Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit). Photo News

Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit). Photo News

Binnenland politiek

Huisartsen en Frank Vandenbroucke in de clinch

Damien Segers

Als reactie op het versoepelde testbeleid voor gevaccineerden, hadden huisartsen aangekondigd dat ze voortaan hun eigen ding zouden doen. Zij vinden het absurd dat er enkel op dag 1 na een hoogrisicocontact een test verplicht is. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke floot hen terug op De Zevende Dag.

Verschillende artsenverenigingen hadden na het aangekondigde nieuwe testbeleid voor gevaccineerden laten weten het advies naast zich neer te leggen. “De afgelopen maand hebben we hemel en aarde bewogen om het beleid te overtuigen een aanpassing in de teststrategie door te voeren omdat de huidige niet meer leefbaar is voor onze huisartsen, huisartsenwachtposten en testcentra.“, aldus huisartsenvereniging Domus Medica in een persbericht. Zij hebben een aangepast beleid gemaakt, dat indruist tegen de federale aanbevelingen.

In het aangepaste beleid staat te lezen dat de huisartsen gevaccineerden die een hoogrisicocontact hebben gehad, ten vroegste op dag 5 na het contact zullen testen. Zij zijn van mening dat enkel testen op dag 1 veel te veel besmette mensen mist. Het is immers mogelijk dat een PCR-test in de vroege fase van een besmetting nog negatief is. Dat komt omdat het virus nog aan het vermenigvuldigen is, en er dus nog te weinig viruspartikels zijn. Een PCR-test pikt een besmetting dus soms slechts na enkele dagen op.

Op De Zevende Dag floot Frank Vandenbroucke (Vooruit) de huisartsen terug: “In alle nuchterheid, de huisartsen organiseren niet zelf callcenters en het uitsturen van testcodes. Zij kunnen geen andere strategie organiseren. Mensen die een hoogrisicocontact gehad hebben krijgen een bericht. Dat bericht zegt: ‘laat je zo snel mogelijk testen.’ In de praktijk is wat wij voorstellen juist hetzelfde.“, aldus de minister.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

20 gedachten over “Huisartsen en Frank Vandenbroucke in de clinch”

  1. Die vent is niet goed in zijn hoofd, dit heeft alleen tot doel de hoge cijfers naar beneden te halen, pure manipulatie.
    Dan kunnen ze zich twee keer op de borst kloppen:
    – Onze maatregelen werken, kijk de cijfers dalen.
    – Het zijn de niet gevaccineerden, we moet die prikken.

  2. En zo verliest Frank Fraudeur, mini-ster van volksgezondheid, de laatste echte sterren van de volksgezondheid…

    Wat een degoutant, narcistisch kereltje.
    He’s gone, bitches. At last. Net als Connaar Kaviaar.

  3. De Trotskist VDB is een gevaarlijk persoon, niet enkel heeft hij in een vorig leven smeergeld van de Augusta opgestookt, nu als onverkozen figuur is hij bezig van het land een communistische staat te maken waar burgers verplicht worden medeburgers te verklikken, het begint met het doorgeven van namen van perdonen met wie we in contact geweest zijn ivm corona maar waar gaat dat eindigen. Het is meer dan tijd om die Vivaldi poppenkast buiten te zetten en neem dan die poppenkast van Von Saksen Coburg meteen mee.

  4. Eerst betaalt Frankske 60 miljoen voor testen die nooit gebeurd zijn.
    Nu blijkt dat er miljoenen betaald zijn aan Yource callcenter voor contacttracing die nooit gebeurd is.
    Follow the money, bitch zou Connaar Kaviaar zeggen.

  5. Het blijft hallucinant hoe in een zogezegde democratie een niet verkozen despoot de bevolking van een land kan blijven tergen. Vraag is wat achterliggend hiertoe aanzet. Van den Broucke is immers iemand met de nodige capaciteiten om met gezond verstand de dingen aan te pakken.

  6. Het spijt mij maar Frank is een van de grootste knoeiers , die wij hebben gekend. Hij heeft altijd ideetjes, die duur zijn en niks oplossen. Zijn doorgang op onderwijs was desastreus, op pensioenen ook niks. Hij neemt 60 man/vrouw aan om 500000 zieken te begeleiden. Als ze er elke dag een 7-tal zien , zijn ze 7 jaar bezig. Het begeleiden bestaat uit informatie geven, de juiste weg,….. Begeleiden van zieken gebeurt al door de VDAB. Het enige , waarin Frank uitmunt, is iedereen met wie hij moet samenwerken + kiespubliek op de kortste keren mateloos te irriteren. Dat er nog FVdB-believers zijn, is mij een raadsel. Heb jij Frank al eens iets horen zeggen over budget, verhouding tot Wallo/Brux of immigratie, ik niet .

  7. Fvdb.gestudeerd in Oxford met dezelfde mensen die weten hoe je bevolkingsgroepen kunt manipuleren.de onverkoze nazi met zijn Grijn op het gezicht heeft hier niets te zeggen .niet verkozen door het volk.geen volksvertegenwoordiger.
    Weg met die NAR.

  8. @Hassan. Dezer dagen is het een publiek geheim dat de Belgische democratie van 1830 vervangen werd door een totalitaire particratie. In een democratie is het essentieel dat het volk zijn leiders kiest. In België worden de premier en ministers gekozen buiten het parlement in obscure lokalen door partijvoorzitters tijdens coalitieonderhandelingen. Blijkbaar leren ze dat (nog) niet in het middelbaar. Aan de ULB leerde ik overigens dat de winnaar van de verkiezingen geacht wordt meer dan 50 % van de stemmen te behalen. Een coalitie van losers beantwoordt niet aan die criteria. In de VSA wordt de president door het volk en kan hij derhalve zelf zijn regering samenstellen. In België en Vlaanderen worden partijvoorzitters van niet-democratische partijen verkozen zonder tegenkandidaat.

Plaats een reactie

Delen