IKEA. Foto Shutterstock

IKEA. Foto Shutterstock

Uncategorized

Ikea verwijdert tegen 2028 alle plastic verpakkingsmaterialen

Wijnand Meeus

Meubelketen Ikea wil alle verpakkingsmaterialen in consumentenverpakkingen uit hun winkel verwijderen. Het Zweeds bedrijf zal de overschakeling de komende jaren geleidelijk aan doorvoeren. Tegen 2028 moet hun volledige assortiment dan volledig plasticvrij zijn.

Momenteel bestaat nog tien procent van het materiaal uit plastic. Nu is het de bedoeling dit te vervangen door materialen die volledig hernieuwbaar of gerecycleerd zijn. Er zal vooral gebruik gemaakt worden van recyclebaar papier. Binnen het voedselassortiment zal wel mogelijk ook na 2028 nog altijd gebruik worden gemaakt van verpakkingen van bioplastic of gerecycleerd plastic.

De beslissing kan gekaderd worden in het doel van de Zweedse onderneming om tegen 2030 “klimaatpositief en honderd procent circulair te zijn”. Ook wil de meubelketen naar eigen zeggen met deze stap de industrie aanzetten “om oplossingen te bedenken en te innoveren op het gebied van hernieuwbaar en gerecycleerd verpakkingsmateriaal”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “Ikea verwijdert tegen 2028 alle plastic verpakkingsmaterialen”

  1. Dat ze alvast beginnen een grote voorraad kartonnen dozen op te slaan. Wij zullen die kunnen hergebruiken om ons in te koesteren onder bruggen, langs straten en pleinen, als slachtoffers van de groene heilsleer.

Plaats een reactie

Delen