Vakbonden roepen op tot boycot tegen transport militair materieel richting Israël-Palestina

Vakbonden roepen op tot boycot tegen transport militair materieel richting Israël-Palestina. Photonews

Uncategorized

Franse minister: “Britten moeten mogelijkheid tot legale migratie openen”

Simon Segers

Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin heeft het Verenigd Koninkrijk maandag opgeroepen “legale toegang tot immigratie” te openen en “zijn verantwoordelijkheid” te nemen, daags na een intergouvernementele bijeenkomst in Calais waarvan de Britten waren uitgesloten.


Maandagochtend wordt in Parijs een defensieraad over migratie gehouden “om de balans op te maken”, op uitnodiging van president Emmanuel Macron, zei Gerald Darmanin. “Groot-Brittannië moet de mogelijkheid van legale toegang tot immigratie openen”, zei de minister op BFM/RMC, want “vandaag de dag hebben mensen die asiel willen aanvragen in Engeland geen andere mogelijkheid dan het Kanaal over te steken.”

Aanzuigeffect


Zondag, vier dagen na de dodelijke scheepsramp in de zee die Frankrijk en het VK scheidt, waren de deelnemers aan een Europese spoedvergadering in Calais overeengekomen “de gezamenlijke samenwerking met het VK te verbeteren” met speciale aandacht voor het migrantenverkeer. “Het is omdat er geen legale manier is voor immigranten om naar Groot-Brittannië te gaan, en omdat wij zonder identiteitskaarten in Engeland werken, dat dit aanzuigeffect er is” , bevestigde Darmanin op maandag.

Priti Patel


“Wat te doen met de Britten? Welnu, laten zij hun wetgeving veranderen, laten zij hun verantwoordelijkheid nemen”, zei hij, eraan herinnerend dat in Groot-Brittannië elk jaar 30.000 asielaanvragen worden geregistreerd, tegen ongeveer 150.000 in Frankrijk. “Ik ben bereid om met de Britten te praten, op voorwaarde dat wij normale betrekkingen onderhouden en op dezelfde golflengte zitten” , zei de minister, die verzekerde dat hij en zijn collega Priti Patel “bijna elke dag” met elkaar hebben gebeld.

Zondag kwamen Franse, Duitse, Nederlandse en Belgische immigratieambtenaren, de Europese commissaris voor Binnenlandse Zaken en de hoofden van de Europese recherchebureaus Europol en Frontex bijeen in Calais. In een gezamenlijke verklaring “bevestigden de deelnemers opnieuw dat zij al het mogelijke zullen doen om criminele smokkelnetwerken doeltreffender te bestrijden” en erkenden zij dat “de gezamenlijke samenwerking met het Verenigd Koninkrijk moet worden verbeterd”. De bijeenkomst vond plaats naar aanleiding van het zinken van een boot waarbij woensdag ten minste 27 migranten om het leven kwamen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Franse minister: “Britten moeten mogelijkheid tot legale migratie openen””

  1. Jammer, dat er zoveel slachtoffers, voorheen op de Middellandse zee, nu op de Noordzee, vallen. Naar ik vernam moet er enkele jaren geleden een vergelijkbaar migratie probleem geweest zijn in Westelijk Afrika. Daar zouden er toen bij het treffen met de kustwacht 16 slachtoffers te betreuren zijn geweest. Meer slachtoffers zijn er daarna ook niet meer gevallen. De tam-tam werkte en het probleem was er zó opgelost.

  2. Geef me één reden waarom de Britten dit zouden moeten doen? Waarom durft Frankrijk niet met de grove borstel door de duinen van Calais tot De Panne erdoor gaan? Op de gouverneur van W Vlaanderen moeten ze alvast niet rekenen, die pest alleen eigen volk. Is het omdat het verkiezingen zijn dat ze schrik hebben van de Franse stem, het is net het moment om te tonen dat er nog echte Fransen bestaan? Dat Frankrijk met de EU gaat praten, het is de EU die de grenzen niet durfde te sluiten. Eén van de redenen dat de Brexit er kwam was om het lakse open grenzen beleid niet meer te moeten ondergaan, dus laat Frankrijk en de EU het nu maar oplossen. Britten pesten is blijkbaar “hot” in de EU, straks weer een Engelse “corona variant” om de Britten terug te straffen met Kerst?

Plaats een reactie

Delen