Gibraltar last kerstfeestjes af ondanks volledige vaccinatie (Shutterstock)

Gibraltar last kerstfeestjes af ondanks volledige vaccinatie (Shutterstock)

Uncategorized

Gibraltar: kerstfeesten afgelast ondanks 100 procent vaccinatiegraad

Damien Segers

De regering van Gibraltar heeft alle officiële kerstfeesten, recepties en soortgelijke evenementen geannuleerd, ondanks een vaccinatiegraad van 100 procent. De bevolking van het Brits Overzees Gebied is ook dringend geadviseerd evenementen en feesten de komende vier weken te vermijden. Groepsactiviteiten moeten buiten plaatsvinden in plaats van binnen. Dat meldt Junge Freiheit.

Ondanks de hoogst mogelijke vaccinatiegraad heeft het Britse Overzees Gebied Gibraltar opnieuw te maken met coronamaatregelen. In het gebied, gelegen aan het zuidelijke eind van het Iberisch Schiereiland wonen zo’n 30.000 mensen, die nagenoeg allemaal gevaccineerd zijn. Ook Spanjaarden die daar werken, krijgen verplicht een vaccinatie. De huidige maatregelen in Gibraltar zijn een mondmaskerplicht in het openbaar vervoer en winkels. Daarnaast zijn nu ook alle officiële kerstfeesten afgelast. De overheid zegt dat zij geen risico’s willen nemen. De afgelopen zeven dagen zijn gemiddeld 56 besmettingen per dag gemeld. De zevendaagse incidentie heeft al de 500 bereikt. Meer dan 400 van de 33.571 inwoners zijn momenteel coronapositief.

Niet enkel in Gibraltar hoge corona-incidentie ondanks vaccinatie

Niet enkel Gibraltar wordt getroffen door het coronavirus ondanks een goede vaccinatiecampagne. Ook in andere, vergelijkbaar goed gevaccineerde landen zijn onlangs hoge incidenties geconstateerd. Bijvoorbeeld Singapore met een vaccinatiegraad van 94 procent en Ierland, waar 92 procent van de volwassen bevolking volledig is gevaccineerd. Deskundigen waarschuwden al vroeg dat het concept van kudde-immuniteit niet kon werken voor Corona. Ook in Vlaanderen, waar 81% van de totale bevolking gevaccineerd is, stijgen de ziekenhuisopnames. In ons land worden ook opnieuw maatregelen getroffen. Zo ligt er een verplichte vaccinatie op tafel en verdere beperkingen voor het sociaal leven. N-VA Voorzitter Bart De Wever wist alvast te zeggen dat hij dit vanzelfsprekend vindt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

11 gedachten over “Gibraltar: kerstfeesten afgelast ondanks 100 procent vaccinatiegraad”

  1. Wat hebben wij vandaag geleerd?
    1) we hebben de wereld geeft miljoenen en meer weg aan een vaccine dat niet werkt.

    2) ook met een verplichte vaccinatie zijn we onze vrijheid kwijt.

    3) christelijke feestdagen moeten plaats maken voor de islamitische feesten, zo als het offerfeest ik meen mij te herinneren dat de covid regels sneller werden afgebouwd zodat dat feest kon door gaan.

  2. 56 besmettingen per dag op een bevolking van 33.571, dat zou dan voor België ongeveer 19.280 besmettingen per dag zijn, en dan in Gibraltar zo goed als 100 % gevaccineerd. Beseffen onze beleidsmakers nu nog niet dat men zich nooit uit zo een lopende pandemie kan vaccineren. Gezonde mensen verplicht gaan vaccineren tegen iets waarvan de meeste niet of nauwelijks ziek zijn.

  3. ‘iets waarvan de meeste niet of nauwelijks ziek zijn’ Volgens die definitie moeten we kanker ook maar niet behandelen. De meeste krijgen het niet of leven er jaren mee aangezien symptomen zich pas in fase 3 vertonen.
    En dan is er nog het feit dat de IC er vol mee ligt , met die ‘niet zieke mensen’.

  4. “Niet enkel in Gibraltar hoge corona-incidentie ondanks vaccinatie” => “Niet enkel in Gibraltar hoge corona-incidentie door vaccinatie”.

    Als de hele bevolking is ingespoten en er geen ongevaccineerden overblijven om de zwarte piet naar door te schuiven, moet men conclusies durven trekken die niet overeen komen met de agenda.

    Een ander land dat hier in het artikel niet genoemd wordt en waar het van de gekken is, is Israël. Ondertussen zouden Duitsland en Oostenrijk er jaloers op worden. Hoe ironisch.

  5. Ten eerste bestaat er spijtig genoeg geen vaccin tegen kanker. Die vergelijking gaat niet op. Ten tweede wordt officieel niet medegedeeld hoeveel gevaccineerden en hoeveel niet-gevaccineerden op IC liggen. Het feit dat men dit verzwijgt zegt al genoeg.

  6. Als men iets niet zegt , zegt dat helemaal niets. Vooral niet als ik het op 2 sec kan vinden door ‘ratio ongevaccineerden spoed’ te zoeken. Zo gaat het hier meestal. Stupido maar wel over alles meningo

Plaats een reactie

Delen