vandaag officieel zijn kandidatuur voor het Franse presidentschap bekend gemaakt. Dat deed hij tijdens een toespraak die live werd uitgezonden op Youtube. Op die manier komt er een einde aan de maandenlange speculaties over zijn mogelijke deelname aan de verkiezingen.

De livestream op Youtube met de naam ‘il est temps d’agir’ (‘het is tijd om te handelen‘) begon om 12u stipt. Zemmour stak van wal met een omschrijving van zijn gevoel wanneer hij nu door de Franse straten loopt. Daarbij is hij zeker dat er velen zijn sentiment delen. “Er is een gevoel dat u al jarenlang achtervolgt, wanneer u door de straten stapt en ze niet meer herkent, wanneer u de taal die gesproken wordt niet meer begrijpt en wanneer u uw zoons en dochters volgt tot aan de tram of metro omdat het onveilig is.”, beschrijft hij. “U herinnert zich het Frankrijk van de films en de verhalen van uw grootouders, van Janne d’Arc en Napoleon, van Voltaire en van Rousseau, maar u herkent haar niet meer. Het land dat uitblonk in kunst en wetenschap kunt u nu niet meer vinden.”

Fransen openen hun ogen

Hij verzekert de Fransen ook dat het geen schande is om op een dergelijke manier over de huidige situatie te denken en dat ze lang niet alleen staan. “U dacht waarschijnlijk lang dat u de enige was die zich op een dergelijke manier zorgen maakte over ons land. U was bang het te zeggen en u durfde niet zien wat u zag.”, stelt Zemmour. “Maar op een bepaald moment heeft u het toch verteld aan uw vrouw, uw man, uw kinderen, uw vrienden, uw collega’s. Op dat moment zag u dat u niet alleen stond en dat iedereen uw gevoel deelde. Frankrijk is Frankrijk niet meer, en iedereen ziet het.”

Zemmour liet ook niet na om de verantwoordelijken van de huidige situatie met de vinger te wijzen, waarbij vooral het establishment het moet ontgelden. “U bent onderdrukt door de machtshebbers, de elite, de politici, journalisten, sociologen, universitairen en religieuzen. Volgens hen was alles wat u dacht fout en slecht.” Echter heeft de Franse bevolking volgens Zemmour wel degelijk haar ogen geopend. “Nu heeft u door dat het zij zijn die fout waren en dat het zij zijn die u onrechtvaardig hebben behandeld.”

Officieel kandidaat

Volgens Zemmour staat hij wel voor rechtlijnigheid. “U kent mij al jaren. U weet wat ik denk en waar ik voor sta. Lang leefde ik in de illusie dat politici de ideeën die ik hen meegaf zouden overnemen en ernaar zouden handelen. Ik had het mis. Net zoals jullie heb ik er genoeg van en net zoals jullie wil ik het lot in eigen handen nemen.” Verder deelt hij nog een duidelijke sneer uit naar de huidige generatie politici. “Ik heb begrepen dat geen enkele politicus de capaciteiten heeft om het land te redden van haar ondergang. Ik heb begrepen dat al zij die zogezegd de juiste competenties hebben vooral goed kunnen doen alsof.”

Afsluiten deed hij met de officiële aankondiging van zijn kandidatuur. “Het is geen tijd meer om Frankrijk te hervormen, maar om haar te redden. Dat is waarom ik beslist heb om mij kandidaat te stellen voor het presidentschap. Zo zullen onze kinderen geen barbarij kennen en onze dochters niet gesluierd naar over straat gaan. Onze taal en onze tradities moeten gered worden, zodat de Fransen Frans blijven en nieuwkomers zich aanpassen. Wij Fransen hebben altijd overwonnen en zullen dat opnieuw doen. Vive la Republique, en vooral, Vive la France!”

https://www.youtube.com/watch?v=k8IGBDK1BH8

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




10 gedachten over “Éric Zemmour officieel presidentskandidaat”

  1. Ik wens hem alle succes toe. Hij zal natuurlijk verguisd, bedreigd en gediaboliseerd worden door de gehele politiek correcte meute, de woke kerk en alles wat onze Westerse maatschappij verfoeit en haat.Benieuwd hoe hij dat allemaal zal overleven?

Plaats een reactie

Delen