Migranten proberen Poolse grens over te steken

De situatie aan de Poolse grens. Twitter

Uncategorized

Groep van 200 migranten probeert Poolse grens over te steken

Anton Schelfaut

Grote groepen migranten hebben vrijdagavond geprobeerd om de grens tussen Wit-Rusland en Polen over te steken. De Poolse grenswachten hebben die pogingen succesvol verhinderd. Dat melden ze zaterdag in een persbericht.

Volgens de grenswacht bestond de grootste groep uit 200 mensen. “De buitenlanders waren agressief”, zo staat te lezen in het persbericht. “Ze gooiden met stenen en gebruikten traangas.” De dienst maakt gewag van 195 pogingen om de grens illegaal over te steken.

Verder werden vier Polen, twee Oekraïners, twee Duitsers, een Azerbeidzjaan en een Georgiër gearresteerd voor mensensmokkel, nadat ze geprobeerd hadden een groep van 34 migranten illegaal het land binnen te loodsen.

De spanningen aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland lopen al enkele weken hoog op. Migranten die door de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko naar Minsk zijn gevlogen, proberen de Poolse grens over te steken. De Europese Unie meent dat Loekasjenko op die manier een nieuwe migratiecrisis wil ontketenen, maar die laatste ontkent dat.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Groep van 200 migranten probeert Poolse grens over te steken”

  1. Wat hier (in Europa) constant aan het licht komt is het gebrek aan daadkracht. Israëlische grenswachters hebben de toestemming om geweld
    te gebruiken wanneer illegalen in bende de grens bestormen. Die logica mis ik in Europa. Illegalen gedragen zich als criminelen en verbeuren hun recht op bescherming van de wet.

Plaats een reactie

Delen