Parlement van Letland. Foto Shutterstock.

Parlement van Letland. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Letland trekt stemrecht ongevaccineerde parlementsleden in, verlaagt hun loon

Ruben Notteboom

Letland neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het Coronavirus en trekt het stemrecht van ongevaccineerde parlementsleden in. Daarnaast wordt hun loon verlaagd. Ongevaccineerde politici zullen dus niet meer kunnen deelnemen aan wetvorming en debatten.

Letland heeft het laagste aantal gevaccineerden in de EU en het parlement wil daar komaf mee maken. Daarom sluiten ze ongevaccineerde politici uit uit het politiek debat. Ze mogen niet meer stemmen en zullen minder betaald krijgen.

Ongevaccineerde politici uitgesloten

62 van de 100 parlementariërs steunde het voorstel om het stemrecht van ongevaccineerde parlementsleden in te trekken. Die maatregel gaat maandag van kracht tot ergens in het midden van 2022. Zo wordt de oppositie deels uitgeschakeld.

Maar in hoeverre de oppositie echt uitgeschakeld wordt, is voor discussie vatbaar. Volgens de staatstelevisie is bekend dat slechts negen politici het vaccin hebben geweigerd. Toch rijst de vraag in hoeverre dit nog een democratische beslissing is.

“Verbod noodzakelijk om volk te overtuigen”

Het parlement vindt het stemverbod echter noodzakelijk. Zo hoopt de overheid het volk te overtuigen dat het vaccin veilig is en dat vaccineren fundamenteel is in de strijd tegen Covid-19. In Letland wonen 1,9 miljoen mensen, waarvan 236,765 mensen besmet zijn. Het dodental loopt al op tot 3,646.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

8 gedachten over “Letland trekt stemrecht ongevaccineerde parlementsleden in, verlaagt hun loon”

  1. Mensen toch, wanneer stopt deze waanzin. Deze heksenjacht kan enkel nog met geweld opgelost worden vrees ik. Ik voorspel wereldwijde revoluties om deze dictators af te zetten, zo kan het niet langer doorgaan. De macht aan het volk.

  2. Is dit niet de echhtyagenda : politici die hun beleid niet steunen monddood maken?
    Beste EC, dit ik s tientallen malen erger dan wat in Polen gebeurt. Dan toch maar denken aan een complot?

  3. Opvallend is dat eensklaps alle landen in de De Europese Unie ongevaccineerden hun rechten aan het inperken zo niet aan het afnemen zijn. We mogen er zeker van zijn dat dit alles in stilte wordt aangestuurd door de EU met als drogreden corona, want dit is nog nooit gebeurd, we moeten de druk op de zorg ontlasten, we moeten maatregelen treffen en bla bla bla. Dikke zever natuurlijk. De kranten schreven in 2014 ziekenhuizen vol, operaties uitgesteld, 2015 griep zorgt voor overvolle ziekenhuizen, 2016 ziekenhuizen in het land stromen vol met grieppatiënten, 2017 ziekenhuizen liggen vol, griep moet nog komen, 2018 griepepidemie veroorzaakt overbezetting in ziekenhuizen, 2019 hetzelfde verhaal. Mocht er een echt dodelijke pandemie heersen zou men toch verwachten dat de IC afdeling wordt uitgebreid, maar dat gebeurt niet, in geen enkel Europees land. Men grijpt naar allerlei absurde maatregelen waarbij iedereen wordt beperkt in zijn bewegingsvrijheid, zoals een avondklok. Hiervoor zijn al mensen veroordeeld in de rechtbank.
    Het mag duidelijk zijn dat men corona voor heel andere doeleinden aan het gebruiken is, totale macht, de politiek en rechters doen mee of ze worden vervangen door lieden die het spel wel mee spelen. Neem nu de pandemiewet die de regering absolute macht geeft, waarom? om de zorg te ontlasten, komaan. De dingen kloppen al lang niet meer, hier zit meer achter. Neem nu Frank Vandenbroucke die van plan is is om ongevaccineerden in de zorg hun licentie af te pakken, absurd. Jazeker, maar het zal gebeuren. Mensen die de QR code misbruiken riskeren nu zelfs een gevangenis straf van 4 jaar. Gevangenis straf, omdat je eens uit eten wil?

  4. Door gezonde mensen die geen vaccin nodig hebben (of ongevaccineerden) uit te sluiten en te dwingen om zich toch te laten vaccineren willen ze mensen overtuigen dat het vaccin veilig is? Leg mij eens uit hoe ze dat willen doen? Dit heeft niets meer met wetenschap te maken! Wel met dictaturen die het niet toelaten om kritiek te hebben op iets of iemand en een andere mening te hebben.

Plaats een reactie

Delen