Uw Mening: Overheid moet zich verzetten tegen uitspraak hof van beroep over klimaatdoelstellingen

Zuhal Demir. Photonews

Cultuuroorlog

Francken haalt uit naar Raad van Europa: “Propaganda voor het islamisme”

Simon Segers

Kamerlid Theo Francken (N-VA) heeft op Twitter uitgehaald naar de Raad van Europa (RvE). Deze organisatie had een video online geplaatst ter promotie van diversiteit en de hijab (hoofddoek, red.).

De Twitterpagina van het programma ‘inclusie en anti-discriminatie’ van de RvE pleit met de video voor de vrijheid van het dragen van religieuze kledij. “Het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens stipuleert dat het een individuele vrijheid is om al dan niet religieuze symbolen te dragen. Zij die de keuze maken om een hijab te dragen en zij die kiezen om dit niet te doen zijn verbonden door diversiteit” , aldus de tweet.

Vrijheid in hijab

“Schoonheid in diversiteit, zoals vrijheid in hijab”; voegde de RvE nog toe aan het bericht. Francken vindt dit echter een steunbetuiging aan de fundamentalistische islam. “‘Freedom is in hijab’ volgens de Raad van Europa en haar voorzitter Open VLD’er Rik Daems. Vraag dat maar aan al die miljoenen meisjes in Nigeria, Burkina, Somalië of Afghanistan. Of aan de Lale Gül’s van deze wereld. Propaganda voor het islamisme”, schreef het N-VA-Kamerlid.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

17 gedachten over “Francken haalt uit naar Raad van Europa: “Propaganda voor het islamisme””

  1. de vld is in vrije val,ze zullen met moeite de kiesdrempel halen dus moeten ze in de allochtone vijver vissen waar de spa-grécolo-ps-pvda-ptb in vist en plast,LLBouchez zal lachen met zo’n partner,maar dan bruin-groen.De tsjeeven zijn nog hun vislijn aan het klaarzetten en wachten nog op samy en zijn kerkgangers

  2. Francken heeft gelijk. Het is niet gepast dat ons belastinggeld gebruikt wordt voor dergelijke propaganda. Trouwens, de Islamitische visie op de vrouw (de profeet vond de vrouw intellectueel en moreel inferieur aan de man) heeft geen plaats in Europa.

  3. De raad van Europa is géén onderdeel van de Europese Unie en moet niet verward worden met de Raad van de Europese Unie of de Europese Raad. Vrijwel alle Europese landen zijn lid.
    Een belangrijk doel van de Raad van Europa is het bevorderen van de eenheid tussen de lidstaten, met name door het sluiten van onderlinge verdragen. Het belangrijkste daarvan is het Europees Verdrag tot Bescherming van de Rechten van de Mens en de Fundamentele Vrijheden (EVRM), dat door alle lidstaten is getekend.
    De Raad van Europa heeft veel meer lidstaten dan de EU (bijna vijftig), namelijk alle landen van Europa, inclusief Rusland, Turkije en de landen in de Kaukasus (Kazachstan, Belarus en Vaticaanstad zijn echter geen lid).

  4. Open Bld en de sossen hebben gevochten tegen de kruisbeelden en voor de neutraliteit van de overheid om nu volop religieuze tekens te promoten??? Voor hun import kiesvee niet voor het hoofd te stoten uiteraard!

  5. Ik begrijp de reactie van Francken, maar ook die van Eric Zemmour, gedoodverfd Frans presidentskandidaat, in repliek op deze video, die luidt: De Islam is de vijand van de vrijheid. Deze campagne is de vijand van de vrijheid. Ze promoot de sluiering van Europese vrouwen. Het is jihadpubliciteit, gefinancierd door uw belastingen.
    Ik zou er aan toevoegen, en dat geldt ook voor moslims: koester de vrijheid van Europese normen, tradities en gemeenschapscultuur. Een wereldburgercultuur zal nooit werkbaar zijn.

  6. Zouden de vrouwen die hier zogezegd vrijwillig een hoofddoek dragen beseffen dat veel mensen die hoofddoek uiteraard associëren met islam en daarbij denken aan de aanslagen New York , Parijs , Berlijn , Zaventem, Nice en andere en dat wij elke dag in het straatbeeld met dit religieus symbool geconfronteerd worden ? Dat zij hierdoor minder kansen krijgen op de huur en arbeidsmarkt is dan ook te begrijpen. Vlamingen zijn echt geen racisten. Als de traditionele partijen dit blijven ontkennen zullen zij geen elfjes maar zesjes worden .

  7. Je weet toch waarom die écht werden georganiseerd Werner (retorisch)
    Hoop werkloze venten in je land die zeurden om geld en land werden zo voor een paar jaar zoet gehouden.
    Hoop stierven onderweg en in de strijd dus een win win. Wanneer vertrek jij?

  8. Gisteren in de Engelse krant “The Mail” een hartbrekend artikel met video gezien waarop een klein negenjarig meisje verkocht wordt als bruid aan oudere vieze vent in Afganistan. Dat ukje wordt helemaal in nikab overgeleverd aan die vuile pedo, ze doen gewoon wat Mohammed hen voorgedaan heeft, de Raad van Europa kan dat filmpje misschien eens laten zien. Verkocht om eten te kopen zogezegd, ook haar twaalfjarig zusje was al verkocht.

  9. Da’s een geschiedenisvisie waarin het materiële domineert, te reductionitisch zoals alles van links. Pas als links terug iets gaat snappen van ideologie gaan ze terug een positie waard zijn in het maatschappelijk debat, nu zijn het al te vaak huilbaby’s die er niet toe komen in de spiegel te kijken.

  10. Het is niet de eerste maal dat de raad van Europa de Islam verheerlijkt, lees Resolutie 1743, dan weet je hoe welkom de islam is. Deze stunt is wel de max, opdoeken die dure praatbarak.

Plaats een reactie

Delen