Greta Thunberg bij een protest tegen de klimaattop in Glasgow (Photonews)

Greta Thunberg bij een protest tegen de klimaattop in Glasgow (Photonews)

Uncategorized

Greta Thunberg: “Klimaattop in Glasgow is een mislukking”

Damien Segers

Klimaatactiviste Greta Thunberg heeft zich kritisch uitgelaten over de klimaattop COP26 in Glasgow. Volgens haar is de top niets meer dan een mislukking en een public relationsstunt. Dat meldt VRT NWS.

In Glasgow is momenteel de klimaattop COP26 bezig. Daar zijn meer dan 100 wereldleiders verzameld om de globale aanpak van de klimaatverandering te bespreken. Die is bedoeld om samenwerking te verbeteren om het Akkoord van Parijs en het ‘United Nations Framework Convention on Climate Change’ sneller uit te voeren. De klimaattop echter botst op kritiek. Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg noemde de top in een toespraak “een hoogtepunt van ‘business as usual’ en blablabla.” Ook zou de top volgens haar een “mislukking en public relationsstunt” zijn.

Thunberg deed de uitspraak tijdens een protest in Glasgow, georganiseerd door een groep klimaatjongeren. Zij riepen de regeringen en wereldleiders die deelnemen aan de klimaattop op tot actie. Volgens hen zouden de politici niks meer dan loze beloftes maken. De Zweedse activiste werd toegejuicht door de demonstranten toen ze haar korte toespraak deed. “Onze leiders tonen ons de weg niet, ziehier hoe leiderschap eruit ziet. De geschiedenis zal streng over hen oordelen“, wist ze te zeggen. Eerder wist Thunberg op twitter al te zeggen dat dit “niet langer een klimaatconferentie is, maar een ‘greenwashfestival’ van het Globale Noorden.” Dat zei ze nadat volgens haar de klimaattop “uitsluitend” zou zijn.

Eerder al kritiek op klimaattop

Thunberg is lang niet de eerste die kritiek uit op de klimaattop. Zo kwam de voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen in opspraak nadat ze een privéjet had gebruikt voor een vlucht van 50 kilometer, hoewel ze verregaande beloftes gemaakt had op de klimaattop. Verder ontbreken veel wereldleiders op de top. Onder andere Russisch President Vladimir Poetin en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zijn niet aanwezig. Ook kwam felle kritiek op het feit dat de klimaattop meer dan 400 privéjets ontvangt, wat goed is voor meer dan 13.000 ton CO2-uitstoot.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

22 gedachten over “Greta Thunberg: “Klimaattop in Glasgow is een mislukking””

  1. Juffrouw Thurnbroek heeft een puntje op de klimaatbeurs doch wat willen die snotneuzen ons in concentratiekampen steken .Ze zouden beter haar en nunu De Wever laten collakeren in een verbeteringsgesticht

  2. De klimaattrekpop Thunberg is volledig gehersenspoeld en de spreekbuis van klimaat activisten die haar instrueren van wat ze moet zeggen. Na oefening steekt ze haar van buiten geleerde teksten af. Het is ernstig te moeten constateren dat ze zoveel volgelingen heeft onder zowel volwassenen en, nog enigszins begrijpelijk, jongeren en pubers. Erger nog is dat de VRT, VTM en NPO haar serieus menen te moeten nemen.

  3. Als we ‘drammers’ en ‘huilers’ hun zin gaan geven zijn we kompleet verloren.
    We houden al veel te veel rekening met Klimaatgekken, Woke, BLm. Islam en ander totalitaire groepen.

  4. Dus, alles is voor niets geweest. Tegen 2030 zijn we allemaal verdronken, verbrand, opgedroogd of weg gewaaid. Dus ga ik nog geen elektrische wagen kopen, ga ik niet opnieuw isoleren en blijf verder met hout stoken. Brussel, Wallonië, Rusland en China doen dat ook. En ik ga rustig afwachten naar de oplossingen die Greta en Anuna gaan voorstellen.

  5. Dom, naïef wicht laat uw pop liggen en ga naar school zodat ge kunt leren dat de opwarming en afkoeling der aarde een al miljoenen jaren cyclisch aan de gang zijnd fenomeen is.

  6. “Greta Thunberg is het ideale werktuig om jongeren een massale reductie van hun vrijheden op te leggen: de eco-catastrofistische ayatollahs overtuigen hen dat ze in de hel van de klimaatopwarming zullen branden indien ze weigeren de groene dictatuur te aanvaarden die ons terug naar de Middeleeuwen katapulteert.

  7. Nochtans zat de zaal vol voor de speech van DeCrooPorno, het Orakel van Brakel.
    Vrij vertaald “The Crow in Glasgow”.

    In realiteit 6 personen voor de volle 6 minuten, maar dat lees je niet bij DPG of VeeRT.

  8. Ditmaal heeft ze wel gelijk .Het is één grote show . In plaats van de heilige greta’s en de onnozel annuna’s op hun plaats te zetten , doen de broekschijtpolitiekers alsof ze hen serieus nemen t is toch op andermans kosten.

  9. Wanneer mag IK dat onnozel papkind eens toeroepen wat ik van haar zever vind? Even nagekeken, in Dubai vertrekken en landen PER DAG 600 Vliegtuigen, 40.000 liter kero x 600 vliegtuigen is 24 MILJOEN liter en dat is maar één luchthaven. En ik moet minder gaan verbruiken? Goe bezig, klimaatverandering is van alle tijden!

  10. Wanneer mag IK dat onnozel papkind eens toeroepen wat ik van haar zever vind? Even nagekeken, in Dubai vertrekken en landen PER DAG 600 Vliegtuigen, 40.000 liter kero x 600 vliegtuigen is 24 MILJOEN liter en dat is maar één luchthaven. En ik moet minder gaan verbruiken? Goe bezig, klimaatverandering is van alle tijden!

  11. Ten gronde zou men medelijden met haar moeten hebben. Anders dan Anuna de Verschrikkelijke is Greta nog een kind, dat onherstelbaar kapot is gemaakt door haar opstokers achter de schermen. ‘Schurken’ is nog te zacht uitgedrukt om die te benoemen.

Plaats een reactie

Delen