Ter illustratie (Shutterstock)

Ter illustratie (Shutterstock)

Binnenland politiek

Financiering voor test- en vaccinatiecentra tot april

Damien Segers

Om de test- en vaccinatiecentra open te houden tot de lente van 2022 trekt de Vlaamse regering 208 miljoen euro budget uit. Het gaat vooral om personeelskosten en infrastructuurskosten. Dat meldt Artsenkrant.

De Vlaamse regering trekt extra geld uit om de test- en vaccinatiecentra langer open te houden. Van de 91 oorspronkelijke vaccinatiecentra zijn er momenteel nog 83 open. Deze zullen nu minstens tot april verder financiering krijgen. Volgens dr. Dirk De Wolf, baas van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, zullen ze misschien ook na april 2022 heropenen. Dit omdat er eventueel nood zou zijn aan vierde prik. De wetenschap is echter nog niet eenduidig over de noodzaak hiervan, dus dit kan het Agentschap momenteel noch uitsluiten noch bevestigen.

De Vlaamse regering verlengde tevens de financiering voor de testcentra. Hiervoor trekt de regering twee miljoen euro uit. Zo wordt de werking gegarandeerd tot minstens eind maart 2022. Momenteel zijn er nog 55 testcentra in Vlaanderen.

Nog enkele doelgroepen te bereiken in vaccinatiecentra

De vaccinatiecentra blijven langer open om de niet-gevaccineerden te bereiken, en om herhalingsdosissen te geven. Al een kleine 9 procent van de Vlaamse bevolking kreeg reeds zo’n booster. De overheid probeert vooral risicogroepen, zoals mensen met een verminderde immuniteit, te bereiken. In die groep van 238.371 mensen kreeg al 77 procent een booster. Nog eens 19 procent ontving reeds een uitnodiging;

Daarnaast probeert men ook niet-gevaccineerden verder te bereiken en aan te spreken. Zo zijn van de in deze week 245.667 geplande vaccinaties iets meer dan 10.000 eerste prikken. De groep niet-gevaccineerde volwassenen in Vlaanderen bestaat momenteel nog uit zo’n 400.000 mensen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

4 gedachten over “Financiering voor test- en vaccinatiecentra tot april”

  1. Weer 208 miljoen Euro! En een vierde prik? En dan ? 5-6-7 ? Hoelang nog ? Mijn pensioen: nog geen euro bijgekomen. Het wegennet: nog steeds even slecht. Justitie ? nog steeds even slecht. Moeten wij echt nog tot 2014 wachten om hier een eind aan te maken?

Plaats een reactie

Delen