Wie een coronapas vervalst, kan in Duitsland tot 2 jaar cel krijgen. (Shutterstock)

Wie een coronapas vervalst, kan in Duitsland tot 2 jaar cel krijgen. (Shutterstock)

Uncategorized

Gevangenisstraf voor vervalsing coronapas in Duitsland

Damien Segers

De partijen van de mogelijke volgende coalitie in Duitsland, de socialisten (SDP), liberalen (FDP) en groenen, willen gevangenisstraffen opleggen aan mensen die een coronapas vervalsen. Hiertoe hebben ze een wetsontwerp ingediend waar te lezen staat dat iedereen die valse vaccinatiepaspoorten produceert of aan anderen geeft tot twee jaar cel kan krijgen. Zo bericht Junge Freiheit.

Wie in Duitsland een coronapas vervalst of een dergelijk document gebruikt, kan in de toekomst strafrechtelijk worden vervolgd. De inmiddels door de Bondsraad goedgekeurde wet voorziet maximaal twee jaar gevangenisstraf voor zij die een coronapas vervalsen. Op het gebruik van zo’n vervalste pas staat maximaal één jaar celstraf.

Het wetsontwerp komt er na eerdere verstrengingen voor zij die zich weigeren te laten vaccineren. Zo is in deelstaat Beieren ondertussen de 2G-regel ingevoerd. Die stelt dat alleen gevaccineerden of personen die genezen zijn mogen deelnemen aan het openbaar leven. Zelfs met een negatieve PCR-test kan men dus niet naar evenementen, indien men niet gevaccineerd is of een besmetting heeft doorgemaakt. Deze 2G-regel treft vooral jongeren. De vaccinatiegraad in de leeftijdscategorie 12-17 jaar is namelijk slechts 40%. Dat betekent dat meer dan de helft voortaan is uitgesloten van vrijetijdsbesteding. Ondertussen is een meerderheid van de Duitsers voorstander van verdere beperkingen voor niet-gevaccineerden. Slechts 19 procent van hen vindt dat niet-gevaccineerden met een negatief testresultaat dezelfde rechten verdienen als gevaccineerden of herstelden.

Tirannie van de niet-gevaccineerden

De voorzitter van de World Medical Association, Frank Ulrich Montgomery, klaagt over een “tirannie van de niet-gevaccineerden” in Duitsland. Hij zei dat de mensen die niet tegen het coronavirus zijn ingeënt, die momenteel ongeveer een derde van de bevolking uitmaken, de coronamaatregelen opleggen aan de meerderheid die wel is ingeënt, door te weigeren dit te doen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

1 gedachte over “Gevangenisstraf voor vervalsing coronapas in Duitsland”

  1. 🤣🤣🤣Om je kapot te lachen. Dat zijn ze in dit apenlandje ook van plan. Moorden, verkrachten, terroriseren, diefstal… noem maar op, een vingertje, een opstelletje of een voorwaardelijke… en dan voor covid bullshit zo’n straffen🤣🤣🤣. Awel, dan sluiten ze me maar op. De vraag is, mag ik daar dan wel binnen zonder men cst… 🤣🤣🤣. Echt, wat een bende onnozele debielen, afzetten gvd.

Plaats een reactie

Delen