Nederlandse politie pakt klimaatactivisten op die snelweg willen blokkeren

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Invallen in Brussel bij Vietnamese mensensmokkelaars

Wijnand Meeus

De Brusselse federale gerechtelijke politie heeft maandag tien verdachten van mensensmokkel opgepakt. Ze maken deel uit van een bende Vietnamese mensensmokkelaars. Acht van de tien werden ondertussen al door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Een honderdtal speurders vielen maandag op een tiental adressen binnen. Daarmee rollen ze een deel van een criminele organisatie op die op de zelfde manier te werk gaat als de bende die in oktober 2019 verantwoordelijk was voor de dood van 39 voornamelijk Vietnamese transmigranten, in een koelwagen in Engeland. De bende zou vooral opereren vanuit Anderlecht, Sint-Jans-Molenbeek en Sint-Joost-ten-Node.

De slachtoffers waren voornamelijk Vietnamezen die in Brussel werden ondergebracht in afwachting op hun reis naar Nederland en Frankrijk. Uiteindelijk zouden ze vanaf daar naar het Verenigd Koninkrijk worden getransporteerd.

Het dossier kent vele gelijkenissen met het overlijden van 39 Aziatische transmigranten in een koelwagen in het Zuid-Engelse Essex, in oktober 2019. In dat Belgische dossier werden al 23 verdachten doorverwezen naar de Brugse correctionele rechtbank. Dat proces zal op 15 en 16 december plaatsvinden. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Invallen in Brussel bij Vietnamese mensensmokkelaars”

Plaats een reactie

Delen