Uncategorized

Francken over promovideo Mahdi: “Geen weerspiegeling van de realiteit”

Redactie PAL

In een video die Theo Francken op Instagram plaatste uit hij kritiek op een promotiefilmpje van Sammy Mahdi, staatssecretaris voor Asiel en Migratie. Deze laatste zou volgens Francken vooral vrouwen en kinderen gebruiken in de video, wat niet strookt met de realiteit.

In het filmpje van Mahdi, dat op Youtube staat, wordt uitleg gegeven bij de beleidsnota Asiel en Migratie. De 9 krachtlijnen die zijn beleid moeten vormen zijn onder andere respect voor het internationaal recht, bescherming, opvang en migratie als motor voor de economie. Daarnaast geeft hij ook aan welke zaken al gedaan zijn, zoals het creëren van 5.400 extra opvangplaatsen of het evacueren van mensen uit Afghanistan.

Francken had echter geen goed woord over voor de beelden die Mahdi gebruikte in het filmpje. Op bijna elke foto is de staatssecretaris te zien met vrouwen en kinderen, terwijl slechts op 1 foto mannelijke migranten te zien zijn. “Het is zo dat als er 6 foto’s verschijnen en het overgrote deel is met vrouwen en kinderen, terwijl het overgrote deel van de instroom uiteraard geen vrouwen en kinderen zijn, dan is dat een bewuste keuze die u maakt”, stelt Francken. “Zo’n filmpje is een stuk public relations, en dan kiest men voor beelden die de realiteit niet weerspiegelen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “Francken over promovideo Mahdi: “Geen weerspiegeling van de realiteit””

  1. Hij heeft gelijk. maar dat geldt ook voor reportages voor de VRT. als het een positive bericht is steevast meer allocthonen. bvb. onlangs over het dragen van maskers op school. maar als het ging over lage vaccinatiegraad in Brussel waren het plots allemaal blanke mensen.

  2. Hij heeft het filmpje misschien wel ginder opgenomen toen hij reclame ging maken om naar hier te komen. Vrouwen en kinderen zijn er daar genoeg achtergelaten. In zijn ‘straffe’ punten spreekt hij ook nergens over de eigen bevolking en hij legt ook niet uit hoe de economie wel kan varen bij inwijkelingen die niet komen om te werken. Staat in dat internationaal recht ook niet dat afgewezen gelukszoekers terug moeten naar hun thuisland? Wat heeft hij al gedaan om die vele duizenden hier effectief buiten te krijgen, behoudens vodjes papier afgeleverd? Het creëren van 5400 bijkomende opvangplaatsen wilt maar twee dingen zeggen : er is een veel te groot aanzuigeffect zonder dat men de realiteit wilt zien en de plaatselijk bevolking zal het weer 5400 keer moeten bekopen dat ze in hun omgeving zitten en die beweren dat ze er geen last van hebben willen het niet zien.

  3. Francken heeft natuurlijk gelijk. Maar met zijn pleidooi voor minder (moslim) illegale immigratie, gaat hij dwars in tegen de politiek van zijn broodheren in de VS. Franken is betaald Trans-Atlantist. Het zijn de Soros- en andere oligarchenclubs die hier de mosliminvasie organiseren en sponsoren.
    Francken is hypocriet.

  4. Francken realiseerde zeer weinig toen hij staatssecretaris was, en nva hadden toen zelfs de andere sleutelposities van Binnenlandse Zaken en Defensie in handen. Veel bla, bla. Mahdi doet het niet beter, maar zeker ook niet slechter dan Theo Francken

  5. Het grote probleem in de realiteit met migratie is dat het steevast gaat om mannen gaat van islamitische oorsprong. Iedereen in dit land weet dit, ook Mahdi, ook Francken, ook de gewone man in de straat. De afstand met de realiteit wordt steeds meer groter als, vooral de VRT en de overheid (vivaldi en in Vlaanderen in casu Somers) steeds maar vrouwen, kinderen en “relatief aangepaste” moslims gaat tonen. De overheid zou beter de vinger op de wonde leggen en tonen hoe de realiteit eruit ziet, immers journalistiek is verslaan van feiten, niet politiek verwringen van feiten, er zou minder wantrouwen onder de bevolking tegen politiek en media zijn, iets wat helaas met vivaldi exponentieel is toegenomen, net door het massaal gaan manipuleren van die media. De JC case was er een schoolvoorbeeld van. Shakepeare zou zeggen “there is something rotten in Belgium”, en helaas met vivaldi neemt dit, vooral door persmanipulatie (zoals ook weer dit Mahdi verhaal), overhand toe. In welke staat leven we nog als we onze media niet meer mogen vertrouwen en deze keer op keer betrappen, puur om de subsidies, op staats verheerlijkende propaganda? Sociale media en sites als deze krijgen dan, wegens het niet censureren en durven de realiteit tonen, een grotere aanhang wat hen dan in het vizier brengt van de overheidsartillerie (justitie) zoals Lachaert keer op keer probeert met ’t Scheldt, maar keer op keer de pispaal wordt van Vlaanderen. Een evenzeer zorgwekkende evolutie zoals de moslimmigratie naar ons kleine landje. Politieke correctheid zal onze kinderen, vooral dochters, heel zuur opbreken de komende decennia.

Plaats een reactie

Delen