Uncategorized

Europese lidstaten gaan samen migratie over het kanaal aanpakken

Redactie PAL

Zondag vond in Calais het spoedoverleg plaats tussen verschillende Europese lidstaten naar aanleiding van de vele verdrinkingsdoden op de Noordzee. Daarbij werd extra samenwerking afgesproken en zal Frontex, het Europese grensbewakingsagentschap, nu ook een vliegtuig inzetten bij de bewaking van het kanaal.

De aanleiding van het spoedoverleg is het ongeluk van vorige week woensdag, waarbij 27 mensen verdronken toen hun bootje averij opliep. Ze probeerden op dat moment de oversteek te maken van Calais naar het Verenigd Koninkrijk. Daarop organiseerde de Franse minister van Binnenlandse Zaken een vergadering met verschillende andere landen. Voor ons land waren Annelies Verlinden (minister van Binnenlandse Zaken) en Sammy Mahdi (staatssecretaris voor Asiel en Migratie) aanwezig. Daarnaast waren er ook delegaties uit Nederland, Duitsland, de Europese Commissie en Frontex naar Calais afgezakt.

Brede maatregelen

Op het overleg werd beslist dat de landen beter gaan samenwerking om dergelijke ongelukken in de toekomst te voorkomen. Concreet zullen de politiediensten vlotter informatie aan elkaar ter beschikking stellen en zullen ze samen de grenzen controleren. Daarnaast wil men samen proberen om de vele mensensmokkelaars aan te pakken, dit door er onder andere voor te zorgen dat ze minder makkelijk materiaal kunnen aanschaffen. Frontex zal op haar beurt vanaf 1 december een patrouillevliegtuig inzetten dat constant over het kanaal zal vliegen. Ten slotte zal ook Europol een steentje bijdragen door beter de Europese buitengrenzen te controleren. Dit moet de instroom aan migranten die het kanaal willen oversteken beperken.

Britten afwezig

Grote afwezige in Calais was de Britse delegatie. Oorspronkelijk gingen ook zij aanwezig zijn, maar de uitnodiging van Priti Patel, minister van Binnenlandse Zaken, werd echter ingetrokken. De Fransen hadden namelijk aanstoot genomen aan de open brief die Boris Johnson aan president Macron had gericht. Daarbij riep hij Macron op om eindelijk concrete maatregelen te nemen tegen de illegale migratie en uitte hij zijn wens dat Frankrijk alle migranten moet terugnemen die het Verenigd Koninkrijk wel zouden bereiken.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2021/11/franse-minister-britten-moeten-mogelijkheid-tot-legale-migratie-openen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “Europese lidstaten gaan samen migratie over het kanaal aanpakken”

  1. Daar zal niet veel van in huis komen, ze zijn nog niet eens bij machte om te verhinderen dat al die illegalen binnenkomen in Europa. Een hint voor die onbekwame europese politici, stop met het subsidieren van organisaties zoals artsen zonder grenzen, SOS meditearanée en andere linkse organisaties die met scheepsladingen illegalen afzetten in zuid-europese havens. Stop met geld te geven aan Taliban en dergelijke moslim organisaties en start een echt beleid om illegalen terug te sturen.

  2. Ja de Britten waren er niet bij, want niet uitgenodigd. Hoe kunnen die andere landen dan de migratie over het kanaal gaan aanpakken, ze zijn die migranten allemaal liever kwijt en zullen ze niet beletten om de oversteek te maken naar het Verenigd Koninkrijk. En ons klein Macronneke duldt ook geen enkele kritiek.

  3. Asiel en migratie zullen de ondergang worden van onze sociale welvaartstaat. Heel ons sociaal zekerheidssysteem kraakt in zijn voegen en wordt gefinancierd met inkomsten die voor andere departementen bedoeld zijn. Onze eigen zorg is ook al jaren kapot bezuinigd.

  4. Nu zijn alle problemen opgelost hoor. Kijk, elk land heeft een knoeiboel van regering, als die gaan samenwerken heb je dus een giga knoeiboel, wat had je anders gedacht/verwacht.

  5. Waar dienen grenzen eigenlijk voor? Onmogelijk ze efficiënt te bewaken? Tiens, hoe kon men dat vroeger dan wel? En nu Covid-19 echt gevaarlijk geworden is, gaat het opeens weer wel? Sommigen denken oprecht dat alle mensen van de wereld dezelfde rechten hebben. Ook dezelfde plichten? Nee toch. Het Westen is autodestructief geworden. Het normale verloop van elke beschaving. Als je niet vanzelf sterft, pleeg je zelfmoord. Slapjanussen verdorie.

Plaats een reactie

Delen