Uncategorized

“IS sterkt aan in Afghanistan”, waarschuwt VN

Redactie PAL

Volgens de Verenigde Naties is de Taliban, die sinds augustus de macht heeft in Afghanistan, er niet in geslaagd de groei van Islamitische Staat te stoppen. Dat vertaalt zich onder andere in meer aanslagen.

De Taliban hebben de macht in Afghanistan gegrepen toen de NAVO-strijdkrachten zich terugtrokken uit het land, afgelopen augustus. Die opmars verliep uitzonderlijk snel, waardoor Biden het verweet kreeg de jarenlange strijd in Afghanistan zomaar op te geven en dat de Afghanen aan hun lot werden overgelaten. Daarnaast kon de Taliban ook heel wat materiaal van de Amerikanen veroveren.

Nu blijkt dat naast de Taliban ook IS-K (de naam van Islamitische Staat in Afghanistan) erop vooruit gaat. De Taliban bestrijdt hen nu al meerdere maanden, maar kampt daarbij met veel problemen. Daardoor gaat het aantal aanslagen door IS-K in stijgende lijn, van 60 in 2020 naar 334 in 2021. Vooral de sjiieten moeten het daarbij vergelden, waarbij afgelopen weken verschillenden ziekenhuizen en moskeeën werden geviseerd door IS-K.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over ““IS sterkt aan in Afghanistan”, waarschuwt VN”

  1. Oorlog kan je nooit goedpraten, maar toch moet ik bekennen hier een zeker leedvermaak te voelen: het is alweer een bewijs dat de islam enkele 100den jaren achter zijn. De christenen sloegen elkaars hersenpan ook in wegens detail verschillen en machtstrijd. Laten ze elkaar maar afmaken, dan hebben wij ergeen last meer van.

Plaats een reactie

Delen