Het stadhuis van Knokke. Foto Shutterstock

Het stadhuis van Knokke. Foto Shutterstock

Uncategorized

Knokke verbiedt alle openbare binnenactiviteiten wegens stijgende coronacijfers

Simon Segers

In Knokke-Heist zijn vanaf maandag alle binnenactiviteiten verboden. De diens intensieve zorgen van het AZ Zeno is nu reeds volzet. Het gemeentebestuur hoopt met deze maatregel het aantal nieuwe coronabesmettingen in te perken.

“Vanochtend is onze crisiscel bijeengekomen en we hebben vastgesteld dat de situatie in onze gemeente ernstig is”, vertelde burgemeester Piet De Groote. “Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Knokke-Heist is gestegen tot 122 gevallen. Dat is bijna vier keer zoveel als twee weken daarvoor.” 

Alle openbare cultuur-, sport- en jeugdactiviteiten (boven de 13 jaar) die binnen plaatsvinden zullen tijdelijk niet doorgaan in Knokke-Heist. “Dat betekent dat alle podiumvoorstellingen, fuiven, eetfestijnen, concerten, sportwedstrijden en -trainingen die indoor georganiseerd worden door een vereniging of in verenigingsverband tot en met 30 november niet mogen doorgaan”, vervolgde de burgemeester. De gemeente sluit ook plaatsen waar senioren samenkomen en roept op om private samenkomsten uit te stellen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

5 gedachten over “Knokke verbiedt alle openbare binnenactiviteiten wegens stijgende coronacijfers”

  1. De meeste mensen, zeker in Knokke-Heist, zijn minstens 2 tot 3 keer gevaccineerd. Dat zou afdoende moeten zijn. Grappig genoeg vertelde mij m’n glazen bol al meer dan zes maanden geleden de waarheid al.

  2. Kunnen ze dan de geleden schade niet verhalen op dat Dolfje want het machtsmisbruik begint aardig uit de hand te lopen. Het lijkt er aardig op dat lokale potentaten ook graag dictatorke spelen.

  3. Stop dan toch met alles in het nieuws over dezelfde kam te scheren en de angst nog wat meer te voeden. Besef tenminste dat Knokke een heel oude bevolking heeft met 40 % ouder dan 60 jaar een derde meer dan in gans West Vlaanderen. Zou dit het verschil niet maken in Coronatijden?

Plaats een reactie

Delen