Uncategorized

Groen-raadslid Lieve Wouters stapt over naar N-VA

Redactie PAL

Lieve Wouters, tot voor kort gemeenteraadslid voor Groen in Houthalen-Helchteren, zet de stap naar de N-VA. Dat heeft de partij vandaag laten weten. Wouters is 57 en stond in 2018 op de kartellijst sp.a-Groen-Plus.

Lieve Wouters studeerde dierkunde en zet zich als gemeenteraadslid dan ook hoofdzakelijk in voor dierenwelzijn. Eerder dit jaar had ze al laten optekenen dat ze zich bij Groen niet genoeg kon ontplooien in haar engagementen. “Ik moet jammer genoeg vaststellen dat mijn expertise en engagement op het vlak van dierenwelzijn weinig tot hun recht komen”, zei ze toen. Ze is van mening dat de N-VA haar inzet beter zal appreciëren en dat drijft haar om nu de overstap te wagen. Daarnaast kan ze zich ook vinden in de manier waarop Zuhal Demir N-VA Limburg leidt. “Als ecologisch bewuste politica, maar ook gewoonweg als inwoner van Houthalen-Helchteren, kan ik alleen maar vaststellen dat de N-VA met Zuhal Demir een kopvrouw heeft die rechtlijnig gaat voor oplossingen waar de hele gemeenschap en ons leefmilieu beter van wordt.“, klinkt het.

Zuhal Demir zelf is ook tevreden met de overstap van Wouters. De goedkeuring die N-VA Houthalen-Helchteren en het bestuur van N-VA Limburg moesten geven was dan ook geen probleem. “Gemotiveerde mensen die mee ten strijde willen trekken om ons leefmilieu te beschermen, zijn bij N-VA op de goede plaats.”, reageert ze in het persbericht. “In Limburg kunnen we ook alle extra krachten gebruiken om onze Vlaams-groene partij nog meer uit te bouwen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Groen-raadslid Lieve Wouters stapt over naar N-VA”

  1. een (donker) linkse politica, want dat is groen – die plots een ommezwaai ,maakt naar rechts gedachtengoed
    ik heb er zo mijn twijfels bij !!!!- de meeste programma punten van deze 2 uitersten staan lijnrecht tegenover elkaar
    beter had geweest als neutrale te functioneren , want Nva gaat verder dan alleen maar dierenwelzijn (dat misschien maar 10% van hun programma is)
    een oud gezegde is “Als men maar aan de vetpot zit ”
    opgepast voor DE Mol

  2. Zijn alleen mensen die 100% achter alle programmapunten staan welkom in een partij ? Wees blij met de aanwinst van een verstandige dame die specialist is in dierenwelzijn. Nogal wat Vlamingen stapten in Groen omdat zij dachten dat het een groene partij zou zijn, quod non !

Plaats een reactie

Delen