Wordt u de valentijnsdate van Conner Rousseau?

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Photo News

Binnenland politiek

Gerolf Annemans (VB): “Ik begrijp niet waarom De Wever zo vuilgebekt is”

Anton Schelfaut

Europees Parlementslid Gerolf Annemans maakt zich sterk dat het Vlaams Belang een beleidspartij kan worden. “Dat is onze uitdrukkelijke ambitie voor 2024”, zegt hij in een interview met De Zondag.

Daarin zit volgens Annemans het verschil met het Vlaams Blok. “Vlaams Blok was een zweeppartij, Vlaams Belang moet een beleidspartij worden. Dat is onze uitdrukkelijke ambitie voor 2024. Dat is ook wat onze kiezers verlangen. Wij willen deelnemen aan de macht en coalities aangaan. Karel Dillen zag dat iets anders. Hij vreesde dat macht zou leiden tot verdorvenheid.”

Annemans is ervan overtuigd dat Vlaams Belang kan vervellen tot een beleidspartij. “We zijn daar volop mee bezig. Onze ideeën liggen op tafel. Tom (Van Grieken, red.) en zijn ploeg zijn nu op zoek naar mensen die ervaring hebben met beleid, de spreekwoordelijke kabinetschefs. Die zijn nodig om niet weg te deemsteren in amateurisme. Vergeet niet dat wij geen traditie hebben. We moeten van nul opbouwen.”

De uitlatingen van N-VA-voorzitter Bart De Wever, die blijft benadrukken dat er een Chinese muur staat tussen beide partijen, kunnen op weinig begrip rekenen. “Ik begrijp De Wever niet. Zijn uitlatingen van de voorbije maanden zijn grof en vuilgebekt. Je voelt bijna een persoonlijke haat tegenover mijn partij. Waarom doet hij dat?”, vraagt Annemans zich hardop af.

Annemans gelooft echter niet dat hij niet met Vlaams Belang wil samenwerken. “Hij wil tonen aan de linkerzijde dat hij een goeie is. Dat is de enige verklaring die ik kan bedenken. Hij wil vooral de Antwerpse socialisten paaien, want het burgemeesterschap is zijn absolute prioriteit. En wellicht hoopt hij zo ook de PS te vriend te houden. Hij zou beter moeten weten. Gelukkig gebeurt het echte werk achter de schermen”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

17 gedachten over “Gerolf Annemans (VB): “Ik begrijp niet waarom De Wever zo vuilgebekt is””

  1. Dit is allang ook mijn mening, De Wever moet telkens de zelfde vraag beantwoorden of zijn partij zal samenwerken met het Vlaams Belang bij de volgende verkiezingen. Moest hij, De Wever een kleine opening toelaten dat de kans bestaat op een gesprek tot samenwerken dan schrijven de kranten de dag nadien: dat de NVA met Vlaams Belang zullen samen gaan om het land op te blazen en voor onafhankelijkheid zullen gaan.

  2. Federaal maakt het VB geen enkele kans. De Waalse partijen zullen nooit het VB federaal laten meeregeren. De Vlaamse (?) partijen VLD, Vooruit en CD&V trouwens ook niet. Die hebben met de Waalse partijen zelfs de N-VA uit de federale regering gehouden. Maakt het VB dan misschien Vlaams een kans? Samen een meerderheid met een kleinere N-VA? Dat is pure zelfmoord voor de N-VA. Geen enkele andere Vlaamse (?) partij zal de N-VA steun bieden. Dus is het niet in eerste instantie de N-VA die niet met het VB wil regeren maar de andere Vlaamse (?) partijen.

  3. ja, kan je volgen. Maar BDW beseft dat zijn tijd bijna voorbij is – misschien nog één keer burgemeester mits zware antwerpse toegevingen!!, maar binnen de partij zijn er andere sporen …en de treinen rijden over de sporen én dwarsliggers, om hun bestemming te bereiken.
    .

  4. Het hoge woord is eruit: De principes van Karel Dillen worden bij het groot vuil gezet. Karel Dillen vreesde inderdaad dat beleidsdeelmame leidt naar principeloosheid, naar corruptie en ontrouw aan de kiezers. Had hij dan geen gelijk ? Noem mij één beleidspartij, de N-vA incluis, die bij die machtsdeelname de principes van de kiezers níét opzijgeschoven heeft en daarbij snel vervallen is in het moeras van de corruptie.
    Annemans aast op honderden vetbetaalde postjes voor Vlaams Belang mandatarissen.
    Blijkbaar heeft Annemans ook de USP (unique selling proposition) van het Vlaams Belang opzijgezet. Het principe van: “Wij treden enkel toe tot een belgische regering als het de laatste is.”
    Dat is een niveau van opportunisme, de N-vA waardig, een tjeeventruuk van topniveau.
    Als het Vlaams Belang Annemans volgt, dan vervalt het VB in een diepe, morele bestaanscrisis.
    Overigens ben ik het met Annemans eens dat De Wever een diepe haat koestert t.o.v. het Vlaams Belang. En anders dan Annemans, geloof ik dat die haat ingebakken is, dat die niet enkel dient om de socialisten aan zijn kant te houden.

  5. Onderhandelingen moeten prioritair gaan over de inhoud van het beleid. Wanneer postjes belangrijker zouden blijken dan gedane kiesbeloftes, dreigt het VB zich irrelevant te maken voor integere Vlamingen.

  6. Het is ook niet nodig om federaal mee te regeren. Het is zelfs niet wenselijk. Vlanderen moet het federaal niveau gewoon negeren. En voluit zijn eigen koers varen.
    En neen, daar is helemaal geen onafhankelijkheid voor nodig

  7. @Frans Vandenbosch. Pertinente politieke analyse. Het Vlaams Belang als “partito nuovo”, solliciteert aansluiting bij het Belgo-Vlaams clubke van Bart Dewever. Nu nog interne politieke zuiveringen uitvoeren binnen de partij, zoals trouwens eerder al gesuggereerd door Bart De Wever. Remember Carrera Neefs. De prelude van Annemans voorspelt niets goeds voor de toekomst van Vlaamse patriotten bij het VB. Of zoals in het oude Rome toen Octavianus Cicero liet vermoorden als bloedoffer om zijn coalitie met Antonius te vrijwaren. Weldra zal blijken welke VB iconen zullen gezuiverd worden om BDW te behagen.

  8. Kartonnen vlamingskes van de firma NV-Asociaal, fungerend als gedweeë butlers voor VOKA, haten kennelijk BetonBlok VB Vlamingen uit jaloezie wegens de goede peilingsresultaten.

  9. Guido,als er op Vlaams niveau een Entente kan gemaakt worden NVA-VB mits genoeg zetels,zeggens 70%,dan is het federale belgië opgeblazen en kan het niets meer doen.Alleen confederaal zal dan een uitkomst bieden om de internationale verdragen uit te voeren en zullen de EU-landen het confederalisme moeten aanvaarden.

  10. Alexander,BDW moet de losse eindjes van de vld en de cdv zien te overhalen om die te verzwakken,eenmaal die boot binnen ,na de verkiezingen,kan er een NVA-VB regering en front gevormd worden.Het VB zal het wel leren al doende.Vlaanderen kan er alleen maar goed bij varen en dit is de bedoeling.

  11. Als de wever nu niet naar het volk luistert en niet gaat samen werken met VB dan is het nog de laatste keer dat ik ooit nog op nva zal stemmen,
    Ok VB is dan niet mijn favoriete partij, maar men moet democratie wel respecteren als men voor een rechtse vlaanderen stemmen dan moet men dat ook respecteren het is het volk dat gelijk heeft en niet de poenpakkers van die ministers!!!! 🤬

Plaats een reactie

Delen