Ook Ocad merkt stijging van antisemitische incidenten op

Vorige week werden er nog tientallen Joodse graven beschadigd in Marcinelle. Photonews

Uncategorized

Hoofdarts UZ: “Hopelijk zijn de maatregelen voldoende”

Simon Segers

Prof. dr. Frank Vermassen, hoofdarts van het UZ Gent, noemt de nieuwe coronamaatregelen “een evenwichtig pakket”. “Gaat het voldoende zijn? Dat is de vraag van een miljoen”, zei Vermassen na afloop van het Overlegcomité. “Ik hoop dat het voldoende zal zijn. Maar vooral dat iedereen zich voldoende aan de maatregelen zal houden. Dat is de belangrijkste boodschap.”

Het UZ Gent zag het aantal nieuwe coronapatiënten sinds maandag met bijna 20 procent stijgen en had kort voor het Overlegcomité al beslist om niet urgente ingrepen uit te stellen. “Wegens de druk op het ziekenhuis. Veroorzaakt door de covidzorg. Maar voor een stuk ook door personeelsuitval en quarantaines. De draagkracht van het personeel komt onder druk te staan”, aldus de hoofdarts.

Maatregelen respecteren

De nieuwe maatregelen “laten ons nog altijd toe om plezier te hebben”, zei Vermassen. “Indien mensen er zich niet aan houden, dan is er slechts één alternatief.” Om een totale lockdown te vermijden moet iedereen zich aan de nieuwe maatregelen houden. “De bedoeling is om de mogelijke overdracht en besmettingen te beperken. Dat kan enkel als je contact met mekaar hebt.” De UZ-Gent hoofdarts is blij met de versnelde uitrol van de derde prik. “Dat is essentieel in de verdedigingsbarrière die we opwerpen tegen het virus. Het is ook goed dat leerkrachten prioriteit krijgen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Hoofdarts UZ: “Hopelijk zijn de maatregelen voldoende””

  1. Premier Alexandre De Croo en minister van chaos en gezondheid, Frank Vandenbroucke, modderen al twee jaar lang aan met leugens en bedrog. Zij creëren en handhaven het probleem. Ik las vandaag in de krant: ” Er is geen kapitein op het schip (van de Wetstraat)”. Er kleeft bloed aan de handen van de leiders van Vivaldi, zo simpel is dat. De Wetstraat en de regionale filialen zijn een virtueel kartel van criminelen die de burger en de zorgverstrekkers gijzelen met het covid virus. Wij mogen sterven om plaats te maken voor economische asielzoekers uit Afrika, het Midden-Oosten en Azië.

Plaats een reactie

Delen