Kyle Rittenhouse hekelde onder andere de uitspraken van Joe Biden (Beeld: Twitter)

Kyle Rittenhouse hekelde onder andere de uitspraken van Joe Biden (Beeld: Twitter)

Cultuuroorlog

Kyle Rittenhouse in eerste interview na vonnis: “werkelijk kwaadaardig dat Biden mijn imago zo belasterde”

Damien Segers

In een exclusief interview met Fox News blikt Kyle Rittenhouse terug op een van de meest gemediatiseerde en gepolitiseerde rechtszaken in de recente Amerikaanse geschiedenis. Daar uit hij onder andere zijn ongenoegen over president Biden, die hem een blank superioriteitsgevoel als motief verweet.

Kyle Rittenhouse, de 18-jarige die vrijgesproken is nadat hij in zelfverdediging twee mensen doodschoot op Black Lives Matter rellen, sprak met Fox News voor het eerst sinds het vonnis. In dat interview hekelde hij de reactie van de Democratische partij en diens president Joe Biden. De president vergeleek Kyle Rittenhouse tijdens de presidentsverkiezingen in 2020 met blanke racisten. “Meneer de president, als ik één ding tegen u zou kunnen zeggen, zou ik u aansporen de rechtszaak opnieuw te bekijken, opdat u de feiten begrijpt voor u een statement maakt.” Verder vond hij het “werkelijk kwaadaardig dat hij mijn imago zo belastert”.

Daarnaast ontkende Rittenhouse de aantijgingen van racisme. “Ik ben akkoord met Black Lives Matter. Iedereen heeft het recht op vrije vereniging en protest. Ik ben echter niet akkoord dat mensen het recht hebben om Amerikaanse steden plat te branden om hun boodschap te verspreiden. Daarvoor zijn er denk ik andere manieren.” Ook noemde hij zichzelf niet politiek georiënteerd, en dat opportunisten misbruik gemaakt van hem hebben.

“Niet ik, maar het recht op zelfverdediging stond terecht”

Volgens Rittenhouse was het niet hijzelf die terecht stond, maar metaforisch gezien het hele recht op zelfverdediging. “Als ik veroordeeld was, zou niemand nog zijn of haar leven kunnen verdedigen tegen aanvallers. Blijkbaar is het voor veel linksen crimineel om je gemeenschap te beschermen“, sneerde Rittenhouse.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

13 gedachten over “Kyle Rittenhouse in eerste interview na vonnis: “werkelijk kwaadaardig dat Biden mijn imago zo belasterde””

  1. Biden is F*ked, hij doet wat de radicaal rechtse Nazi’s zoals Obama hem zeggen wat hij moet doen. Rittenhouse kwam op tegen die radicaal rechtse racisten en werd zelf als racist bestempeld. Hij moet vergoed worden door die freaks voor wat ze gezegd hebben. Of zelf president worden, mijn stem heeft hij al.

  2. “Laster & Eerroof” want niet gestaafd door enigerlei vonnis. Maar in de woke sprookjesbos waanwereld groeit dergelijke terminologie ten overvloede aan de PoCo-bomen. Wanneer gaat UNIA nog eens plukken ?

Plaats een reactie

Delen