Uncategorized

Koninklijke familie uitgejouwd door agenten

Redactie PAL

Deze ochtend hebben een honderdtal agenten koning Albert, koningin Paola en Prins Laurent uitgejouwd. Dat schrijft VRT NWS. De leden van het koningshuis kwamen samen op het Te Deum ter ere van koningsdag.

De politie had aangekondigd vanaf vandaag actie te voeren omdat de onderhandelingen over een verhoging van het loon zijn vastgelopen. Daarom besloten de politievakbonden om twee maanden lang actie te voeren. Daarnaast is er ook onvrede over het feit dat de pensioenregeling wordt aangepast en dat er geen middelen worden vrijgemaakt voor modernisering van kazernes en materiaal, waarover vorige week al werd bericht.

“Vandaag is een soort van kick-off”, zegt Carlo Medo, voorzitter van de politievakbond NSVP. Om gezien te worden verzamelden zo’n 100 betogers aan de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele in Brussel. Daar vond vandaag het Te Deum plaats, een traditie op koningsdag. De actievoerders floten het koningspaar uit toen ze toekwamen, en ook prins Laurent werd niet gespaard toen hij wat later arriveerde.

De vakbonden laten weten dat dit nog maar het begin is en waarschuwen dat de acties steeds erger zullen worden. Zo mag men nog extra verkeerscontroles, wegblokkades en stiptheidsacties verwachten tot het einde van het jaar. “Als de overheid niet aan de onderhandelingstafel wil komen gaan de acties crescendo gaan.” waarschuwt hij de beleidsmakers. “We zullen zorgen dat het land de politiemedewerkers goed gehoord heeft”, sluit Medo ten slotte af.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




13 gedachten over “Koninklijke familie uitgejouwd door agenten”

  1. Ben geen fan van het koningshuis maar duidelijk gebrek aan respect. Zegt voldoende over onze politievakbonden die duidelijk totalitaire trekjes vertonen. Gaan naar een veralgemening en een te grote vakbondsmacht. Zal alleen maar erger worden. Evenwicht is ver zoek.

  2. Heel lang gelden, in de tijd dat de dieren nog spraken, beste kinderen, toen waren er nog feeën, toverheksen, dwergen, kabouters, reuzen, koningen, koninginnen, pinsen en princesseboontjes. In tal van onze Euopese Natiestaten die WEL democratie zijn, omdat zij uit het Middeleeuwse slop zijn geëvolueerd, zijn er inmiddels al wel democratisch verkozen Presidenten.

Plaats een reactie

Delen