Erika Vlieghe (Belga)

Erika Vlieghe (Belga)

Binnenland politiek

GEMS pleit voor sluiting nachtleven, mondmaskers vanaf 9 jaar en verplicht telewerk

Belga Press Agency

Corona-expertengroep GEMS pleit voor een nieuwe reeks coronamaatregelen. Dat schrijft Le Soir.

Het document dat de krant kon inkijken, dateert van zondagavond en bevat verschillende voorstellen, zoals een nieuwe sluiting van het nachtleven en alle meest risicovolle activiteiten waar het mondmasker en de veiligheidsafstand niet kunnen gerespecteerd worden. 

GEMS heeft het ook over contactsporten met hoog risico of studentenactiviteiten. Voor die indooractiviteiten, open voor het publiek, stellen de experts een “opschorting” voor van 3 à 4 weken. Daarna zou de coronapas enkel nog geldig zijn voor gevaccineerden of mensen die nog niet lang van het virus zijn genezen, en zou ook getest moeten worden bij het binnengaan.

Voort stelt de GEMS voor om telewerk te verplichten tot de Kerstvakantie. Ook pleiten de experts voor mondmaskers vanaf 9 jaar (vierde leerjaar) op school en op alle plaatsen waar het mondmasker verplicht is. 

De terugkeer van de “bubbels” is niet aan de orde, maar de experts zouden wel willen dat meer nadruk wordt gelegd op het verminderen van contacten, met name door de Belgen ertoe aan te zetten minder dan vijf nauwe contacten per dag te hebben. 

Vrijdag komt het Overlegcomité bijeen om over eventuele nieuwe maatregelen te beslissen. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

14 gedachten over “GEMS pleit voor sluiting nachtleven, mondmaskers vanaf 9 jaar en verplicht telewerk”

  1. Al die zgn. corona-experten worden betaald voor hun hand- en spandiensten door Big Pharma. Dit is dé oplichting van deze eeuw. De volgzamen die zich laten inspuiten met experimenteel spul zijn egoîsten die het bereiken van de groepsimmuniteit verhinderen. Door deze angsthazen zal covid niet verdwijnen, en blijven we afhankelijk van de koopwaar van de farmaboeren.

  2. Mensen toch, stop gvd met deze waanzinnig gestoorden nog aan het woord te laten. Het is zoals alle voorgaande jaren het griepseizoen en laat de natuur zen gang gaan. Al deze zelfverklaarde experten zijn niet meer dan geile aandachtstrekker met dictatoriale trekken, onmiddellijk afzetten en berechten.

  3. Het tropisch instituut Antwerpen heeft sinds 2011 ruim 33 miljoen dollar aan subsidies ontvangen van de ” Bill and Melinda Gates foundation ” … Katy (avondklok) Bercx voorzitter van de raad van bestuur , Erika Vlieghe onderzoeker …
    ” wiens brood men eet, wiens woord men spreekt”

  4. Mevrouw Vervoort.U bent blijkbaar niet gevaccineerd als ik u zo hoor.Dit staat los van de maatregels die ons worden opgelegd.Maar daar ga ik nu niet verder op in.Zonder de vaccins zaten we met nog veel grotere rampzalige gevolgen! Tja.Eigenlijk had iedereen Pfizer moeten krijgen.In Nederland zijn ze gestopt met Zeneca na -jammer genoeg- een sterfgeval t.g.v. de spuit.Deze piste hadden hadden ze hier ook moeten volgen.Johan Neyts.Een van de beste virologen zei dat men in 2003 al proeven hadden moeten doen op mensen i.v.m. het Sarsvirus ( goed vaccin) waar we nu de variant de hele wereld in zijn greep houdt.Er zal naar een afremmer of medicijn moeten worden gezocht ofwel verdwijnt het virus.De weg zal nog lang zijn vrees ik.

  5. En politiekers die er proberen een slaatje uit te slaan. De sossen bijvoorbeeld met hun ‘gemeenschapszin’ (vaccinaties) en die daarmee de grootste polarisatie ooit in onze maatschappij bewerkstelligd hebben. En de ‘liberalen’ die monddood zijn in deze regering als pasmunt voor HUN eerste-minister-postje.

  6. Omdat die nauwe contacten er altijd zullen zijn (familie, vrienden, collega’s) en je immuun wordt door de vaccins.
    Dit wil men graag verspreiden in tijd en gecontroleerd om de zorg aan te kunnen

  7. In een vorig (corona)artikel zag ik een zeer uitgebreide en “complexe” reactie van iemand die vermoedelijk een anti-vaxxer is, die het had over het “Coudenhove-Kalergi-plan”; heel even dacht ik dat die het had over het nieuwste boek van Dan Brown.

Plaats een reactie

Delen