Gouverneur Lantmeeters. Foto Photonews.

Gouverneur Lantmeeters. Foto Photonews.

Uncategorized

Limburgse gouverneur wil geen nieuwe coronamaatregelen

Ruben Notteboom

Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA) wil geen extra coronamaatregelen in zijn provincie zien. De politie zou dat niet eens aankunnen zegt hij. Zo was er eens een feest met 1.000 aanwezigen, maar de politie was met te weinig om in te grijpen.

Oost-Vlaanderen verbiedt feesten en fuiven in de hoop de coronacijfers omlaag te krijgen maar Limburg wil dat absoluut niet. Gouverneur Lantmeeters wil enerzijds jongeren en jeugdverenigingen niet viseren, maar anderzijds is volgens hem de politie al genoeg overbelast. Een uitbreiding van de maatregelen zou onmogelijk te handhaven zijn in Limburg.

Coronamaatregelen niet te handhaven wegens tekort aan politiecapaciteit

De gouverneur gelooft dat inzetten op handhaving de sleutel is tot succes. De overheid moet niet met nog meer maatregelen komen aandraven, maar moet investeren in de politie zodat de bestaande maatregelen afgedwongen konden worden. Gisteren werd er bijvoorbeeld melding gemaakt van een feest met meer dan 1.000 aanwezigen. De politie kwam ter plaatse en stelde vast dat de melding klopte, maar had niet de capaciteiten om in te grijpen.

Daarom trekken de politie en de Limburgse gouverneur nu aan de alarmbel. Ze roepen op tot maatregelen die wel kunnen gehandhaafd worden of hopen op meer manschappen en middelen. Een extra golf aan maatregelen zou enkel symbolisch zijn, want het is onbegonnen werk om overal adequaat op te treden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Limburgse gouverneur wil geen nieuwe coronamaatregelen”

  1. Eindelijk toch ene met wat gezond verstand. Vooral De Caluwé en Berx hebben teveel profileringsdrang. Ze doen alsof het uit noodzaak is voor de bevolking maar is eerder een triestige vorm van machtsmisbruik door politieke onbenullen.

Plaats een reactie

Delen