Voormalig Brits politicus Nigel Farage. Shutterstock

Cultuuroorlog

Liefdadigheidsactie met Nigel Farage geannuleerd na online haat

Redactie PAL

In een blogpost op de website van The Daily Mail spreekt Farage over het evenement waar hij normaal gezien als gast zou komen spreken op 21 december. Het gebeuren werd echter geannuleerd nadat tegenstanders de organisatoren met haat overstelpt hadden.

Het was de lokale rugbyclub “The Preston Grasshoppers RFC” dat het desbetreffende evenement had georganiseerd. Ze deden dit onder de naam “Nigel Farage: The Man, not The Myth” om geld in te zamelen voor een ziekenhuis in de buurt. Het was volgens hun website niet de bedoeling om het over politiek te hebben, maar wel over de persoon van Farage. Zo zou hij het hebben over zijn achtergrond, jeugdjaren en zijn liefde voor rugby.

Niet iedereen was echter gediend met de aanwezigheid van Farage op die inzamelingsactie. 2 leden van de club namen contact op met een lokale Labour-afgevaardigde en een tegenactie werd op poten gezet. Dit leidde tot heel wat haat op sociale media naar de rugbyclub toe. Onder andere Hussein Khambalia, die volgens zijn Twitterprofiel chirurg zou zijn, was hard voor de organisatoren. Farage noemt het op zijn beurt ironisch dat een chirurg een evenement wil boycotten waar geld voor een ziekenhuis wordt ingezameld.

https://twitter.com/hkhambalia/status/1457310015681974276

Volgens de voormalig UKIP-leider is dit een nieuw dieptepunt dat de cancel-culture bereikt. “Het lijkt erop dat er geen limiet staat op het aantal mensen dat uit het heden gewist moet worden of uit de geschiedenis moet worden verbannen”, stelt Farage. “Het gaat hier niet om een debat over de vrijheid van meningsuiting”, gaat hij verder. “Het gaat over iets veel fundamentelers, namelijk of bepaalde mensen het recht hebben om te bestaan of niet.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “Liefdadigheidsactie met Nigel Farage geannuleerd na online haat”

  1. Dat heet ontmenselijken, oftenog demoniseren van politieke tegenstanders. In oorlogstijd doet men dat om medestanders tot daden aan te zetten die zij anders niet zouden stellen.

  2. Het is niet omdat je een stilzwijgende meerderheid van 80% en groeiende hebt dat er veel bereikt zal worden door deze enkele online ongetwijfeld gesubsidieerde trollen…
    En uiteraard mensen zoals Liesje in deze commentaar sectie, maar dit kind weet niet beter…

  3. Over Conner geen kwaad woord of de regimepers staat er vol van….”omdat hij in het ziekenhuis ligt”. Farage, BDW of Filip de Winter moeten niet eens in het ziekenhuis liggen….maar de regimepers vindt dat dan weer normaal.

Plaats een reactie

Delen