Hedendaagse Egyptenaren combineren hun gezicht met dat van een historische Egyptenaar. Foto Twitter

Hedendaagse Egyptenaren combineren hun gezicht met dat van een historische Egyptenaar. Foto Twitter

Uncategorized

Erika Vlieghe pleit voor verstrenging coronamaatregelen: “Het is kwart ná twaalf”

Anton Schelfaut

Professor Erika Vlieghe, voorzitter van de expertengroep GEMS, steunt het voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) voor een mondmaskerplicht vanaf 9 jaar. Dat heeft ze zaterdag gezegd in VTM Nieuws.

Vlieghe waarschuwt dat we niet langer mogen wachten met het aanscherpen van de coronamaatregelen. “Het is kwart na twaalf. We hebben hiervoor al gewaarschuwd voor de zomer. Die waarschuwing hebben we nog eens herhaald in september. Ik denk dat het belangrijk is dat we ons realiseren dat er iets aan de hand is en dat het tegelijk geen falen is van de vaccinatie.”

“Het is een gebrek aan maatregelen geweest in combinatie met een agressief virus. Dat doet ons nu de das om”, aldus Vlieghe, die zich ook voorstander toonde van een coronatest bovenop de coronapas. “We denken dat dit een goed idee is voor situaties die een hoog risico met zich meebrengen”, legt ze uit. “Wanneer je je masker niet aan kan houden of geen afstand kan houden, zoals in het uitgaansleven.”

Voorts onderschrijft Vlieghe het voorstel van minister Vandenbroucke, die vrijdagavond in VTM Nieuws pleitte voor een mondmaskerplicht vanaf 9 jaar. “Als je de scholen op een duurzame manier kan openhouden met het dragen van een masker en het meten van CO2, dan zijn dit stappen die kunnen helpen om iedereen gezond te houden.” 

Tot slot benadrukt Vlieghe dat er nu ingegrepen moet worden. “De magische grens van 500 bedden op intensieve zorg is ooit in het leven geroepen om te kunnen versoepelen. Als we die nu in een omgekeerde richting overschrijden, moeten we daar consequent naar handelen”, besluit ze. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

23 gedachten over “Erika Vlieghe pleit voor verstrenging coronamaatregelen: “Het is kwart ná twaalf””

  1. Te zot om los te laten lopen. Die denkt nog altijd dat de maatschappij een labo is waar naar believen met de knoppen gedraaid kan worden. Ik heb er genoeg van. Het voorstel van een mondmaskerplicht vanaf 9 jaar is waanzinnig en ronduit misdadig.

  2. Kinderen mogen niet meer wenen of roepen want dan verspreiden ze te veel aerosollen. Op de speelplaatsen krijgen alle leerlingen een tegel toegewezen waar ze tijdens de speeltijd moet op blijven staan. Om dat af te dwingen mogen kinderen terug opgesloten worden in het kolenkot als dat er nog zou zijn, een kast is ook goed. Bij herhaling mag terug de regel of de lat gebruikt worden. Met zulke maatregelen moeten Vlieghe en Van Den Broucke toch in de hoogste staat van vervoering komen denk ik. Ondertussen gaat grootmeester viroloog Van Ranst naar dansfeestjes zonder masker of 1.5m afstand teneinde de stress van zich af te werpen om met nieuwe bevindingen de burger te kloten.

  3. Ach mens toch, bekijk jezelf in de spiegel en zoek een bos om er in verloren te lopen. Hoelang gaan jullie ons nog terroriseren denk je? Ik zou toch maar is geregeld om kijken als je over straat loopt want volgens mij ben je echt opstand aan het uitlokken. Alles open en bloot gooien, dát is de enige juiste oplossing, ****.

  4. Als ze eerst eens de cijfers vrijgeven van hoeveel mensen die in het ziekenhuis liggen gevaccineerd zijn.
    Dan kunnen we de conclusie trekken of dat a) de vaccins niet werken en we terug moeten verstrengen of b) het de schuld is van de niet gevaccineerden en we dus enkel voor hen moeten verstrengen.

  5. “… tegelijk geen falen van de vaccinatie”?
    Voor mij geen volgende prik(ken). Mij niet bellen.
    Ik steun de pharma-sector al genoeg zonder experimentele en niet-werkende vodden in mijn lijf.
    Laat ons bovenstaande zin aanpassen:
    Ik denk dat het belangrijk is dat we ons realiseren dat er iets aan de hand is en dat het tegelijk een falen is van vaccinatie en beleid.”

  6. Misschien ook eens aan die kinderen zelf vragen?… Willen er meestal bij horen.
    (Er was/is soms ook imitatie-gedrag voor minder positieve gedragingen… sigaretten roken bv)

  7. Wanneer gaat ze ons eindelijk eens uitleggen hoe een besmetting precies verloopt ? Uiteraard nooit, na amper 2 (twee) jaar weet nog steeds geen enkele viroloog hoe dat gebeurt. En dus denken, hopen, veronderstellen, etc dat de maatregelen die ze voorstellen iets uithalen. ‘Er naar kloppen als een blinde naar een ei’ heet dat in Vlaanderen.

  8. Wanneer gaat ze ons eindelijk eens uitleggen hoe een besmetting dan wel verloopt ? Uiteraard nooit, na amper 2 (twee) jaar weet nog steeds geen enkele viroloog hoe dat gebeurt. En dus denken, hopen, veronderstellen, etc dat de maatregelen die ze voorstellen iets uithalen. ‘Er naar kloppen als een blinde naar een ei’ heet dat in Vlaanderen.

  9. Wanneer gaat ze ons eindelijk eens uitleggen hoe een besmetting dan wel verloopt ? Uiteraard nooit, na amper 2 (twee) jaar weet nog steeds geen enkele viroloog hoe dat gebeurt. En dus denken, hopen, veronderstellen, etc dat de maatregelen die ze voorstellen iets uithalen. ‘Er naar kloppen als een blinde naar een ei’ heet dat in Vlaanderen.

  10. Hoe durft Vlieghe!
    Na 18 maanden coronabeleid; 90 % gevaccineerd en terug bijna lockdown.
    En dan nog durven beweren dat de vaccins werken.
    Een leugen wordt altijd toegedekt met een nog grotere leugen.
    Erica en GEMS: scheer u weg ipv bevolking te bedriegen en samenleving te ontwrichten.
    En dat terwijl er zeer werkzame geneesmiddelen tegen covid bestaan, bovendien spotgoedkoop en
    zeer veilig (veel veiliger dan de niet werkende vaccins).

  11. En maar doen alsof ze alles onder controle kunnen houden. Intussen liggen in de ziekenhuizen een hoop gevaccineerden die eveneens ziek worden en sterven. Dit zal enkel maar meer het geval worden. Het is een kwestie van tijd voor dat het ballonnetje, dat vaccin prima beschermen, doorprikt wordt. Een massa struisvogels onder de bevolking zullen er in paniek raken.

Plaats een reactie

Delen